Ο αντάπτορας Lightning-to-3.5mm δε θα πωλείται πλέον μαζί με κάθε καινούργιο iPhone

αντάπτορας lightning 3.5mm δεν πωλείται μαζί με νέα iphone, Ο αντάπτορας Lightning-to-3.5mm δε θα πωλείται πλέον μαζί με κάθε καινούργιο iPhone

Η Apple ήταν αυτή που έκανε την αρχή και κατήργησε τη θύρα υποδοχής 3.5mm ακουστικών στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, και αντί αυτού, μέσα σε κάθε συσκευασία περιείχε έναν αντάπτορα από Lightning σε 3.5mm υποδοχή για όσους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά με την κλασσική υποδοχή. Πλέον, σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays, Blayne Curtis, η Apple θα σταματήσει να διαθέτει δωρεάν το συγκεκριμένο αντάπτορα. Ποιός ο λόγος;

Είναι σα να λέει η Apple σε κάποιον νέο της πελάτη που δεν είχε τουλάχιστον κάποιο εκ των iPhone 7 και 7 Plus, πως θα πρέπει είτε να προσαρμόσει της μουσικές του συνήθειες με τη “γραμμή” της εταιρείας χρησιμοποιώντας τα EarPods για να ακούει μουσική και να παρακολουθεί ταινίες, είτε να δώσει 9 ευρώ για να πάρει τον αντάπτορα και να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά με καλώδιο 3.5mm. Η λογική της Apple μεγαλουργεί.

Αυτό που αναμένεται είναι στα νέα iPhone του 2018, να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος αντάπτορας, παρά το γεγονός πως οι κάτοχοι των συγκεκριμένων iPhone θα έχουν πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποκτήσουν ένα νέο iPhone. Άραγε να το κάνουν για να μειώσουν το κόστος των νέων iPhone ή απλά για να έχουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου αντάπτορα;

Ο συγκεκριμένος αναλυτής, μαζί με το επιτελείο του, αναφέρουν πως μέχρι τον Ιούνιο θα γνωρίζουν εαν τελικά ο Lightning-to-3.5mm αντάπτορας θα υπάρχει μέσα στα νέα iPhone του 2018, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Apple για τη μετάβαση από τα συμβατικά ακουστικά στα EarPods, σε ακουστικά με καλώδιο Lightning ή ακόμα καλύτερα, για να μη μας μπερδεύουν τα καλώδια, στα ασύρματα AirPods των 199 ευρώ.

Μένει να δούμε τι άλλες εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Apple για το 2018 και αν όχι μόνο δεν ενσωματώσει ξανά τον αντάπτορα μέσα σε κάθε νέο iPhone αλλά μήπως κάποια στιγμή τον καταργήσει και από τα καταστήματά της, κίνηση καθόλου απρόσμενη για μια εταιρεία που η λέξη “έκπληξη” είναι στο DNA της.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Θα σταματησει να βαζει τον ανταπτορα που κανει 9 ευρω και θα βαλει τον type c φορτιστη που κανει κανα 50? Λιγο δυσκολο για την πολιτικη της apple 🙂

Ζοις

Έτσι όπως το πάει η Apple στο τέλος θα βάζει στο κουτί της συσκευασίας όλα τα περιφερειακά αλά το ίδιο το iPhone θα πρέπει να το αγοράσεις έχτρα!

Chris_BMW

@ Ιάκωβος Μπελώνιας Ωραία η προσωπική πινελιά στο άρθρο πλην όμως απο το να αναλώνεσαι σε ειρωνικές δήθεν απορίες για ένα αξεσουάρ που κοστίζει ~ 10€ Θα μπορούσες σαν αρθρογράφος σε τεχνολογικό σάιτ διασταυρώνοντας ειδήσεις να το προσεγγίσεις με διαφορετικό τροπο το θέμα. Καταρχάς σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις κ ο κάτοχος των 7 Series αλλα κ των 8 & X και που το έχουν το ανταπτορακι μάλλον άχρηστο θα τους ειναι εφόσον οι μεχρι τωρα πληροφορίες θέλουν να αλλάζει η θύρα Lightning των νέων I phone . Δεύτερον δεν καταλαβαινω το λόγο που πρέπει να συμβιβαστεί κάποιος με τα EarPods ακουστικά ;; 🤔Μια χαρά ήχο βγάζουν απο προσωπική εμπειρία …. (Αν το έχεις στη φόρτιση ούτως η άλλος άχρηστο ειναι το ανταπτορακι) Τρίτον το ερώτημα σου το τελευταίο ειναι τουλάχιστον αστείο … Πόσοι νέοι κάτοχοι I phone έχεις την εντύπωση οτι θα προβούν σε αγορά του εν λόγο αξεσουάρ ;; Και πες πως ειναι πολλοί αυτοί έχεις την εντύπωση οτι η Apple υπολογίζει σε κέρδη απο ένα αξεσουάρ που έχει 9$! Επίσης έχεις την εντύπωση οτι με αυτόν τον τροπο η Apple θα τον οδηγήσει τον εν λόγο κάτοχο στα AirPods;; Σε πληροφορώ οτι στο κοινό που απευθύνονται τα… Συνέχεια »

Mary

Παρεπιπτόντως είχατε γράψει ακριβώς το ίδιο άρθρο πέρσι περίπου τέτοιο καιρό και για τα φετινά μοντέλα και τελικά δεν ισχύει όπως είδαμε όλοι… όποτε καλύτερα να μη λέμε μεγάλα λόγια

KnightRider

Γελάει ο κόσμος, σε λίγο θα πουλάει iphone χωρίς φορτιστή και να πρέπει να το αγοράσεις έξτρα

giorgosgek

Ειναι πολυ λαρτζ αυτη η εταιρεια χαχαχαχ γελιααααα

Στέφανος

Η μ@@@@ια στο μεγαλείο της. Η xiaomi που σκεφτόταν να κάνει κάτι παρόμοιο (να μην βάζει USB καλώδια και οδηγίες χρήσης) δεν μου φάνηκε παράξενο γιατί θα έριχνε κι άλλο τις τιμές. Εδώ και θα αφαιρέσουν τον ανταπτορα και θα ανέβουν οι τιμές.

giorgosgek

Φιλε @Ζοις σε λιγο καιρο θα παιρνει το κουτι με το iphone μονο μεσα και ολα τα υπολοιπα θα τα πληρωνεις εξτρα κανα κατοστραρικο

Chris_BMW

@Ιάκωβος Μπελώνιας

Δεν διαφωνώ σε κάτι με αυτό που γράφεις σαν απάντηση στο σχόλιο σου.Η ένσταση μου ήταν στην προσέγγιση της είδησης η οποία εφόσον με διευκρινησες πως είχε τόνο χιουμοριστικό δεν έχω να προσθέσω κάτι !

Ευχαριστώ κ εγώ με τη σειρά μου για την απάντηση σου .

Γιώτα

Ο αντάπτορας 20 λεπτά κοστίζει οπότε τα 9 ευρώ φυσικά και είναι πολλά. Απλώς αυτή είναι η συνηθισμένη πολιτική της Apple και αφού βρίσκει ανταπόκριση το συνεχίζει.

JD

Μια εταιρεια που υποτιμα ξανα και ξανα την νοημοσυνη των καταναλωτων και ομως παραμενει πρωτη σε κερδη γιατι απο οτι φαινεται η πκειοψηφια ειναι προβατα που αγοραζουν οτι τους δινουν.

Makis

Στα σχόλια…ο Chris…με εμπεριστατωμένο λόγο και το νηπιαγωγείο οι υπόλοιποι…

Ζοις

Νηπιαγωγείο είναι οι τακτικές της Apple γιατί πολύ απλά με το μυαλό που έχουν οι πελάτες της ουσιαστικά σε νήπια
Απευθύνεται γιαυτό και ενώ σας γλενταει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο εσείς συνεχίζεται να την στηρίζετε!
Όταν έχεις να κάνεις με μια τέτοια κατάσταση μοιραία μόνο την πλάκα σου μπορείς να κάνεις!
Γιαυτό και τα σχόλια μας είναι τύπου νηπιαγωγείου!
Γιατί πολύ απλά οι τραγελαφικές καταστάσεις μόνο έτσι αντιμετωπίζοντε!

Efkairiakos

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να αγοράσει κάτι!
Ελεύθερη αγορά είναι και οι προτάσεις είναι ξεκάθαρες χωρίς κρυφές χρεώσεις.
Η πορεία της εν λόγω εταιρείας δείχνει άνοδο και όχι κάθοδο άρα ίσως εμείς οι ειδικοί των φόρουμ να χάνουμε κάποιες λεπτομέρειες που αυτοί μπορούν να δουν…

Μάνος Καραδήμος

Δεν είναι το κόστος. Απλά η θύρα Lightning είναι proprietary ενώ η 3.5 όχι. Έτσι η Apple έχει έλεγχο (και κέρδος από το Licencing της θύρας) σε κάθε ακουστικό για 8/Χ όπου βγαίνει. Όσο για τον ήχο όπου βγάζουν τα EarPods είναι υποκειμενικό. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσαν και τα άλλαξα στην 2η μέρα, αλλά αφού είχα ένα iPhone 6s μπορούσα άνετα να επιλέξω ό,τι θέλω, κάτι που τώρα δεν γίνετε.

Οπότε πράγματι περιορίζει τις επιλογές μας και η Apple θα έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους με μία απλή κίνηση. Δεν χρειάζεται όμως να μαλώνουμε για αυτό (ειδικά με τον αρθρογράφο). Έχουμε ένα free market. Αν δεν σου αρέσει κάτι, μην το αγοράζεις.

@papaki

Με τόσα που θα πρέπει στο τέλος να αγοράζει το προβατάκι μαζί με τα ακόλουθα της Apple να κάνουν τουλάχιστον δώρο μία μπαταρία έκπληξη για φανταστική έκρηξη.

Agnostos13

Προσωπικά από το 2008 έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ καλωδιακά τα hands-free οπότε και που έβγαλε το mini jack γιά να βάλει lightning δεν μου λέει κάτι. Το ίδιο και τώρα που θα πετάξει τον αντάπτορα. Τόσο τα lightning ακουστικά μου όσο και ο αντάπτορας κάθονται αναπαυτικά στο κουτί τους.
Από εκεί και πέρα όταν συζητάμε για συσκευές των 1000 ευρώ και κλαίμε για τα 10 είναι τουλάχιστον αστείο!
Βέβαια ορισμένοι που βλέπουν τις συσκευές αυτές μόνο με το κυάλι ή τις αγοράζουν με 50 άτοκες δόσεις είναι φυσιολογικό να ξυνίζουν γιατί 10 ευρώ είναι κοντά μισή δόση…

Nicko_TTRS

@Agnostos13
Βέβαια ορισμένοι που βλέπουν τις συσκευές αυτές μόνο με το κυάλι ή τις αγοράζουν με 50 άτοκες δόσεις είναι φυσιολογικό να ξυνίζουν γιατί 10 ευρώ είναι κοντά μισή δόση… Για αυτό τον λόγο!!

James

Έλα μωρέ. Τόσα εκατομμύρια συσκευές θα πουλήσει. Βάλε ένα ποσοστο αυτών επί 9 δολάρια και μας κάνει κάμποσα εκατομμύρια κέρδη από το πουθενά. Ξέρουν αυτοί τι κάνουν.

Saša

Ειναι καινοτομια το Lightning, παρακαλω λιγο σεβασμο εδω μεσα.

Makis

Το νηπιαγωγείο συνεχίζεται…λα.λα.λα…

ZEROONE

Ακόμα χρησιμοποιείτε καλώδια?

Καλώδια τέλος κύρίες και κύριοι!

Πάμε μπροστά, ελάτε στο 2018.

Αφήστε την κλάψα….και εσείς χωρίς τα iphone μια χαρά τηλεφωνα έχετε. Sony και καλά να κολλήσουμε στα καλώδια….γιατί????

Οποιος θέλει παίρνει τον adaptor και κουμπώνει τα ακουστικάκια του.

“Αλλιώς επιστέψτε στα κινητά με κουμπάκια και ποντίκια με μπαλάκια και καλώδια…κλικ κλικ.”

Ν.Β

οκ σε λίγο θα σταματισει να βάζει και τα ίδια τα κινητά μέσα..δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παλι θα αγοράζει ο κόσμος.αφου με τρελούς έχει να κανει.
εδω μας είπε να κόψουμε τους καφέδες για να μπορέσουμε να πάρουμε το iphone x..μαρεσει που είχε και παράπονο που πούλησε μονο 10 κάτομύρια..

Στεφανος

Καταρχας να πουμε οτι σε ΟΛΕΣ τις εταιρειες απωτερος σκοπος ειναι το κερδος.Ειτε πουλανε κατι 1 ευρω ειτε 9 ειτε 1000.Οποτε μη ξαναπειτε χαζομαρες περι του τι κερδιζει.Μια χαρα κερδιζει.Δευτερον μη κρινετε οποιον το αγοραζει ειτε με δοσεις ειτε τοις μετρητοις διοτι ολοι τα λεφτα τους δινουν.Κανεις δεν ειναι πιο μαγκας επειδη τα δινει με ανεση, και αν το νομιζει ας παει σε κανα τρελογιατρο.Τελος η καθε μια εταιρεια και ειδικα η Apple εχει μια στρατηγικη για το πως θα αυξησει το κερδος.Και επειδη καποιοι δε καταλαβαινετε οταν εγω δεν θα παρω ακουστικα με 3.5mm βυσμα αλλα τα ασυρματα της Apple σημαινει οτι καποιος αλλος δε πουλαει ακουστικα.Αυτο ομως που ΔΕΝ καταλαβαινετε ειναι οτι εγω τωρα εχω ενα handsfree και το δουλευω σε 3 συσκευες διαφορετικες ενω τα ακουστικα της Apple μονο σε μια συσκευη.Καλον θα ηταν τα αρθρα να μην υποστηριζουν εταιρειες με σχολια τυπου “εχει την εκπληξη στο DNA” εκτος και αν παιρνετε προμηθεια οποτε βαλτε τη λεξη διαφημιση η πληρωμενη ανασκοπηση (στα αγγλικα paid review) να ξερουμε τι διαβαζουμε.

KnightRider

@ZEROONE

Τα ασύρματα δεν μεταδίδουν HighRes ήχο – μόνο ποιότητα CD (16bit/44KHz) – μερικά Android έχουν Quad DAC γι αυτό κολλάμε στα καλώδια + που συνδέεις ότι ακουστικά θέλεις !!!
Eδώ με το Galaxy S3 2012 μοντέλο βάζω με USB-OTG μια κάρτα ήχου USB με 24bit κι έχω HighRes !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.