Nvidia Titan V: Η ισχυρότερη GPU της ιστορίας με τιμή 3000 δολάρια

Η Nvidia συνηθίζει να κυκλοφορεί τις… καλύτερες κάρτες γραφικών στην ιστορία, αφού κάθε φορά που ανακοινώνει την κορυφαία πρόταση της, αυτομάτως την κατονομάζει έτσι. Η νεότερη προσθήκη της σειράς Titan όμως, ονόματι “V”, είναι ένα πραγματικό θηρίο, με χαρακτηριστικά (και τιμή) που θα αφήσουν άφωνους τους ενασχολούμενους με το PC building.

Η Titan V είναι λοιπόν το νεότερο προϊόν της Nvidia και τα χαρακτηριστικά της GPU… τρομάζουν. Συγκεκριμένα, η top-tier κάρτα γραφικών είναι σε θέση να παραγάγει έως και 110 teraflops απόδοσης (αρκεί να συλλογιστεί κανείς πως το PS4 Pro παράγει 4.12 teraflops) με 12GB HBM2 μνήμη, 5120 πυρήνες CUDA και 620 πυρήνες “tensor”. Συνολικά, η Titan V μπορεί να προσφέρει έως και εννέα φορές την απόδοση των προκατόχων, Titan X / Xp. Αδιαμφισβήτητα, η νέα GPU είναι το όνειρο των gamers και όσων επαγγελματιών χρειάζονται ισχυρούς υπολογιστές (αρχιτέκτονες, photo, music, video editors κλπ).

Nvidia Titan V επίσημη, Nvidia Titan V: Η ισχυρότερη GPU της ιστορίας με τιμή 3000 δολάρια

Να σημειωθεί πως η Titan V είναι η πρώτη κάρτα γραφικών (για καταναλωτές) της Nvidia κατασκευασμένη με την αρχιτεκτονική Volta. Η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής είναι αρκετά πιο δαπανηρή, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να ανακοινωθούν φθηνότερες Volta GPUs. Άλλωστε, η Nvidia χρησιμοποιεί την Pascal αρχιτεκτονική (πιο οικονομική μέθοδος) εδώ και ενάμισι χρόνο, ενώ η νεότερη κάρτα με τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής είναι η GTX 1080 Ti. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Jensen Huang, το όραμα της Nvidia με την αρχιτεκτονική Volta είναι να θέσουν νέα όρια στην υπολογιστική ισχύ και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ σημείωσε πως με την Titan V, οι ερευνητές και οι επιστήμονες ανά τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να την περιεργαστούν και να προχωρήσουν σε νέες ανακαλύψεις.

Φυσικά, μια τόσο καινοτόμα κάρτα γραφικών έχει και το ανάλογο τίμημα. Όσοι θέλουν να την ενσωματώσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 2999 δολαρίων, ενώ όλοι οι αγοραστές έχουν περιορισμό για μέχρι δύο κάρτες, σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος θέλει να χτίσει έναν… εξωγήινο Η/Υ και δεν του αρκούν δύο (!) Titan V. Πρόκειται αναμφίβολα για την καλύτερη GPU της ιστορίας, μέχρι βέβαια να ανακοινωθεί η επόμενη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Don Mitso Mou

“Συνολικά, η Titan V μπορεί να προσφέρει έως και εννέα φορές την απόδοση των προκατόχων, Titan X / Xp. ”

Σε ότι αφορά το deep learning μόνο, όχι σε gaming που αφήνεται να εννοηθεί. Κάποια πράγματα στη διαδικασία του copy-paste-translate-repeat, κάνουν τη διαφορά

Jack sf

Αλλο deep learning Terra flops και άλλο το single precision. Πραγματική απόδοση έχει 13.8 terraflops. Το λέω γιατί είναι λίγο άκυρη η σύγκριση με το ps4 pro

Χρησταρας

Jack sf πολύ καλή η επισήμανση σου γιατί πραγματικά δε μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου. Όχι τοσο για το pro όσο για το one x που λένε όλοι ότι βγάζει 6 teraflops και είναι η πιο ισχυρή κονσόλα της χρονιάς, είναι τέρας παίζει τζάμι και παθαίνουν την πλάκα τους! Δηλαδή αν 6 teraflops βγάζουν αυτί το αποτέλεσμα τα 13.8 τι θα κάνουν??? Επίσης γίνεται ένα παιχνίδι που βγαίνει και για κονσόλες, για pc με αυτή την gpu να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και ουσιαστικά στο θέμα της απεικόνισης να είναι άλλο παιχνίδι??

Jack sf

Διαφορές θα έχει μικρές βέβαια, περισσότερο γιατί δεν θα εκμεταλευτουν οι devs τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κάρτας αλλά και γιατί χρειάζεται πολύ περισσότερη δύναμη για ουσιαστικές αλλαγές, δηλαδή για παράδειγμα θα δεις καλύτερες σκιές μεγαλύτερο draw distance ανάλυση 4k native και στα παιχνίδια που το one x δεν θα μπορεί να την υποστηρίξει και σταθερά 60 frames. Αυτές οι αλλαγές όμως είναι μικρές και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν αυτό που λέμε άλλο παιχνίδι, πολλοί δεν θα τις προσέξουν κιόλας για να καταλάβεις..

Don Mitso Mou

Για gpu based rendering όμως είναι ότι πρέπει.

marios ksidonas

Μετά την διευκρίνηση του Jack sf ξαναπροσγειώθηκα στην πραγματηκότητα!Και το λέω αυτό γιατί σε ένα βιντεάκι που είχα δεί πρόσφατα σχετικά με τις κονσόλες και τα tflops είχαν πεί ότι για να αποδώσει πραγματικά ρεαλιστικά γραφικά μια κονσόλα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 40 tflops δύναμη!Οταν διάβασα για 110….πάει λέω ξεφύγαμε!Οταν όμως είδα και το “Πραγματική απόδοση έχει 13.8 terraflops” λέω έχουμε πολύ δρόμο ακόμα…….

NtinosMD

Σε SLI για mining. ΤΩΡΑ!!!!!

Παπαροκας tiamat

αυτο ειναι αρθρο ! σε γεμιζει ριγος η δυναμη των γραφικων του μελλοντος!!

bezilys

Αν παίζει minecraft είναι μια χαρά!! 😂😂

τσιου τσιου

marie που το ειδες αυτο το βιντεο γιατι θελω να το δω και γω

marios ksidonas

Το βιντεο δεν μπορω να το πετυχω ξανα, αλλα επεσα πανω σε αυτο!

https://wccftech.com/sweeney-need-40-tflops-render-photo-realistic-dynamic-environments-humans-require-computing-power/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.