Smartphones

Nokia D1C: Στο Geekbench με Android Nougat και 3GB RAM

Η άλλοτε πανίσχυρη Nokia ετοιμάζεται να κάνει επανείσοδο στην αγορά των smartphones με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την κυκλοφορία τριών ή τεσσάρων συσκευών (smartphones, tablets) μέσα στο τέταρτο τρίμηνο, που ξεκίνησε και επίσημα από εχθές 1η Οκτωβρίου.

Μια νέα συσκευή με κωδική ονομασία Nokia D1C πέρασε από το Geekbench με το ολοκαίνουριο Android 7.0 Nougat. Το benchmark έτρεξε γύρω στις 5 φορές δίνοντας σκορ 628 πόντους σε single-core και 3229 πόντους σε multi-threaded.

Τα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να μας κάνουν εντύπωση μιας και το Nokia D1C αναμένεται να είναι μεσαίας κατηγορίας smartphone. Περιμένουμε να έρθει με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 430 1.4GHz, Adreno 505 GPU και μνήμη RAM 3GB. Δυστυχώς το Geekbench δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για οθόνη, κάμερα κλπ.

Μπορεί οι πληροφορίες που παίρνουμε να είναι ελάχιστες, όμως είναι η πρώτη φορά που έχουμε πιο απτές πληροφορίες για το επερχόμενο Android smartphone της Nokia. Οι φήμες λένε ότι οι εταιρεία ετοιμάζει δυο συσκευές με οθόνη 5.2 και 5.5 ιντσών και κάμερα 22.6 Megapixel. Επομένως, το Nokia D1C θα μπορούσε να είναι μια τρίτη πιο οικονομική επιλογή με κατώτερα χαρακτηριστικά. Επίσης περιμένουμε και την κυκλοφορία νέου tablet, που θα διαδεχτεί το Nokia N1.

Πηγή

Σχόλια

  • Με το καλό να έρθει. Μερικοί που μεγαλώσαμε έχοντας (απλά τότε) κινητά Νοκια νιώθουμε νοσταλγία για τις κραταιές εποχές. Υπερήφανος κάτοχος Lumía 930, ένα εκ των τελευταίων κινητών της Νοκια που έφερε το ομώνυμο λογότυπο. Μακάρι να πρωτοτυπήσει και σε θέμα σχεδιασμού γιατί μερικές συσκευές του παρελθόντος (8850, Ν91-92-93-95 δε μου έρχονται κι άλλες αυτή τη στιγμή) ήταν πραγματικά κομψοτέχνηματα

  • Χαίρομαι που ξαναγυρίζει στα smartphones και ίσως εάν κατασκευάζουν ποιοτικα smartphones θα πάρω σίγουρα ένα. Κι εγώ πρώην υπερήφανος κάτοχος Nokia Lumia 635 με μόνο 512mb ram έκανε τα πάντα! Δυνατό σαν το Nokia 3310, δεν έπαθε ούτε την παραμικρή γρατζουνια.

  • Ο μόνος τρόπος για να κάνει σωστή επανείσοδο ειναι να βγάλει κάτι πραγματικά κορυφαίο με κορυφαίο επεξεργαστή με κανα 6αρι g ram με φοβερή κάμερα με amoled οθοναρα μεταλλικό γυάλινο σώμα κτλ π αλλιώς θα χαροπαλεύει όπως πριν ειναι μονόδρομος αλλιώς ας μην κάνει το βήμα θελουμε την Nokia όπως ήταν παλιά απλά κορυφή.

  • Νομίζω ότι αν βγάλει ένα καλό κινητό θα πουλήσει πολύ. Το μπραντ "ΝΟΚΙΑ" έχει ακόμα δύναμη, κυρίως συναισθηματική.

  • Ελα ρε Nokia δυνατά. Είναι δύσκολο να γίνει αυτό που ήταν άλλα ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να έρθει με μια ταυτότητα και αυτη πρέπει να ειναι σχεδιαστική. Ολα τα Android την ίδια μουρη έχουν, ας έρθει η Nokia να την αλλάξει.

  • Στοκ android, άμεσες αναβαθμίσεις και καλουτσικες τιμές. Αυτά λείπουν από την αγορά. Αν πορευθεί όπως οι άλλοι δεν έχει νόημα.

  • Μακάρι να τα πάει καλά αλλά χωρίς τις πατέντες, τεχνολογίες και οικονομική δύναμη που είχε (τα πήρε η Microsoft) είναι σαν μια νεα ανερχόμενη εταιρεία με γνωστό brand

  • Ότι θα πουλήσει παραπάνω από ότι με windows είναι σίγουρο αλλά εγώ θυμάμαι μια Nokia ακριβή αλλά με καλά τηλέφωνα το να βάζεις midrange chips είναι λογικό για αρχή αν έχει τζίρο και πουλήσει μετά θα βάλει top specs. Ελπίζω να τα πάει καλά αν και οι εποχές έχουν αλλάξει... Θα δούμε.

  • αυτό ακριβώς που είπε ο James, η μεγαλύτερη διαφορά θα ήταν να δίνει 100% stock με άμεσες αναβάθμισης, κάτι σαν nexus συσκευή αλλά να είναι νοκια:)

  • Ως κάτοχος Lumia 930 (δεύτερη συσκευή) εύχομαι στ αλήθεια η Nokia να πάει όσο καλύτερα γίνεται γιατί κάποτε ήτανε top.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.