Ο κορονοϊός ίσως επηρεάσει την παραγωγή των flagship smartphones

, Ο κορονοϊός ίσως επηρεάσει την παραγωγή των flagship smartphones

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της κοινωνίας ταυτόχρονα όμως προκαλεί προβλήματα και στον τεχνολογικό τομέα. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Samsung ίσως καθυστερήσει την ανάπτυξη της διαδικασίας των 3nm έως το 2022, αν και η διαδικασία του testing είχε δρομολογηθεί να ξεκινήσει το 2021. Τα νέα αυτά chip φημολογείται ότι θα έχουν 35% υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τα chip των 5nm ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί και η κατανάλωση ενέργειας κατά 50%.

Στα 3nm αναμένεται να μεταβεί και η TSMC κάποια στιγμή μέσα στο 2022 ή το 2023. Η TSMC είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο και αναπτύσσει τα SoC άλλων εταιρειών όπως είναι τα A-x Bionic, Snapdragon και Kirin.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσο μικρότερη είναι η διαδικασία τόσο περισσότερα είναι τα transistor που φιλοξενεί ένα SoC. Τα πρώτα chip των 5nm αναμένεται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους με το iPhone 12 5G και Mate 40. Λίγο αργότερα και ίσως στις αρχές του 2021 αναμένεται να φέρει και η Qualcomm το Snapdragon 875.

Προς το παρόν τόσο η Samsung όσο και η TSMC εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη της διαδικασίας των 3nm ταυτόχρονα όμως προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη διαδικασία των 5nm ώστε τα chip να είναι έτοιμα για να ενσωματωθούν στα επόμενα flagship smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.