Οι 64MP κάμερες είναι υπερβολή για ένα smartphone, τα 40MP είναι το όριο

Zeiss, Οι 64MP κάμερες είναι υπερβολή για ένα smartphone, τα 40MP είναι το όριο

Το πρώτο κινητό με κάμερα κυκλοφόρησε το 1999 από την Kyocera στην Ιαπωνία και είχε όνομα VP-210 Visual Phone. Η συσκευή ήταν έτη μπροστά από την εποχή της αφού η κάμερα ήταν στην μπροστινή πλευρά, σαν τις σημερινές selfie και ήταν στα 0.11MP. Από τότε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί δραστικά με την 48MP κάμερα να έχει γίνει πλέον το νέο standard για τις κατασκευάστριες smartphones.

Σύμφωνα με αναφορές τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η κυκλοφορία κινητών με 64MP κάμερες. Ωστόσο, ο CEO και πρόεδρος της Zeiss Group, Δρ. Michael Kaschke, μίλησε με την Indian Express και δήλωσε πως οι 40MP αισθητήρες είναι υπεραρκετοί για τα smartphones.

Zeiss, Οι 64MP κάμερες είναι υπερβολή για ένα smartphone, τα 40MP είναι το όριο

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχουν όρια στα smartphones εξαιτίας των ταχυτήτων επεξεργασίας, του λόγου σήματος προς θόρυβο, και του κόστους των καμερών το οποίο είναι ήδη υψηλό.

Ο Δρ. Michael Kaschke θεωρεί πως εξαιτίας των περιορισμών αυτών, αισθητήρες πάνω από 40MP είναι υπερβολή. Η Zeiss Lens συνεργάζεται ήδη με την HMD Global στις κάμερες των Nokia smartphones, αλλά ο ίδιος αναφέρει πως θέλει η εταιρεία να επικεντρωθεί περισσότερο σε προϊόντα για επαγγελματίες, ημι-επαγγελματίες και καλλιτέχνες φωτογράφους.

Ο μόνος τρόπος τα smartphones να επιτύχουν υψηλότερης ποιότητας φωτογραφίες είναι οι πολλαπλοί αισθητήρες, όπως αυτοί που διαθέτει το Nokia 9 PureView, αφού βοηθούν στην βελτίωση των φωτογραφιών. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί πως όσοι ενδιαφέρονται για επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες θα προτιμούν πάντα DSLR κάμερες και όχι smartphones, όσες βελτιώσεις κι αν γίνουν σε αυτές τις συσκευές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Ναι, αλλά το έχουμε πει. Θα τραβάει φωτό στα 16ΜΡ κανονικά. Όπως και οι 48άρες τραβάνε στα 12. Τώρα ότι υπάρχει επιλογή ακόμα καλύτερα, αλλά αυτή θα ενεργοποιείται στο 1% των περιπτώσεων και αυτή για λόγους σύγκρισης..

Κώστας

Φίλε μου είμαι κάτοχος του Xiaomi REDMI NOTE 7 4 64 αυτό με την 64ρα κάμερα με ΑΙ (Artificial Intelligence ) και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως ήδη μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία στα 48 mp για λόγους σύγκρισης. Μόνο που η φωτογραφία δεν είναι αυτού καθεαυτού 48, αλλά 12, αφού σε Ο Λ Α. τα κινητά με τέτοιες κάμερες χρησιμοποιούνται τεχνικές, όπως αυτή της Xiaomi, που χρησιμοποιεί τέσσερα γειτονικά pixel για να δημιουργήσει ένα μεγάλο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερες φωτογραφίες από μια απλή 12ρα, ακόμα και στο αυτόματο.

Christz

Εγώ γιατί δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στα 48, σε σχέση με πριν που ήταν 16 ή 20? Κανονικά έπρεπε να έχουν τουλάχιστον διπλάσια καλή ποιότητα αλλά δεν… Άντε να έχουν και ένα 20-30%…
Να είχαμε να λέγαμε δηλαδή…

Νεκτάριος Ζόγκος

Κουραφεξαλα. Σε λίγα χρόνια οι κάμερες θα είναι παρελθόν. Οι πάντες θα χρησιμοποιούν τα κινητά τους Για καθημερινή χρήση. Μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις θα υπάρχει η ανάγκη της DSLR και καθαρά για επαγγελματική χρήση. Για καθημερινή και ημιεπαγγελματική χρήση το κινητό σε μερικά χρόνια θα είναι μόνο του στο συγκεκριμένο τομέα.

Θα βγαίνουν νέες DSLR με ιδιαίτερη χρήση ταχύτητα και ευελιξία αλλά θα είναι μόνο για επαγγελματική χρήση υψηλών απαιτήσεων. Ποιο απλά αν αναλογιστούμε ότι πανάκριβες ναυαρχίδες DSLR κάμερες 5ετιας και ποιο πίσω ωχριούν μπροστά στα σημερινά καλά καμεροκινητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.