Ο Kirin 980 του Mate 20 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής στα 7nm

hisilicon kirin 980 πρώτος παγκοσμίως 7nm, Ο Kirin 980 του Mate 20 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής στα 7nm

Η Huawei φαίνεται πως δεν εντυπωσιάστηκε με το Note 9 και υποσχέθηκε μια πραγματική flagship αναβάθμιση υπονοώντας πως το Mate 20 έρχεται να ταράξει τα “νερά” μιας και πιθανόν να διαθέτει το HiSilicon Kirin 980 που θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως που θα βασίζεται στη FinFet αρχιτεκτονική των 7nm.

Ο HiSilicon Kirin 980 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και πιθανόν να είναι χρονισμένος στα 2.8GHz, με τις επιδόσεις του να είναι κατά 20% μεγαλύτερες από τον προκάτοχό του ενώ η μεγάλη βελτίωση αναμένεται στην κατανάλωση ενέργειας μιας και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 40% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από τον Kirin 970.

Η Huawei θέλει να καταφέρει να κάνει τον Kirin 980 τον πρώτο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 7nm που θα βρεθεί σε smartphone, κατακτώντας αυτήν την πρωτιά στην αγορά. Ο επεξεργαστής θα είναι μικρότερος σε μέγεθος, κάτι το οποίο είναι θετικό, και θα διαθέτει τέσσερις Cortex-A77 και τέσσερις Cortex-A55 πυρήνες, με τους τελευταίους να μην έχει διευκρινιστεί αν βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm ή χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική των 10nm.

Μένει να δούμε τι ετοιμάζει η Huawei για τα νέα smartphone της σειράς Mate αλλά και αν θα είναι δικαιολογημένη η σιγουριά της πως ετοιμάζει μια πραγματική αναβάθμιση σε επίπεδο flagship smartphone και όχι σαν αυτή που, κατά τη γνώμη της, έκανε η Samsung με το Note 9.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανος

Ναι οκ αλλα θα εχει ενα χιλιαρικο.Αρχιζει να γινεται σαν τους αλλους

Karl

Σωστός ο Μάνος.

Flagship killer

Μάνο δυστυχώς δεν αρχίζει να γίνεται…. Έγινε σαν τους άλλους…
Το τελευταίο της τίμιο κινητό ήταν αυτό που κρατάω στα χέρια μου… P10…
Ερχόμενος από iPhone 6s και s7 edge…
Άρα αν θέλω να δώσω χιλιάρικο θα το έδινα μόνο για το X κι αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω κάτι άλλο αυτό θα ήταν το note 9… Σίγουρα πάντως όχι ξανά Χαβάη…. Κρίμα και είχε όλα τα φόντα να πετύχει…
Πρέπει να καταλάβουν πως δεν έχουν ακόμα το brand της απλ η της σαμσουνγκ και πως μπορούν μόνο με ανταρτοπόλεμο να κερδίσουν…
Αυτοί πάνε σε κατά μέτωπο επίθεση και θα φάνε τα μούτρα τους…

Kareklas

@Flagship killer Μηπως σκέφτηκες να παρεις Σιγκαπούρη η Ταϊλάνδη καλα ειναι αμα δεν σου αρεσε Χαβάη !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.