A14 Bionic: Περνάει από το GeekBench και δείχνει τη δύναμη του iPhone 12

, A14 Bionic: Περνάει από το GeekBench και δείχνει τη δύναμη του iPhone 12

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περιμένουμε να δούμε το πόσο καλύτερος θα είναι ο επεξεργαστής του iPhone 12 από το προηγούμενο μοντέλο, με την Apple να δυσκολεύει κάθε χρόνο όλο και παραπάνω την Qualcomm και τους υπόλοιπους κατασκευαστές SoC. Αν και είχαμε δει τον A14 Bionic να περνάει από το AnTuTu, ο γνωστός leakster Ice Universe μας δίνει τα πρώτα αποτελέσματα από το GeekBench.

Ένα νέο iPad, με την ονομασία iPad13,2 πέρασε από το GeekBench 5 και μας έδωσε μία πρώτη γεύση από τη δύναμη του επερχόμενου A14 Bionic SoC, τον οποίο θα δούμε και στα νέα iPhone 12. Όπως βλέπουμε, ο A14 Bionic κατάφερε να φτάσει τους 1.583 πόντους στο single-core και τους 4.198 πόντους στο multi-core, κάτι που σημαίνει ότι θα ανέβει για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή του GeekBench. Ο επεξεργαστής είναι εξαπύρηνος, με χρονισμό 2.99GHz και συνοδεύεται από 4GB RAM, αν και περιμένουμε 6GB RAM στα iPhone 12 Pro και Pro Max.

, A14 Bionic: Περνάει από το GeekBench και δείχνει τη δύναμη του iPhone 12

Υποθέτουμε ότι το νέο iPad που είδαμε στο GeekBench είναι το νέο iPad Air, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει με τον εν λόγω επεξεργαστή. Για σύγκριση, ο A13 είχε 1.327 πόντους single και 3.300 πόντους multi με χρονισμό 2.7GHz στο iPhone 11 Pro. Βέβαια, ο Exynos 990 του Galaxy Note 20 Ultra φτάνει 928 single και 2.721 multi, ενώ ο Snapdragon 865 έχει 885 single και 3.216 multi.

Αν σας φαίνεται ανούσια όλη αυτή η δύναμη στο iPhone 12, να θυμίσουμε ότι το ίδιο ARM SoC περιμένουμε να βρίσκεται στην καρδιά των πρώτων MacBook με ARM, οπότε η Apple στοχεύει για όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις μπορεί να φέρει στους υπολογιστές της. Μένει να δούμε τη συσκευή βέβαια και στην πράξη για να μπορούμε να κρίνουμε.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Μπράβο στην Apple που έβγαλε το πιο δυνατό τσιπ. Και πάλι όμως το να βγάζει κινητά με 5.4 ιντσες οθόνες , 4 GB RAM και 2500 mah μπαταρίες είναι γελοίο. Όπως γελοίο είναι να χρεώνει 1400 ευρώ για το μοναδικό κινητό της γκάμας της που αξίζει το iphone 12 pro max.

Last edited 3 years πριν by John Real
bill

για εσενα μπορει να ειναι γελοιο αλλα εμενα μου αρεσει το 5,4 iphone οπως επισης και το iphone SE 2020 ..

Γιάννης

I totally agree with Bill. Περιμένω να αναβαθμίσω από το 7, και η είδηση του 5.4 ιντσών iPhone μου έφερε απροσδόκητη χαρά. Είναι μια καλή ευκαιρία να ζηλέψουν και οι άλλες εταιρίες βγάζοντας “μικρά” κινητά, μιας και έχουν εκλείψει από την αγορά τα τελευταία 3-4 χρόνια, και είμαι σίγουρος πως υπάρχει χώρος στην αγορά για αυτά..

Guest

Ο κόσμος πάει μπροστά και όχι πίσω. Σιγά μην γυρίσουμε στο 2012 επειδή έτσι κατέβηκε στην Apple. Ακόμη και οι γυναίκες που παλιότερα είχαν μικρά κινητά με οθόνη κάτω από 6′ τα τελευταία χρόνια αγοράζουν όλο και μεγαλύτερες συσκευές.

Χάρης

Μόνο που θα κοστίζει 650 και θα είναι και γαμώ. Και μιλάμε για το iPhone 12 mini, όχι για το κανονικό.

VG

Τρέξε μην χάσεις το κελεπουρι. Τζάμπα το δίνουν στα 650 ευρω. Με 5.4 οθόνη και 2500 mah μπαταρία θα έπρεπε να είχε χιλιάρικο και πάνω. Αχαχαχα

Guest

Τόσο μικρή οθόνη είναι ανεπαρκής για οποιαδήποτε χρήση πλην sms και κλήσεων.

Tony

εγω βαζω στο αυτι μου ταμπλετ 10 ιντσων και μιλαω και με κοιτανε παραξενα….ελα χριστε και παναγια

SUPS 👨‍⚖️

Μεχρι πριν 5-6 χρονια με αυτα τ μεγεθη βιντεο κλησεις εκανες και παιχνιδια επαιζες τα παντα ολα μια χαρα…Αν ηθελες μεγαλη οθονη επαιρνες ταμπλετ…Οι οθονες στα κινητα μεγαλωσαν για να δικαιολογησουν την αυξηση των τιμων …Μεγαλωσαν οι οθονες και σμρ η αγορα των ταμπλετ εχει συρρικνωθει…Οσο για τις γυναικες εισαι εντελως λαθος…Αυτες ηταν που προτιμουσανε παντα οσο μεγαλυτερη οθονη γινεται γτ μπορουσαν ανετα να τ κουβαλουν στη τσαντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.