Ο Exynos 1000 θα είναι πιο αδύναμος από τον Snapdragon 875;

, Ο Exynos 1000 θα είναι πιο αδύναμος από τον Snapdragon 875;

Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για τη Samsung, κυρίως στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία πήρε την απόφαση, όπως κάθε χρόνο, να κυκλοφορήσει τη σειρά ναυαρχίδων Galaxy S20 με τον επεξεργαστή Exynos 990, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν όχι μόνο πιο αδύναμος, αλλά έκανε και μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με τον Snapdragon 865.

Όμως, οι φιλοδοξίες της Samsung, αλλά και η συνεργασία με την AMD, έδωσαν αρκετές ελπίδες στους φίλους της εταιρείας για το επόμενο Exynos 1000 SoC, το οποίο περιμέναμε όχι μόνο να φτάσει τις επιδόσεις του επερχόμενου Snapdragon 875, αλλά ίσως και να τις ξεπεράσει. Δυστυχώς, ο γνωστός leakster Ice Universe δε μας φέρνει καλά νέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Exynos 1000 θα είναι πιο αδύναμος σε σχέση με τον SD 875, τόσο στη CPU όσο και στη GPU.

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο επεξεργαστών θα είναι μικρότερο αυτή τη φορά, ενώ ο ίδιος επισημαίνει πως η κατανάλωση θα μειωθεί αρκετά στον Exynos 1000. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την πηγή, η Samsung θα ενσωματώσει GPU της AMD το 2022 και όχι στο Galaxy S21. Από την άλλη όμως, μέχρι τότε η Qualcomm θα έχει αναβαθμίσει τις δικές της GPU σε Adreno της σειράς 7, οπότε όλα είναι πιθανά.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Μια ελπιδα ειχαμε και παει…Ραντεβου το ’22 για ναυαρχιδα Samsung…

Nickolas

Για την ώρα είναι απλά φήμες, αλλά αν δε βάλει της προκοπής επεξεργαστή όπως βάζει στις ΗΠΑ, με βλέπω να μένω με το Note 10 για πολύ καιρό και αν δε βάλει μυαλό το κόβω να πηγαίνω προς Apple μεριά.

Ante_geia

Samsung ΞΥΠΝΑ! 2020 πάμε για 2021 και ακόμα δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Χάνεις κόσμο μόνο από τον επεξεργαστή. Αλλιώς βάλε SD σε όλα να τελειώνουμε.

Βασιλης

Τουλαχιστον οι προηγουμενοι exynos ηταν θηρια, σε σχεση με τους Snapdragon,οποτε ας εχει μωρε και καποιον υποδεεστερο,σιγα τωρα…

Last edited 3 years πριν by Βασιλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.