Ο νέος αισθητήρας Sony IMX607 στα 38MP θα βρίσκεται στο Huawei P30 Pro;

νέος αισθητήρας Sony IMX607 38MP Huawei P30 Pro, Ο νέος αισθητήρας Sony IMX607 στα 38MP θα βρίσκεται στο Huawei P30 Pro;

Χρήστης του Weibo προχώρησε στην αποκάλυψη των χαρακτηριστικών του νέου αισθητήρα της Sony με την ονομασία IMX607, ο οποίος έχει μέγεθος 38MP και φημολογείται πως θα κάνει το ντεμπούτο του στο Huawei P30 Pro που θα κυκλοφορήσει το 2019.

Ο αισθητήρας IMX607 στα 38MP 1/1.8″ έχει παρόμοια τεχνολογική προσέγγιση με τον IMX600 που βρίσκεται στο Huawei P20 Pro, φέρνοντας ταυτόχρονα κάτι νέο, μια σειρά από λευκά pixel μαζί με τα RGB. Επιπλέον, αντί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quad Bayer, ο αισθητήρας βασίζεται στην τεχνολογία Dual Bayer και white HDR Coding.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο τωρινός αισθητήρας του P20 Pro και Mate 20 Pro, που είναι ο Sony IMX600, χρησιμοποιεί δύο έγχρωμα pixel για μεγάλο χρόνο έκθεσης και δύο για μικρό χρόνο έκθεσης, συνδυάζοντάς τα για βελτιωμένο dynamic range. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στην κάμερα να χρησιμοποιεί τα λευκά pixel για να αποθηκεύει περισσότερο φως και να πραγματοποιεί λήψεις με βελτιωμένη ευκρίνεια και λεπτομέρεια χωρίς τη χρήση του ασπρόμαυρου αισθητήρα.

Θεωρητικά αυτό θα βοηθήσει πολύ στις νυχτερινές λήψεις ενώ για ακόμα πιο γρήγορο και καλύτερο autofocus, η Sony χρησιμοποιεί Quad Pixel Phase Detection Auto Focus. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας περιλαμβάνει υψηλό signal-to-noise ratio για ακόμα πιο βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μείωση chroma θορύβου και ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και ambient φωτισμού.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αισθητήρας έχει σχεδιαστεί με έμφαση στις νυχτερινές φωτογραφίες και έχει native ISO 50/500/5000. Δεν είναι γνωστό το αν τελικά θα το δούμε στο Huawei P30 Pro, αλλά μιας και το P20 Pro χρησιμοποιεί τον IMX600, δε θα ήταν έκπληξη να δούμε τον IMX607 στην επόμενη ναυαρχίδα της Huawei.

νέος αισθητήρας Sony IMX607 38MP Huawei P30 Pro, Ο νέος αισθητήρας Sony IMX607 στα 38MP θα βρίσκεται στο Huawei P30 Pro;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜakisReloaded

Το μονο μειονεκτημα των καμερων των κινητων τηλεφωνων ειναι οι ληψεις οι νυχτερινες… Ολα τα αλλα διορθώνονται! Τωρα, πιστευω πως χρειαζεται πολυ δουλεια για να γινει κτ τετοιο προσιτο για εμας τους καταναλωτες, αν και πιστευω οτι αυτο ειναι ηδη ετοιμο απλα η τιμη θα αυξηθει πολυ οταν θα βγει στην αγορα στα καταστηματα..

Apostolos

Άμα δεν λαγκαρανε τα huawei θα ήταν καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.