Η Nothing θέλει να κυκλοφορήσει smartphone στις ΗΠΑ για να “χτυπήσει” το iPhone

nothing, Η Nothing θέλει να κυκλοφορήσει smartphone στις ΗΠΑ για να “χτυπήσει” το iPhone

H Νothing σχεδιάζει να λανσάρει ένα smartphone στις ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί άμεσα το iPhone της Apple, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Nothing, Carl Pei, είπε ότι η startup βρίσκεται σε «πρώιμες συνομιλίες» με αμερικανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την κυκλοφορία ενός νέου τηλεφώνου στις ΗΠΑ, χωρίς να πει περισσότερα.

To Nothing Phone 1, το πρώτο smartphone της εταιρείας, παρουσιάστηκε τον Ιούλιο σε περισσότερες από 40 χώρες. Τότε είχε καταστεί σαφές πως δεν υπήρχε στο πλάνο η κυκλοφορία του στη Βόρεια Αμερική.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν ξεκινήσαμε στις ΗΠΑ είναι επειδή χρειάζεστε πολλή πρόσθετη τεχνική υποστήριξη, για να υποστηρίξετε όλους τους παρόχους και τις μοναδικές προσαρμογές τους που πρέπει να κάνουν πάνω από το Android», εξήγησε ο Pei στη συνέντευξή του. «Αισθανθήκαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι πριν. Τώρα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ορισμένους παρόχους στις ΗΠΑ για να λανσάρουμε πιθανώς ένα μελλοντικό προϊόν εκεί».

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστεί την Apple στο έδαφός της. «Υπάρχει ένα challenge με το Android, όπου το iOS γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχο. Έχουν πολύ ισχυρό lock-in με το iMessage, με το AirDrop, ειδικά μεταξύ της Gen Z. Επομένως, αυτό είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για μένα», είπε.

«Μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που η Apple θα κατέχει το 80% της συνολικής αγοράς και αυτό απλώς δεν αφήνει αρκετό χώρο στους κατασκευαστές που βασίζονται σε Android να συνεχίσουν να παίζουν», πρόσθεσε.

Η Nothing έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο προϊόντα μέχρι σήμερα παγκοσμίως, με τα ακουστικά του Ear (1) να πωλούν 600.000 μονάδες και το Phone (1) να φτάνει τις 500.000 αποστολές.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της θα υπερδεκαπλασιαστούν το 2022, από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο CNBC. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να χάνει χρήματα, κάτι που ο Pei λέει ότι οφείλεται εν μέρει στην ανταλλαγή συναλλάγματος.

«Πληρώνουμε πολλά από τα COGS μας [κόστος πωληθέντων αγαθών] σε δολάρια ΗΠΑ, αλλά κερδίζουμε χρήματα σε λίρες, σε ευρώ, σε ρουπίες Ινδίας – έτσι όλα υποτιμήθηκαν έναντι του δολαρίου. Στόχος είναι να είμαστε κερδοφόροι το 2024», εξήγησε.

Λίγο αργότερα, ο Pei έγραψε σε tweet πως «το Phone (2) δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε μερικά πράγματα καλά και δεν θα παράγουμε δεκάδες προϊόντα το χρόνο όπως πολλοί άλλοι». Αυτό ίσως υποδηλώνει ότι το “μελλοντικό προϊόν” που σχεδιάζεται για την αγορά των ΗΠΑ είναι, πράγματι, το Nothing Phone (1).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.