Όχι, δε θα υπάρχουν διαφημίσεις στο One UI 2.5 της Samsung

, Όχι, δε θα υπάρχουν διαφημίσεις στο One UI 2.5 της Samsung

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί σε διάφορα ενημερωτικά sites η φήμη πως η Samsung ετοιμάζει να φέρει διαφημίσεις στο λειτουργικό της σύστημα, με την αρχή να γίνεται με το One UI 2.5 που θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Galaxy Note 20 και Galaxy Fold 2. Ωστόσο, η φωτογραφία που κυκλοφορεί με τη διαφήμιση στην οθόνη κλειδώματος είναι απλά ένα αστείο που χάθηκε στη μετάφραση.

Η αρχή του λάθους

Πως όμως έφτασε μία επεξεργασμένη φωτογραφία να κυκλοφορεί παντού και να σπέρνει τον τρόμο στους εκατομμύρια χρήστες τηλεφώνων της Samsung; Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το γύρω του κόσμου η εν λόγω φήμη, η Samsung όντως τοποθέτησε μία διαφήμιση στην εφαρμογή Samsung Weather στους χρήστες της Νότιας Κορέας.

Μέσα σε λίγες ώρες, το επίσημο forum της Samsung γέμισε από δεκάδες posts εξαγριωμένων καταναλωτών, που είτε εκνευρίστηκαν επειδή οι διαφημίσεις μπήκαν χωρίς την άδεια τους, είτε επειδή κάτι τέτοιο θεωρείται ανεπίτρεπτο, ειδικά στις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας.

Κάποιοι πιο ψύχραιμοι χρήστες αναφέρουν πως η τοποθέτηση των διατιμήσεων δεν είναι καν κάτι που έγινε από τη Samsung. Η εφαρμογή Samsung Weather τροφοδοτείται στη Νότια Κορέα από της εταιρεία Weather News, η οποία είναι και υπεύθυνη για τις πληροφορίες και τις εικόνες που μπαίνουν στην εφαρμογή. Άρα, μπορεί το banner που τοποθετήθηκε στο πάνω μέρος της εφαρμογής να είναι αποτέλεσμα κάποιας δοκιμής της Weather News.

Ένα αστείο που χάθηκε στη μετάφραση

Από τα παραπάνω και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος πως φτάσαμε ως εδώ. Αρκετοί χρήστες άρχισαν να γελοιοποιούν το γεγονός, με κύριο στόχο το επερχόμενο update One UI 2.5 που θα δούμε σε λίγους μήνες. Εκεί, κάποιοι πιο ευφάνταστοι, δημιούργησαν μία οθόνη κλειδώματος με διαφήμιση στη μέση, κάτι που ήθελε να δείξει με σατιρικό τρόπο τι θα μπορούσε να γίνει αν η Samsung προχωρήσει σε μία παρόμοια στρατηγική.

Ο χρήστης που ανέβασε την επίμαχη εικόνα μάλιστα γράφει ως λεζάντα “One UI 2.5 Example”, δηλαδή ένα παράδειγμα του One UI 2.5, κάτι που μεταφράστηκε στα περισσότερα sites ως “leak”. Αν παρατηρήσει κανείς, θα δει πως ακόμα και να μπει διαφήμιση, καμία εταιρεία δε θα το έφτανε τόσο στα άκρα ώστε να μην αφήνει τους χρήστες να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους για 15 Δευτερόλεπτα, μέχρι δηλαδή να τελειώσει η διαφήμιση.

Γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει

Συνήθως, οι εταιρείες που στρέφονται σε τέτοιου είδους στρατηγικές για την αύξηση των εσόδων τους, προσπαθούν να αντισταθμίσουν το περιορισμένο κέρδος που μπορεί να έχουν από τις πωλήσεις των συσκευών τους. Αυτό γίνεται πιο ορατό σε συσκευές μικρού κόστους, όπως της Xiaomi, που δεν έχουν μεγάλο καθαρό κέρδος από τις πωλήσεις.

Η Samsung είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στην πώληση smartphones, με τις συσκευές της να ξεκινούν ακόμα και κάτω από τα 100 Ευρώ. Το να στραφεί σε μία τέτοια στρατηγική για την αύξηση των εσόδων μπορεί εύκολα να χαλάσει το brand και να κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, κάτι που καμία εταιρεία στη θέση της δε θα ρίσκαρε. Οπότε, παύση συναγερμού.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Εγώ πιστεύω θα βάλει διαφημίσεις κάποια στιγμή και θα μπορείς να τις κλείσεις, όπως γίνεται και στα xiaomi που μπορείς να τις κλείσεις και δεν έχεις ουτε 1 διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.