Ο Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy έρχεται με GPU στα 1 GHz

Snapdragon 8 Gen 3, Ο Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy έρχεται με GPU στα 1 GHz

Ο γνωστός tipster Ice Universe αναφέρει ότι τα μελλοντικά μοντέλα της Samsung για το 2024 θα εξοπλιστούν με μια προσαρμοσμένη έκδοση του κορυφαίου επεξεργαστή Snapdragon. Αυτό σημαίνει ότι, τόσο η σειρά Galaxy S24, όσο και τα Z Fold 6 και Z Flip 6, α τροφοδοτούνται από έναν υπερχρονισμένο Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy.

Ο επεξεργαστής θα διαθέτει τη μονάδα GPU Adreno 750, η οποία θα λειτουργεί στα 1.000 MHz, σύμφωνα με τον Ice. Συγκριτικά, ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy μέσα στα μοντέλα της σειράς Galaxy S23 είχε μια μονάδα Adreno 740 με μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας 719 MHz. Μιλάμε, δηλαδή, για αύξηση της ταχύτητας λειτουργίας κατά 28%.

Η Qualcomm δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την ταχύτητα της μονάδας GPU του απλού Snapdragon 8 Gen 3, οπότε δεν μπορεί να εξακριβωθεί εάν η εκδοχή που προορίζεται για τη σειρά Galaxy φέρνει αναβάθμιση σε αυτόν τον τομέα, ή αν θα είναι η CPU που θα λάβει αναβάθμιση.

Θυμίζουμε ότι στη σειρά Galaxy S24 θα υπάρχει διάκριση και δεν θα φορούν όλες οι μονάδες Snapdragon. Ορισμένες εκδοχές θα εξοπλίζονται με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 και κάποιες άλλες που θα χρησιμοποιούν τον Exynos 2400. Οι φήμες θέλουν τον Snapdragon να τροφοδοτεί το Galaxy S24 Ultra παντού και τα άλλα δύο τηλέφωνα σε ορισμένες αγορές, ενώ ο Exynos 2400 θα είναι ο επεξεργαστής για τα S24 και S24+ σε Ευρώπη και Νότια Κορέα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.