Nokia Symbian Belle, Ξεκινάει η αναβάθμιση μέσα στο μήνα;

Σύμφωνα με πληροφορίες-φήμες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Nokia World που φέτος θα πραγματοποιηθεί 26-27 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση OTA (Over the Air) της αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Symbian Belle για τα μοντέλα Nokia C7, Nokia E7, Nokia X7 και Nokia N8.

update 11.10.2011: Δεν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο.

Με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian Belle προεγκατεστημένο για κυκλοφορήσουν τα μοντέλα Nokia 700, Nokia 701 και Nokia 600.

, Nokia Symbian Belle, Ξεκινάει η αναβάθμιση μέσα στο μήνα;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill1989

καποιος αντιγραφει το android νομιζω..χαχα 🙂

Nick Z.

Επιτέλους να αναβαθμίσω το Nokia N8!

Κουρλέσης

Και εγω γιατι το Anna δεν με ενθουσιαζει καθολου δεν αλλαξε το n8 μου προς το καλυτερο αντιθετα εγινε κ πιο αργο. Τεσπα θα δουμε το belle τη λεει!

Ζησης

@bill
Φιλε μου το ποιος αντογραφει τι το ξερουν και οι πετρες πλεον. Το Android εχει μαζεψει στοιχεια απο ολα τα λειτουργικα (iOS, Windows Mobile, Symbian ακομα και το SE propietary) και εφτιαξε ενα πολυ καλο λειτουργικο. Ομως οι αντιγραφες που εχει κανει ειναι πολλες. Οπως για παραδειγμα η status bar που προυπηρχε απο το ΝΟΚΙΑ Ν900…

Απλα για να μην λεμε οτι θελουμε…

vwgolf16

Παιδιά μήπως είναι Android τελικά και όχι Symbian οι ομοιότητες είναι τεράστιες 🙂
Βλέπω να γίνονται και άλλα δικαστήρια Google VS Nokia.

Techfan

Δώρο θεού για εμάς τους nokia n8 users, αφού εδώ και πολύ καιρό ακούμε (και δοκιμάζουμε) πολλά για την belle.

Πάντως θα εκπλαγώ αν διατεθεί πριν Νοεμ-Δεκ. , αφού η Nokia καθυστερεί πολύ τις αναβαθμίσεις.

Έτσι, λοιπόν, θα μπορούμε να έχουμε software που δεν θα υστερεί σε σχέση με το hardware.

Πολλοί θα πουν ότι δεν υπάρχει μέλλον για τους symbian users, αλλά να μην ξεχνάνε την υποστήριξη (και τις συμφονίες με microsoft) που θα το υποστηρίζουν ως και την τελευταία στιγμή (2016), έστω και με αργά βήματα…

Teo010

Οντως το status bar πρεπει να ηταν στο Ν900 απο το οποιο εχει παρει πολλα στοιχεια. Παντως η belle δεν εχει καμια σχεση με την anna, το κινητο γινεται με την belle ετσι οπως επρεπε να ειναι.

george barca

καλο αλλα πολυ αντιγραφι ρε παιδια

Αναμένουμε την Belle αναβάθμιση. To Symbian είναι ακόμα ζωντανό.

Techfan

Σε όποιο site-blog και αν υπάρχει άρθρο σχετικά με το symbian anna or belle , διαβάζω για αντιγραφές…

Ε ναι… Είναι εμφανέστατο, αλλά αν από αυτό εξαρτάται η αναβίωση του κινητού μας… Ας το κάνουν συνέχεια (!).

Ωστόσο, να θυμάστε πως καμία εταιρία δεν ήταν ενεργή για πάνω από 10 χρόνια χωρίς να κάνει ούτε μια φορά αντιγραφή.

Μάλλον ξεχνάτε τις διαμάχες μεταξύ INTEL – AMD…

iceman

νομιζω πως πρεπει να εχεις αναβαθμισει πρωτα σε symbian anna για να “μεταβεις” μετα στη belle!!!! δεν γινεται κατευθειαν απο την pr1.2.

Techfan

@iceman

Ότι προβλήματα αντιμετωπίζεις με τις αναβαθμίσεις, πήγαινε σε ένα κατάστημα NOKIA CARE με την εγγύηση και θα γίνει δωρεάν.

Πάντως η πιο αξιόπιστη και ικανοποιητική εξυπηρέτηση είναι αυτή των κατόχων NOKIA… Ας μην υπεκφεύγουμε και σε αυτό 😉

Giwrgos

από πότε είναι αντιγραφή οταν χρησιμοποιείς κάτι δικό σου, κάτι που εσύ παρουσιασες πρώτος?

Αντώνης

Σαν να διαβαζω Ομηρου Οδεισεια..Τραγικη Ειρωνια .. ξερω οτι το συμπιαν θα πεθανει αλλα ακομα προσπαθει…λολ

bill1989

Ναι οντως…! Αυτο το ανδροειδες..μεχρι και τα κουμπακια με τους αριθμους 0-9 εχει αντιγραψει….!και το * και την # !!! Ε οχι,ντροπη…χαχαχα..ρε παιδια μια παρατηρηση εκανα και βγηκατε οι ειδικοι να δειχτειτε την στιγμη που αυτοι βγαζουν τα χρηματα τους..ελεος..ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ!(στα αμαξια ποιος ξεκινησε να αντιγραφει τα ηλ.παραθυρα???πρεπει να το βρουμε!)

vasilis

Το belle ωραιο φαινετα και τα νεα κινητα εχουν καλη σχεδιαση και καλα χαρακτηριστικαι αλλα αν ο browser του συνεχισει να ειναι οπως του ανα τοτε πολλοι θα ξενερωσουν και δεν θα αγορασουν.

Iraklis

Αυτο που μου αρέσει στα Symbian ειναι τα physical call/drop κουμπιά.
Στo WP μου δεν υπάρχουν και τα on-screen του δεν είναι οτι καλύτερο.
Τωρα με το Belle σκεφτομαι να παρω ενα symbian (πχ 701) και να το έχω ως βασικό μου τηλέφωνο.

Vassilis

Ξερουμε αν θα παρει την αναβαθμιση για belle και το nokia x7?

iceman

@ techfan, με παρεξηγησες φιλε μου! εχω και εγω n8 και “φοραει” το symbian anna! απλα απαντησα σε μια απορια που ειχε ενας φιλος μας πιο πανω! μια και εχεις και εσυ το n8 μηπως μπορεις να βοηθησεις; εχθες το καταστημα ovi (στο κινητο) μου ζητησε αναβαθμιση, την εκανα ολα δειχνουν οκ εκτος απο το γεγονος οτι οταν κατεβαζω θεματα τα αποθηκευει στη μνημη τηλεφωνου και οχι στη μνημη μαζικης αποθηκευσης οπως εχω επιλεξει απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου μου….

pgetsos

τα θεματα παλιοτερα που στα κατεβαζε? μηπως μονο στην μνημη τηλεωνου τα βαζει ? δεν εχω κατεβασει θεμα απο το ovi και δεν ξερω…

iceman

στην προηγουμενη εκδοση του ovi store τα κατεβαζε στη μνημη μαζικης αποθηκευσης, τωρα οπως με ενημερωσαν απο την εξυπηρετηση πελατων της νοκια το νεο ovi store τα κατεβαζει στο τηλεφωνο, το οποιο βεβαια δε βολευει αφου η μνημη του n8 ειναι παρα πολυ λιγη και γινεται ολο και λιγοτερη με τις αναβαθμισεις….. ελπιζω να το αλλαξουν σε επομενη αναβαθμιση του ovi…- μια και το ανεφερες κατεβασε ενα free θεμα να δουμε που θα το αποθηκευσει…..-

Κώστας

Δυστυχώς ήταν φήμη και η Νοκια είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θέλουν να δώσουν την “Αννα” σε όλες τις υπόλοιπες χώρες.Η Belle θα μας έρθει προς το τέλος του έτους. :/

iceman

n8 με symbian anna, εκδοση ovi store 3.16.036, κατεβαζει τα θεματα στη μνημη τηλεφωνου και συμφωνα με την νοκια ετσι πρεπει να γινεται….. αυτο αλαζει με την belle….;;;;;

Techfan

@iceman

Όπως έχω πει ξανά, το Nokia care είναι ο πιο εύκολος τρόπος για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα nokia κινητά… δεν υπάρχει περίπτωση να δεις-ακούσεις τεχνικούς που δεν έχουν ιδέα από τα τεκτενόμενα..

Το ξέρω από προσωπική εμπειρία και επειδή ασχολούμαι με την τεχνολογία από την έκτη δημοτικού, έχουν κάποια βαρύτητα αυτά που λέω..

Φιλικά…

iceman

το θεμα λυθηκε…., δυστυχως ετσι λειτουργει η νεα εκδοση του ovi…., το ανεφερα ειδη στο nokia suport και κατα πασα πιθανοτητα θα το αλλαξουν καποια στιγμη…..,(με νεα εκδοση του ovi ή με την belle-μερικοι την εχουν ηδη στα κινητα τους….-:)…., απλα ειναι ενα post και για τους αλλους χρηστες n8 ωστε να ενημερωθουν αν εχουν την ιδια απορια…. οσο για τα nokia care εχεις απολυτο δικιο, ειναι αριστοι στη δουλεια τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones

Θα δούμε και πάλι να κυκλοφορεί το Nokia 3650;

Η HMD Global φαίνεται πως είναι έτοιμη να θέσει και πάλι σε κυκλοφορία μία ανανεωμένη έκδοση του Nokia 3650.

Smartphones Nokia Symbian

Nokia, πλήρωσε εκατομμύρια σε κυβερνο-εκβιαστές για να προστατέψει το Symbian

Η Nokia σύμφωνα με πληροφορίες που βγήκαν τώρα στην δημοσιότητα, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από cyber-εγκληματίες και χρειάστηκε να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ καθώς hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Symbian και την εκβίαζαν. Το 2007 η Nokia συμφώνησε να πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποτρέψει τους hackers να διαρρεύσουν το encryption key […]

Software MeeGo Nokia Symbian

Nokia, Τέλος στην υποστήριξη MeeGo και Symbian

Δεν προκαλεί εντυπώσεις, αλλά είναι πλέον γεγονός ότι η Nokia αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη του MeeGo και του Symbian από την 1η Ιανουαρίου 2014 και έπειτα. Οι developers θα συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από τις εφαρμογές που έχουν προς πώληση στο Ovi Store και μετά από εκείνη την ημερομηνία, αλλά δεν θα μπορούν να […]

Smartphones featured Nokia Nokia Symbian

Symbian smartphones, Το καλοκαίρι διακόπτεται η διάθεσή τους

Από το καλοκαίρι ξεκινάει η διακοπή της κυκλοφορίας Symbian smartphones από τη Nokia όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και έρχεται να συμπληρώσει τις δηλώσεις Nokia από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Το Nokia 808 Pure View ήταν το τελευταίο μοντέλο Symbian της Nokia πριν να εναγκαλιστεί το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και να πάει […]