Η Nothing θέλει να κυκλοφορήσει smartphone στις ΗΠΑ για να “χτυπήσει” το iPhone

nothing, Η Nothing θέλει να κυκλοφορήσει smartphone στις ΗΠΑ για να “χτυπήσει” το iPhone

H Νothing σχεδιάζει να λανσάρει ένα smartphone στις ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί άμεσα το iPhone της Apple, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Nothing, Carl Pei, είπε ότι η startup βρίσκεται σε «πρώιμες συνομιλίες» με αμερικανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την κυκλοφορία ενός νέου τηλεφώνου στις ΗΠΑ, χωρίς να πει περισσότερα.

To Nothing Phone 1, το πρώτο smartphone της εταιρείας, παρουσιάστηκε τον Ιούλιο σε περισσότερες από 40 χώρες. Τότε είχε καταστεί σαφές πως δεν υπήρχε στο πλάνο η κυκλοφορία του στη Βόρεια Αμερική.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν ξεκινήσαμε στις ΗΠΑ είναι επειδή χρειάζεστε πολλή πρόσθετη τεχνική υποστήριξη, για να υποστηρίξετε όλους τους παρόχους και τις μοναδικές προσαρμογές τους που πρέπει να κάνουν πάνω από το Android», εξήγησε ο Pei στη συνέντευξή του. «Αισθανθήκαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι πριν. Τώρα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ορισμένους παρόχους στις ΗΠΑ για να λανσάρουμε πιθανώς ένα μελλοντικό προϊόν εκεί».

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστεί την Apple στο έδαφός της. «Υπάρχει ένα challenge με το Android, όπου το iOS γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχο. Έχουν πολύ ισχυρό lock-in με το iMessage, με το AirDrop, ειδικά μεταξύ της Gen Z. Επομένως, αυτό είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για μένα», είπε.

«Μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που η Apple θα κατέχει το 80% της συνολικής αγοράς και αυτό απλώς δεν αφήνει αρκετό χώρο στους κατασκευαστές που βασίζονται σε Android να συνεχίσουν να παίζουν», πρόσθεσε.

Η Nothing έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο προϊόντα μέχρι σήμερα παγκοσμίως, με τα ακουστικά του Ear (1) να πωλούν 600.000 μονάδες και το Phone (1) να φτάνει τις 500.000 αποστολές.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της θα υπερδεκαπλασιαστούν το 2022, από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο CNBC. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να χάνει χρήματα, κάτι που ο Pei λέει ότι οφείλεται εν μέρει στην ανταλλαγή συναλλάγματος.

«Πληρώνουμε πολλά από τα COGS μας [κόστος πωληθέντων αγαθών] σε δολάρια ΗΠΑ, αλλά κερδίζουμε χρήματα σε λίρες, σε ευρώ, σε ρουπίες Ινδίας – έτσι όλα υποτιμήθηκαν έναντι του δολαρίου. Στόχος είναι να είμαστε κερδοφόροι το 2024», εξήγησε.

Λίγο αργότερα, ο Pei έγραψε σε tweet πως «το Phone (2) δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε μερικά πράγματα καλά και δεν θα παράγουμε δεκάδες προϊόντα το χρόνο όπως πολλοί άλλοι». Αυτό ίσως υποδηλώνει ότι το “μελλοντικό προϊόν” που σχεδιάζεται για την αγορά των ΗΠΑ είναι, πράγματι, το Nothing Phone (1).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Με Action Button, θύρα USB-C, Face ID και άλλα

Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές αναμένεται να έρθουν με το iPhone SE τέταρτης γενιάς της Apple, τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς hardware.

Smartphones Apple featured iPhone

Τεστ αντοχής για τα iPhone 15 & iPhone 15 Plus: Είναι το αλουμίνιο καλύτερο;

Μετά τις κακές ειδήσεις για το iPhone 15 Pro Max, ήρθε η ώρα να λάμψουν τα vanilla iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Ίσως ακυρώθηκε η φθηνότερη εκδοχή

Η χαμηλού κόστους έκδοση του Apple Vision Pro headset μάλλον ακυρώθηκε, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo. 

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Με chip A18 και A18 Pro

Όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 16 θα είναι εξοπλισμένα με chip A18 και A18 Pro, σύμφωνα με τον αναλυτή Jeff Pu.