Nvidia Tegra K1, Διαλύει ξεκάθαρα τον ανταγωνισμό στα γραφικά

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Nvidia ανακοίνωσε το νέο SoC (System-On-Chip) για φορητές συσκευές Tegra K1 (και την 64bit έκδοση του Denver), το οποίο συνδυάζει Cortex-A15 πυρήνες γενικής χρήσης και 192 πυρήνες GPU αρχιτεκτονικής Kepler. Πρόκειται για ένα chip το οποίο αναμφισβήτητα, θα πρωταγωνιστήσει αυτή την χρονιά. Το θέμα είναι να βοηθήσει και η τιμολογιακή πολιτική της Nvidia τους κατασκευαστές, ώστε να το υϊοθετήσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό διάγραμμα παρακάτω, είναι σχεδόν 2.5 φορές ταχύτερο στα γραφικά από το Qualcomm Snapdragon 800 SoC, ενώ έχει διπλάσια απόδοση από το A7 SoC της Apple που βρίσκεται στο iPad Air.

Επιπλέον αποδεικνύεται ταχύτερο και σε σχέση με το υποσύστημα γραφικών Intel HD Graphics 4400 που βρίσκεται στο εσωτερικό των επεξεργαστών Haswell, κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί κατόρθωμα για ένα chip του είδους.

Nvidia Tegra K1, Nvidia Tegra K1, Διαλύει ξεκάθαρα τον ανταγωνισμό στα γραφικάNvidia Tegra K1, Nvidia Tegra K1, Διαλύει ξεκάθαρα τον ανταγωνισμό στα γραφικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Τιτανομεγιστο αυτο το τσιπακι….
Μολις μπουν οι κορυφαιες του χωρου στο παιχνιδι για τα καλα κατι snapdragon800 θα πανε περιπατο…..

Κώστας D.

Κορυφαίο τσιπ από nvidia! Σίγουρα με μια προσιτή τιμή θα το δούμε σε πολλά ταμπλετ αλλιώς βλέπω κάτι mediatek rockchip και λοιπές… Τώρα όσον αφορά τους snapdragon, “dragon” είναι αυτοί δεν χάνονται… Ματάκι το σήμα της nvidia μάτι δρακου της qualcomm…

b16bkostas

Σύγκριση με το iPhone 5s δεν έχει τόσο καλό πια,ειναι αυτο το τσιπ; και μάλλον ειναι Samsung?

και δεν ξέρουμε πως πάει σε σχέση με Qualcomm 805

forneverarrow

Δυνατό αλλά συγκρίνεται με chip που υπάρχουν ήδη στην αγορά, και μάλιστα με δυο κονσόλες που έκλεισαν 8 χρόνια ζωής!! Είπαμε, καλό αλλά μην το παρακάνουμε. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι όσον αφορά την nVidia μετά τα Tegra…

patentas

Συγγνώμη, αλλά έχει τις ίδιες επιδώσεις με τον i5 + intel HD 4000??? Απίστευτο! Και μόνο την θερμότητα που παράγει το καθένα να σκεφτέις… την κατανάλωση.. μπράβο
Απο εκει και πέρα τι να πεις και για τον s800.. πωπω κάτι τάπεςςςς….

Solon

Δεν αρκούν τα κορυφαία γραφικά για να κάνουν ένα SoC ανταγωνιστικό. Οι κατασκευαστές θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες στο SoC και μετά από την επιτυχία των Snapdragons κανέναν SoC δεν πρόκειται να πετύχει αν δεν έχει ενσωματωμένο το GSM τσιπ και μάλιστα με 4G-LTE.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, έχει ο Tegra K1 ενσωματωμένο το GSM τσιπ με 4G-LTE;
Γιατί αν δεν το έχει σκούρα τα πράγματα.
Και ο Tegra 4 ήταν εξαιρετικό SoC αλλά δεν σταύρωσε συσκευή καθώς ήθελε επιπλέον τσιπ GSM και αυτό σημαίνει: επιπλέον κατανάλωση ενέργειας, επιπλέον θέση στην μητρική πλακέτα, επιπλέον χρόνο στην συναρμολόγηση, επιπλέον έλεγχο στην σειρά παραγωγής, επιπλέον χρήματα.
Για ποιο λόγω λοιπόν να το επιλέξει ένας κατασκευαστής την στιγμή που ο ανταγωνισμός προσφέρει το πακέτο όλα σε ένα και μάλιστα φθηνότερο;

patentas

φίλε forneverarrow μια διευκρίνηση… Δεν “συγκρίνει” τον k1 με τις κονσόλες των 8 ετών.. “Συγκρίνει” τις διαφορές στις επιδώσεις και στην κατανάλωση. Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπολόγισες τον όγκο των συσκευών σε συνδιασμό (τα υπολόγισα) του +90% πιο δυνατή gpu και στο τέλος -90% κατανάλωση(!!!)
Φυσικά τα ” τα έβαλα γιατί δεν υπάρχει σύγκριση… Συγκριση θα υπήρχε αν ήταν μικρές οι διαφορές.. εδω είναι τεράστιες.
Είναι 8 χρόνια κονσόλες ναι, αλλά εκατομμύρια ανθρωποι τις αγοράζουν μέχρι και σήμερα, παίζουν μέχρι και σήμερα και οι περισσότεροι θα μείνουν με αυτές για πολύ καιρό ακόμα.
Και πέρα απο αυτό τον συσκρίνει με πολλά σύγχρονα chit τόσο απο κινητά όσο και απο pc’ς…

antonis

@solon αν προοριζετε σε ταμπλετ ειναι δυο εκδοσεις.. ισως η μια για κινητα η αλλη για κινητα.. μπορει να κανω ξκαι λαθος.. θα δουμε.. ειναι πολυ καλο παντως

antonis

ποπο τωρα ειδα τι εγραψα αχαχα.. τελος παντων ελεγα μπορει το ενα chip να ειναι για ταμπλετ και το αλλο για κινητα! προσαρμοσμενα στις αναλογες απαιτησεις.. 😀

dark_master

Το κακό με το συγκεκριμένο chip είναι η κατανάλωση (5W) και η έλλειψη 4G(χρειάζεται ξεχωριστό chip.
Νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να το δούμε πάνω σε tablet παρά σε smartphone.
Ένα παλιότερο infographic της nvidia έλεγε ότι μέσα στο 2014 οι GPU των smartphone θα ξεπερνούσε σε επιδόσεις τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών των laptop.
Το θέμα δεν ειναι οι επιδόσεις όμως αλλά η μπαταρία και η διάρκεια της.

user

Διαλύει τον ανταγωνισμό και την κατανάλωση της μπαταρίας επίσης…

nik

Πιστεύω ένα πιο ολοκληρωτικό benchmark τύπου geekbench θα ήταν περισσότερο διαφωτιστικό από το να δούμε μόνο τα fps. Επίσης στο PS3 δεν περιλαμβάνουν τον cell cpu.

Δημήτρης Μ

Πραγματικά επειδή δεν το έχω ψάξει ακόμα και δεν ξέρω αν το ανακοίνωσαν κιολας,αν δεν περιλαμβάνει 4g on chip τότε η nvidia χαντακωνει μονη της τον εαυτό της.περνάμε μια εποχή όπου για να μη πάνε οι εταιρίες σε λύσεις που θα ανεβάσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής προτιμούν να εκμεταλλεύονται κάθε δέκατο του χιλιοστού για να τα χωρέσουν όλα.εξ ου και οι αστοχίες σε lg g2(msd),μπαταρια iphone κλπ κλπ.δυστυχώς μονο και μόνο γι αυτο δε θα επιλεχθεί από την πλειοψηφία των εταιριών ακόμα και άδων είναι ότι καλύτερο έχει ανακοινωθεί αυτή τη στιγμή(περιμενουμε το chip της σαμμυ,το odin κ.α. άν και δε νομίζω να το πλησιάσουν καν σε απόδοση γραφικών)

patentas

Πάλι τα ίδια λάθη τότε.. σε 10 συσκευές θα μπει πάλι.. και θα κλαίγονται μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.