Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41 Megapixel τεχνολογίας PureView και οπτικά μέρη Zeiss. Το Lumia 1020 έρχεται με οθόνη 4.5 ίντσες AMOLED ανάλυσης HD 1280×768 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB και Windows Phone 8. Δείτε το βίντεο.

Nokia Lumia 1020 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Πλάι-πλάι με το Nokia 808 PureView με Symbian.
Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 1020 hands-on video, Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

54 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mpakas

καλήμερα τέλειο …
πολύ καλή παρουσίαση

Manolis

Μπράβο Κώστα!

Ελευθερία Σχίζα

καταπληκτικό το βιντεάκι Κώστα. Το αναμέναμε καιρό!!!Οι νοκιάκιδες , προσκυνούν!!!!

GiannisMix

26:15 Τι είναι το bracketing στις ρυθμισεις ρε παιδια;;

theo

Χρηστο, το οτι αργει σε καποιες ρυθμισεις ειναι γιατι οντως ειναι σαν ”εφαρμογες” οι συγκεκριμενες ρυθμισεις αφου εχουν περασει πανω στο λειτουργικο απο την Nokia. Και αν δεν με πιστευεις παρε ενα WP τηλεφωνο απο αλλη εταιρια και συγκρινε τις ρυθμισεις. Η Nokia εχει πολλες περισσοτερες επιλογες στις ρυθμισεις και ειναι μικρο το τιμημα για το 1 δευτερολεπτο που αργει να ανοιξει η ρυθμιση.

Dimitis K

καταπληκτικό! Μπράβο!

ΓιαννηςΡ

GiannisMix το μπρακετινγκ ειναι ληψεις με διαφορετικες ρυθμισεις.που σημαινει μια φωτογραφια σκοτεινη,μια κανονικη και μια φωτεινη!ειναι για να εχεις καλυτερο αποτελεσμα να δεις ποια σου κανει καλυτερα.επισης μπορεις να συνθεσεις φωτογραφιες hdr με αυτον τον μηχανισμο μεσω επεξεργασιας του φωτοσοπ υστερα

giannis

Επικο απλα! Κινητο της χρονιας προσωπικα για μενα…
Τεραστιο βημα απο τη Νοκια!
Η πιο επιμελημενη συσκευη μαζι με iphone..

Jacob

Επειδη ειναι αληθεια και επειδη θελω να γινουμε μπαχαλο και να σκεφτειτε επιτελους λογικα. 1)Το Ζ1 συμφωνα σε Καθε μετρηση βγαζει ανωτερες φωτο. 2) Τι εγινε τωρα το καρουμπαλο του 1020 δε σας πειραζει? μονο τα +2mm(!!!) bezel του Ζ1? Αξιολυπητοι.
Παρ’ολα αυτα, η συσκευη ειναι θεριο και αξιοπιστη, το review πολυ αναλυτικο και ποιοτικο

GiannisMix

@ΓιαννηςΡ
Σευχαριστω φιλος! 🙂

AngelsVenom

Αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει οτι η κάμερα του είναι χειρότερη απο αυτή του 808.Ξέρει κάποιος αν όντως αληθεύει αυτό;

Thodwris

Πολύ δύνατο θα έλεγα το lumia 1020, στα 2000 mAh της μπαταρίας θα βάλω το δικό μου ερωτιματικό

alexandros

well done!!!
θελω να γινω reviewer για 2 χρονια σ’αυτο το κινητο!
θα μου το δανεισετε για να μην τα σκασω?
😀
ok θα τα σκασω! 🙂

Νio

angelbenom αληθευει στο οτι εχει μικροτερο φακο…. Αλλα με καποιες βελτιωσεις που εχει λενε οτι εναι καλυτερο στις φωτογραφιες..
https://www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-1020-smaller-sensor-camera-than-808-PureView-but-could-capture-the-best-images-of-any-smartphone_id45238#6-

Doukas

Super η παρουσιαση….
Ανυπομονω ποτε θα ερθει…

ps
Goa, Vocal Trance και Trance μουσικη ε???
Δικος μας εισαι!!!

thomas22888

εχει ξεφύγει η φάση χαχαχαχα .καταπληκτικος Κώστα

stavros1211

Εξαιρετική δουλειά από την Nokia!
Εν αναμονή της GDR3 τώρα… και εμπλουτισμού του Windows Phone Store…
Αν θέλουν εκεί στην Microsoft να υπάρξει συνέχεια…!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Είμαι κάτοχος του nokia 808 και ο γιος μου έχει το SGS4. Σε όλες τις δοκιμές που κάναμε το 808 ήταν μακράν καλύτερο . Και πάντα κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Στο θέμα νύχτας εκεί τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για το s4 . Μιλάω πάντα για την κάμερα και το video. Στο θέμα internet και σπιρτάδας μου ρίχνει γύρο. Εάν τώρα στην nokia κατάφεραν να συνδυάσουν την πολύ καλή κάμερα με το νέο λειτουργικό wp ώστε να κοντράρει στα ίσα τα ιos και android σε θέματα όπως είναι το γρήγορο internet ή οι κορυφαίες εφαρμογές ( fb , skype , you tube, twitter κ.λ.π) δεν το γνωρίζω γιατί δεν έχω δουλέψει wp. Ας μας πουν κάποιοι φίλοι που έχουν wp πως τρέχει το λειτουργικό αυτό γιατί αν κρίνω από τις κριτικές στο wpstore , για παράδειγμα την εφαρμογή του fb δεν είναι καθόλου καλές. Ισχύει αυτό ;;;; Πάντως δηλώνω υποψήφιος αγοραστής του 1020. Το μόνο κατά την γνώμη μου που μπορεί να κοντράρει στα “ισα” την κάμερα του 1020 είναι το sony Z1 και αυτο θα το δούμε ύστερα από λίγες μέρες. Πάντως η ποιότητα που εκπέμπει η κατασκευή του nokia είναι το κάτι άλλο. https://www.phonearena.com/reviews/Camera-Comparison-Nokia-Lumia-1020-vs-Galaxy-S4-iPhone-5-Lumia-925-One_id3372 Δείτε αυτή την… Συνέχεια »

Panagiotis G.

Κώστα όπως ήδη ξέρεις οι Nokia Pro Cam και το Nokia Glance είναι όντως εφαρμογές και γιαυτό αν και στις ρυθμίσεις παίρνει λίγο να ανοίξουν αλλά τώρα με την αγορά της Nokia από τη MS ευελπιστούμε να τα δούμε ενσωματωμένα στο σύστημα πλέον και λογικά σε όλα τα WP ανεξαρτήτως εταιρείας. πάντως το κινητό είναι τρομερό. ακόμα και σε κάποια πρώτα συγκριτικά στις φωτογραφίες το Z1 το τρώει για πρωινό! πάντως ελπίζω ο κόσμος να τα δει με άλλο μάτι και να πάψει να γκρινιάζει για τα χαμηλά spec που έχουν γιατί και τα iPhone τα ίδια spec έχουν. Το software κάνει τη διαφορά και κάνει τα κινητά να πετάνε (σε iOS και WP) γιατί στα android το πετάνε πάει στα σκουπίδια 😛 32GB μνήμης να υποθέσω είναι της Vodafone το κομμάτι αυτό; πάντως και εγώ σε κίτρινο θα το χτυπήσω για να αλλάξω το λευκό 920.

βασίλης

ΜΠΡΑΒΟ κωστη ωραια παρουσιαση οπως παντα,οσον αφορα το τηλεφωνο λοιπον ξεκινω,εχει καταπληκτικη καμερα αλλα πιστευω οτι ο τιτλος ειναι βαρυς για να τα αντεξει,δε λεω σιγουρα θα βγαζει σουπερ φωτο αλλα δε σημαινει οτι αλλα κινητα με 20 mp δεν θα βγαζουν εξισου καλα.για το hardware τωρα οκ,ειμαι κατοχος Lumia 920 και μου φαινονται ιδια εκτος καμερας και μνημης ραμ,δεν νομιζω να αφηνα το Lumia 920 για να το παρω,κανει και 650 ευρω στο γερμανικο amazon.το Lumia το πηρα 320.δεν νομιζω οτι αξιζει τσ διπλα απο ενα 920…οταν πεσει στα 450 θα το τιμησω αλλα καλα θα κανουν να το βγαλουν σε κοκκινο!

tiamat

καλο κινητακι με πολυ καλη καμερα, το sony z1 ομως ειναι ακομα καλυτερο στο πεδιο της φωτογραφιας και επιπλεον εχει 100 επιπεδα καλυτερη οθονη (LCD TRILUMINOS full hd), ενω το nokia εχει δυνατοτητες μονο απλου hd….
ακομα στο θεμα επεξεργαστη και δυναμης εχουν χαοτικη διαφορα μεταξη τους με το sony να εχει ο,τι πιο καλο κυκλοφορει (τετραπυρινο qualcomm SNAPDRAGON 800) ,ενω το nokia ειναι με εναν απλο διπυρινο της qualcomm.
για θεμα ,δε,υλικων περιττο ακομη και να το αναφερω καν…
το sony ειναι κατα παρα πολυ πιο premium απο τη πλαστικουρα της nokia.
μπαταρια και αυτονομια?
το sony με τεραστια 3000 mah μπαταρια, ενω το nokia… 2000mah….

Βασιλης

@ tiamat
φιλε τι να τον κανει τον τετραπθρινο το windows phone?για να λες οτι εχεις quad?με dual πηγινει σφαιρα.γενικα αν εισαι κατοχος windows phone ξερεις οτι δεν παιζουν και πολυ ρολο αυτα το UI ειναι smooth

alexandros

Tiamat, για δες εδω πως οτι λες αναιρειται απο εναν επαγγελματια φωτογραφο:
https://www.tbreak.ae/features/pro-photography-lumia-1020-vs-xperia-z1
οσο για οθονη, σοβαρεψου. Ξερεις οτι τα fhd ειναι για το θεαθηναι, τα περι lcd triluminos.. Amoled….. Ειδαμε και την triluminos του Z… 🙂
μπαταρια λογικο να εχει μεγαλυτερη γιατι το fhd το χρειαζεται…
για τα περι πλαστικουρας… Μηπως εχεις S4? Χαχαχαχαχα

tech21man

Μολις ειδα τις συγκρισεις z1 1020 που λεει ο jacobs. Το link ειναι

http://www.tbreak.ae/features/camera-comparison-nokia-lumia-1020-vs-sony-xperia-z1

Για να πω οτι απλα, ειναι λαθος (o jacobs) ειναι το λιγοτερο. Πρωτα απο ολα οι βραδινες ληψεις στο 1020 ειναι απλα πολυ πιο φυσικες στο φωτισμο. Δευτερον, το να συγκρινεις λεπτομερεια κανοντας φουλ ζουμ (που κανει και δειχνει μεγαλυτερα τα παντα στο 1020 οπως ειναι φυσικο) δειχνει αρκετο θορυβο και στα δυο (το οποιο ειναι επισης φυσιολογικο). Αν ομως κανεις downscale τις φωτο του 1020 στα 20 mpixels θα εξαφανισει καποιο μερος ενω το z1 οχι. Αν τα κανεις και τα δυο εννοειται θα καλυτερεψουν. Εν παση περιπτωσει και παροτι φανατικος των xperia δεν μπορω με τιποτα να διαβαζω ανακριβειες, ωστοσο θεωρω οτι και τα δυο τηλεφωνα θα ικανοποιησουν αρκετα εναν απαιτητικο σε αυτο το θεμα, οχι φυσικα στο βαθμο μιας καλης καμερας…Αλλα ειπαμε…

Παρεμπιπτοντως δεν εκτιμω φοβερα το oversharpening που κανει το z1 και μου θυμιζει τα samsung (το ativ s μου και το s3 το κανουν φανερα). Ειναι “ψευτικη” αισθηση ευκρινειας. Ευχαριστη στο ματι καποιες φορες. Αλλα οχι πλεονεκτημα.

Συνολικα νομιζω οτι θα διαλεγα το nokia (οχι ως συσκευη αλλα ως camera phone).

el_mac

@ tiamat δεν θυμαμαι το αρθρο καπου να λεει “συγκριση για να ικανοποιηθει ο tiamat”…
αντε με το κομπλεξ του καθε ακυρου εδω μεσα…

tiamat

# alexandros:
1)oχι δεν εχω samsung,ουτε ανεφερα samsung πουθενα.
μιλησα για τη πλαστικουρα της nokia με το πραγμα σαν καρουμπαλο στη πλατη του κινητου, σε αντιθεση με τα premium υλικα της sony,ομως.
2) η οθονη του z1 ειναι πολλες κλασεις ανωτερη απο το προηγουμενο μοντελο z της sony και σε ευκρινια και σε γωνιες θεασης. αν δε σε αφορα η ποιοτητα μιας οθονης και δε μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα του απλου HD με το FULLHD μπορεις να γυρισεις σε κινητο με ασπρομαυρη οθονη εσυ ξανα (ελευθερα απο μενα). αλλωστε τα κινητα πολυ συντομα θα υποστηριζουν αναλυσεις 4Κ (ουτε αυτο θα σε αφορα με τη λογικη τη δικη σου.)
3)υπαρχουν πολλα sites με συγκρητικα μεταξη του sony και του nokia που λενε το αντιθετο απο σενα. ψαξε.

#el_mac :
δε χαρακτηρισα κανεναν στη κριτικη που εκανα παρα μονο συσκευες,με πραγματικα στοιχεια και προδιαγραφες που δινονται απο τις ιδιες τις εταιρειες. αρα οτι ειπα ηταν αντικειμενικο και οχι υποκειμενικο. να προσεχεις οταν θα αναφερεσαι σε μενα απο δω και στο εξης. τα περι κομπλεξ και ακυρων αλλου.

kostas-Doha

απελπιστικα αδιαφορο…και οι 2 εταιρειεςεχουν χασει το τρενο….θα παρακαλουθησω με ενδιαφερον τις προσπαθειες που θα κανει το μαρκετινγκ για να το πουλησουν….zzzzzzzzzz……zzzzzzzzzzz…..zzzzzzzzzz

βασιλης

Α καλα οποιος εχει τη μυγα να τη φερει πισω παιδια ελεος πια,ο καθενας στα γουστα του και εγω ειναι τετραπυρινο και το πουλησα κοψοχρονια για το “αχρηστο διπυρινο Lumia”αλλα στην πραξη με ευχαριστει περισσοτερο και σε λογισμικο που δεν κολλαει αλλα και σε ποιοτητα κατασκευης,δεν σημαινει οτι οταν καποιο smartphone ειναι απο γυαλι η μεταλλο ειναι απαραιτητα premium…η αισθηση που σου αφηνουν στην αφη πχ των Lumia ειναι φανταστικη,ειχα και το one x το ειχα παρει 600 ευρω τοτε αν ηξερα το ποσο θα το μισησο δεν θα το επερνα ποτε,ο καθενας να βρει τα γουστα του και σε τι τον εξυπηρετει,εγω βαρεθηκα να φλασαρω ρομς για να γινει πιο smooth το κινητο και ετσι επελεξα κατι που ΕΓΩ θεωρω TOP απο κει και περα ο καθενας τα αγοραζει με τον ιδρωτα του.τσαο μαγκες

alexandros

@Tiamat
1)Α! Ναι θυμαμαι τη φλουδα πλαστικου που ειχε για πλατη το X10, εχεις δικιο, κλασεις ανωτερο απο το πολυκαρβωνικο…
τουλαχιστον εδω και χρονια τα πλαστικα της νοκια διδασκουν ποιοτητα.
2) το εχεις δει απο κοντα το Z1???
εγω παντως προτιμω την amoled του 820 μου αρα την ξεπλυμενη του Z κι’ας ειναι fhd.
3) στο σχολιο μου πιο πανω “#23” εψαξα, βρηκα και ακυρωσα τα λεγομενα σου, αν θες να με πεισεις για το αντιθετο, ψαξε, βρες ( οπως εκανα εγω) και δειξε μου.
btw, δεν λεω εγω (οπως αστοχα γραφεις) οτι το 1020 ειναι καλυτερο. Επαγγελματίας φωτογραφος τα λεει…

thomas22888

Κώστα πριν λίγο έπιασα στα χέρια μου κ εγω το 1020 σε ένα κατάστημα της AT&T και είχαν και πιο δίπλα το 920 , παιδιά πραγματικά το 1020 ήταν στο χέρι πολυ πιο ελαφρύ και πολυ καλύτερο στο κρατημα και έμοιαζε λέπτοτερο απο το 920 .Σε καμία περίπτωση εάν δεν ξέρεις δεν μπορείς να φανταστείς ότι αυτό το κινητό κουβαλάει πάνω του αυτή την τερατώδη κάμερα , πραγματικά με εντυπωσίασε δεν το περίμενα έτσι .WELL DONE NOKIA ,αλλα όσο υπάρχουν αυτά τα καταραμμενα windows δεν θα το αγοραζα για κανένα λόγο .Κωστα ένα μπράβο και σε σένα για το review γιατι το είδα σήμερα και με τα ματιά μου πως σε όλα όσα είπες στο review ήταν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ

JohnWave

Aν έπαιρνα Windows κινητό, θα προτιμούσα το Lumia 925.Θα έχανα στην κάμερα σε σχέση με το 1020 αλλά αυτό δεν θα σήμαινε ότι δεν θα είχα καλή κάμερα ενώ παράλληλα θα κέρδιζα σε ποιότητα κατασκευής, design,πάχος και κόστος.Ανάλυση οθόνης/μέγεθος/ppi θα είχα ίδια ,επεξεργαστή θα είχα ίδιο και όσο για το 1GB Ram έναντι των 2GB αυτό δεν θα μου δημιουργούσε θέμα γιατί θα φορούσα Windows.

Tony Cool

Οταν ειχα δει τις πρωτες φωτογραφιες ελεγα οτι το 920 ειναι πολυ ανωτερο εμφανισιακα λογω του ασχημου φακου του 1020.Ομως μονο και μονο που ειναι ματ το πλαστικο του 1020 αυτοματως το καθιστα ανωτερο για μενα.

JohnWave

Nαι αλλά μπροστά στο 925 υστερούν σχεδιαστικά και ποιοτικά και το 920 και το 1020.

alexandros

Και βαρυτικα… 😀
και καμερικα…
πολυ καμερικα…. (δικη μου λεξη) 🙂
οποιος συμβιβαζεται με κατι καλο σε camera παει στο 925 ναι.
αλλα για το καλυτερο παει στο 1020.

Tony Cool

JohnWave καταλαβαινω το σκεπτικο σου και πραγματι ο περισσοτερος κοσμος ισως να το βλεπει ετσι. Ειναι ομως εν μέρει και θεμα γουστου. Για παραδειγμα εγω θεωρω το σωστα φτιαγμενο πολυκαρβονικο πλαστικο (βλεπε nokia, htc, oppo κλπ) μακραν το καλυτερο υλικο για κατασκευη κινητων σε σχεση με οτιδηποτε αλλο για πολλους λογους (αισθηση στο χερι, grip, δαχτυλιες κλπ). Δεν το συγκρινω ουτε με αλουμινια, ουτε με γυαλια ουτε με τιποτα. Αλλα αντικειμενικα και το 925 ειναι πανεμορφο.

Timotheos

“Φίλε” tiamat το post στο οποίο φιλοξενούμαστε όλοι εμείς έχει τίτλο: “Nokia Lumia 1020 ελληνικό βίντεο παρουσίαση” Δεν λέει πουθενά Lumia 1020 εναντίων Sony Z1!!!??? Κάθεσαι και μας λες για το Ζ1 έχει αυτό… έχει εκείνο.. και δεν κάθεσαι να σκεφτείς το εξής απλό. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που έχουν, είναι πως και τα δυο είναι κινητά smartphone. Κατά τα άλλα το ένα έχει λειτουργικό WP8 και το άλλο Android!!!!! Δηλαδή??? τι να συγκρίνουμε τώρα? Δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα??!!! και να θέλουμε να θεωρούμε εαυτούς σοβαρά άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία??!!!
Φαντάζομαι θα ξέρεις πως άλλες ανάγκες έχει το ένα λειτουργικό για να δουλέψει γρήγορα και άλλες το άλλο.
2) Το 1020 είναι πολύ ωραίο αλλά προτιμώ το 925.

Βασιλης

Εμενα παλι μαγκες θα τολμησω να το πω μου αρεσουν τα πλαστικα κινητα τυπου 1020 η 920,δεν με πολυτραβανε τα μεταλικα,οσο για το 925 δεν μου αρεσε σχεδιαστικα,γυρω μετσλλο και πισω πλαστικο?οχι,η μεταλλο η πλαστικο,δεν χρειαζονται συνδιασμοι,εγω πηρα το Lumia 920 340 απο amazon.de και το 925 εχει 420 θα μπορουσα να το παρω αλλα δεν εχει κοκκινο χρωμα συν το γεγονος οτι εχει amoled,δεν μου αρεσουν οι amoled.το 1020 θα το επερνα αν το βγαζαν σε κοκκινο τυπου Lumia 920 σαν αυτο που εχω δηλαδη,δεν σημαινει μετσλλο=καλη ποιοτητα,οπως δεν μου αρεσουν και τα γυαλινα τυπου Sony h iphone.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Παιδιά βλέπω ότι πολλοί από εσάς έχετε πάρει κινητό με λειτουργικό wp. Γιατί δεν μας λέτε την εμπειρία χρήση που είχατε ώστε και κάποιοι από εμάς που είναι υποψήφιοι αγοραστές του 1020 να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα. Δηλαδή πώς τρέχει κάποιες εφαρμογές που είναι βαριές , εάν είναι εύκολο στην χρήση του κ.λ.π .
Ευχαριστώ

βασιλης

@κωνσταντινος
λοιπον κωστα εγω ημουν ενας που περιφρονουσα τα windows phone ,κατοχος android πολλα χρονια και κατοχος ενος απο τα καλυτερα οταν βγηκε του one x.μια μερα μου εσπασε τοσο τα νευρα τα μικρο lag του android που κυριολεκτικα ξυπνησα και πηγα και αγορασα Lumia 920,πουλησα το HTC μου κοψοχρονια και το καταχαρηκα.ειναι εντελως smooth δεν μπορεις να βρεις κολλημα καπου,ειναι ομορφα εχουν το δικο τους στυλ,οσο αφορα εφαρμογες τις βασικες τις εχουν,whatsapp,viber,Skype,fb,email και αρκετες ακομη,δεν εχουν σκουπιδια εφαρμογες πχ στο αντροιντ βρισκεις 30 εφαρμογες για φακο πχ η κατι αλλο,το store των WP ειναι συμμαζεμενο και αναπτυσεται,φαντασου τα windows phones ουσιαστικα βγηκαν το 2011 και εκαναν ραγδαια εξελιξη μεχρι σημερα και θ κανουν κι αλλο,σου προτεινω να δοκιμασεις τα WP αγοραζοντας πχ ενα Lumia 920 κανει 260 ευρω και ειναι high end.οσο αφορα επεξεργαστες και τετοια τα WP ακομη και χωρις διπυρινο θα πηγαιναν σφαιρα,ειναι καλοστημενα.δοκιμαζεις και μας λες

Παναγιώτης

Εμένα μου φαίνεται λίγο παιδικό. Δεν ξέρω από τις δυνατότητές του, αλλά μοιάζει με τα κινητά που είχαν 5 ταχείες κλήσεις για να μπορούν να παίρνουν στο σπίτι τους, αν συμβεί κάτι, όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει τα κινητά.

Βασιλης

@ Παναγιωτης
εκ πρωτης οψης ισως φαινεται ασχημο και παιδικο οπως λες αλλα στην πραξη,οταν το δουλεψεις τοτε καταλαβαινεις οτι εχεις ενα πληρες οικοσυστημα στα χερια σου χωρις να του λειπει κατι βασικο,τωρα αν μου πεις οτι δεν μπορω να βαλω πασχαλη τερζη για ηχο κλησης ε ενταξει ειπαμε….Εγω οργανωνω τα e mail μου και τα ραντεβου μου σε λιγα δευτερολεπτα,η επικοινωνια μου σε facebook messenger ,sms ,whatsapp και λοιπα μοιαζει σαν παιχνιδι διοτι ειναι παρα πολυ ευχρηστο…θελω οι χρηστες των android να δοκιμαζαν για συντομο χρονικο διαστημα τα wp και μετα να ακουγαμε αποψεις

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

@Βασίλης
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.

iceman

το nokia 808 pureview ειναι το μοναδικο, αδιαμφησβητητο, χωρις συναγωνισμο, φωτογραφικο κινητο, αυτοκρατορας, βασιλιας, με “υπηκοους” ολα τα αλλα…. ουτε το 1020, ουτε το z1 ή οποιοδηποτε αλλο δε θα φτασουν ποτε τις ικανοτητες του…. .-

Ιορδανης

Βασιλη, απιστευτο. Εισαι αδερφη ψυχη. Εχοντας πολλα χρονια android καποια στιγμη μου την βιδωσε το λιγο λαγκαρισμα του s3. Ρυθμιζα, ρυθμιζα το λαγκ εκει. Αι στο καλο, πριν 8 μηνες, πουλησα το s3 κοψοχρονια και τσιμπησα το 920 αισθανομενος οτι παιρνω ενα μικρο ρισκο, και βρηκα την υγεια μου. Ιπταται. Περα απο το εξαιρετικο user experience, θελω να τονισω κατι για τα wp. FREE GPS ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΑΨΟΓΟ ΓΙΑ 150 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ UPDATES ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Περα απο τους χαρτες εννοειται. (Κωστα, νομιζω οτι πρεπει να παρουσιαζεις και το here drive, φιλικα)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

@ iceman
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το πρόβλημα μου είναι με τι θα αντικαταστησω τέτοια κάμερα και video. Νομίζω ότι το 1020 είναι πιο κοντά από όλα. Οι φωτογραφίες που έχω τραβήξει με το 808 είναι απίστευτες . Πάντως και το 1020 δείχνει συνολικά πολύ καλό smartphone

iceman

@ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
υπαρχουν αρκετα αρθρα στα εξης blogs, τα οποια θα σε βοηθησουν στην επιλογη σου! ειναι τα all about symbian – all about windows phone , με αρκετες δοκιμες αναμεσα τους. εγω παντως δεν θα αλλαζα ακομα το 808 με ενα lumia εστω το 1020, γιατι πολυ απλα τα wp δεν ειναι ακομα ωριμα. περιμενε την επομενη αναβαθμιση (gdr3) για να δουμε τι θα διορθωσουν! ακομα καλυτερα με την νεα χρονια οταν θα ερθει η εκδοση 8.1 των wp και θα πεσει αρκετα η τιμη του.

Ντίνα

Η κάμερά του φαίνεται εκτεθειμένη. Φαντάζομαι με μια θήκη λύνεται το πρόβλημα, αλλά θα το κάνει κουμούτσα.. Δεν έχω πειστεί από τα wp.

alexandros

Ντινα ειναι απλο, αν σ’ενδιαφερει να “πειστεις” παρε ενα 520 μεταχειρισμενο να δεις αν σ’αρεσει και αν ναι, το πουλας και πας στο 1020. Αν οχι το πουλας και πας σε κατι που σ’εχει πεισει…
οσο για το εξογκωμα… Στο 808 δεν ειχε δημιουργησει προβληματα, δε βλεπω το λογο να δημιουργησει εδω.

gpoly7

το δειχνει στο site της η ελληνικη nokia και μπηκε και στα σκρουτζομαγαζα… σιγουρα θελω να το πιασω στα χερια μου να το δουλεψω λιγο πρωτου γινει το επομενο μου τηλεφωνο!!!

dimitris

καλησπερα, να ρωτησω κατι? σημερα ειδα ενα νοκια 1020 σε κιτρινο μα οταν πηγα στις ρυθμισεις ελεγε νοκια 909?????

iceman

το περιβλημα του φακου ειναι απο αλουμινιο, το γυαλι του φακου ειναι gorilla glass.

Dimitrios Mar

Παιδια καλησπερα. Ειμαι κατοχος του nexus 4 android. Χωρις να εχω πειραξει τη συσκευη (εννοω root) σκεφτομαι τις τελευταιες μερες να ξαναεπιστρεψω στα παλια λημερια και συγκεκριμενα στο συγκεκριμενο μοντελο της νοκια. (Θα ανταλλαξω μαλλον το νεξους με το νοκια). Αυτο που με προβληματιζει ειναι ο αποθηκευτικος χωρος, καθως ειμαι λατρης της φωτογραφιας, και δε ξερω κατα ποσο θα επαρκει η 32αρα μνημη με δεδομενο οτι θα βγαζω αρκετες φωτο.. Επισης θα προστεθει με το νεο update notification bar αντιστοιχη με του android?
Επισης τι παιζει με τις ενημερωσεις; Τις παιρνουν αμεσως ολα τα windows phone κινητα; Οσοι το χρησιμοποιειτε εισθε ευχαριστημενοι;
Ξερω οτι εχει περιορρισμενο αριθμο apps, πιστευω ομως οτι γενικοτερα δεν εχω τρελες απαιτησεις..
Απο κολληματα πως παει η συσκευη; τρωει σκαλωματα, κολλαει;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Mar Καλημέρα. Το συγκεκριμένο κινητό το έχει συνάδελφος μου εδώ και δύο μήνες και το έχω επεξεργαστεί πάρα πολύ. Λοιπόν θετικά:Η καλύτερη κάμερα που θα βρεις σε κινητά, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλό ηχείο, δωρεάν gps σχεδόν για όλο τον κόσμο, πολύ καλή φωτεινότητα, κανένα κόλλημα τους δύο μήνες που το έχει στην κατοχή του, ο αποθηκευτικό χώρος αυξάνεται κατά 9 gb στο cloud Microsoft . Αρνητικά:οι εφαρμογές της Microsoft ακόμα δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο το Android. Για παράδειγμα δες την εφαρμογή του Facebook ή του viber κ.λ.π και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μόνο εκεί υστερεί το κινητό, όχι σαν συσκευή αλλά στις εφαρμογές του λογισμικού. Έχει βέβαια και κάποιες εφαρμογές που δεν θα βρεις σε άλλη πλατφόρμα όπως για παράδειγμα τις φωτογραφικές που είναι καταπληκτικες. Αυτά προς το παρόν εάν έχω ξεχάσει κάτι θα επανέλθω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.