Nubia Red Magic 5G Lite: Κυκλοφορεί στη Vodafone Ισπανίας με απαγορευτική τιμή

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε τις πρώτες ενδείξεις πως το κινέζικο μοντέλο Nubia Play θα βγει και εκτός Κίνας, μάλλον με άλλη ονομασία. Σήμερα αυτό επιβεβαιώθηκε, με το Nubia Red Magic 5G Lite να είναι γεγονός και να κυκλοφορεί όντως στην Ευρώπη, αν και προσωρινά πρόκειται για αποκλειστικότητα της Vodafone Ισπανίας.

Το Nubia Red Magic 5G Lite πρόκειται για το πρώτο gaming smartphone που στοχεύει στη μεσαία κατηγορία. Εξοπλισμένο με τον Snapdragon 765G και με 8GB μνήμης RAM, η συσκευή υπόσχεται καλές, αλλά όχι κορυφαίες, επιδόσεις σε gaming και δικτύωση σε 5G δίκτυα. Επίσης, αν και στα 256GB, η πρόταση της ZTE στηρίζεται στην παλαιότερη τεχνολογία αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1.

Η οθόνη της συσκευής είναι 6.65 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, με FHD+ ανάλυση και 144Hz ρυθμό ανανέωσης, ενώ το touch sampling φτάνει στα 240Hz, προσφέροντας ομαλή πλοήγηση και γρήγορη αλληλεπίδραση. Τέλος, η μπαταρία του Nubia Red Magic 5G Lite ανέρχεται στα 5.100mAh, με υποστήριξη γρήγορης ασύρματης φόρτισης στα 30W.

Αν και από τα παραπάνω κανείς θα περίμενε μία οικονομική πρόταση, δυστυχώς αυτό είναι το πιο μελαμψό σημείο της συσκευής. Η Vodafone Ισπανίας προσφέρει τη συσκευή προς 17 Ευρώ το μήνα, για 36 μήνες, σε υφιστάμενους συνδρομητές και προς 25 Ευρώ το μήνα, για 24 μήνες, σε νέους συνδρομητές. Όμως, αυτές οι τιμές αφορούν μόνο τη συσκευή και δε συμπεριλαμβάνουν το μηνιαίο πάγιο του εκάστοτε προγράμματος, κάτι που αντιστοιχεί σε 600 Ευρώ καθαρά για τη συσκευή.

Σε αντίθεση, η ναυαρχίδα Red Magic 5G κυκλοφόρησε με τιμή 579 Ευρώ και 649 Ευρώ για τις εκδόσεις 8/128 και 12/256 αντίστοιχα. Η Vodafone φαίνεται να θέλει να κάνει κάπως πιο ελκυστική την πρόταση της, προσφέροντας ένα χειριστήριο e-sports και μία προστατευτική θήκη μαζί, τα οποία κοστίζουν 32 Ευρώ και 15 Ευρώ αντίστοιχα. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συσκευές από την Κίνα έρχονται με αρκετά ανεβασμένη τιμή στην Ευρώπη, αλλά η αύξηση σε αυτή την περίπτωση είναι δραματική.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.