Οι χρήστες των iPhone εγκαταλείπουν την Apple και στρέφονται στο Android, σύμφωνα με έρευνα

iPhone, Οι χρήστες των iPhone εγκαταλείπουν την Apple και στρέφονται στο Android, σύμφωνα με έρευνα

Η BankMyCell είναι μία ιστοσελίδα στην οποία μπορεί ο καθένας να πουλήσει χρησιμοποιημένα smartphones. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ιστότοπος, το πλήθος των πιστών χρηστών iPhone μειώθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Η BankMyCell σύλλεξε δεδομένα 38.000 χρηστών, οι οποίοι πούλησαν συσκευές μέσω της ιστοσελίδας, και επικεντρώθηκε στη παρακολούθηση των χρηστών της Apple μεταξύ Οκτωβρίου του 2018 και Μαρτίου του 2019.

Η αναφορά θέλει το 26% των χρηστών να ανταλλάσσουν το iPhone X με οποιαδήποτε συσκευή άλλης εταιρείας. Το 18% των ιδιοκτητών οποιουδήποτε iPhone επέλεξε να τα αντικαταστήσει με κινητά της Samsung. Αντίστοιχα το 7,7% των χρηστών ενός Samsung smartphone αντάλλαξαν τη συσκευή τους με μία της Apple.

Η BankMyCell συνδύασε τα δεδομένα που συνέλεξε με αυτά άλλων εταιρειών που έχουν διεξάγει έρευνες σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών iPhone. Με βάση τις αναλύσεις της, η ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι τα ποσοστά των πιστών οπαδών των iPhone άγγιξαν τα επίπεδα του 2011. Για όσους δεν θυμούνται ήταν η χρονιά που απεβίωσε ο Steve Jobs.

Το 2017 η αφοσίωση των πελατών της Apple ήταν στο 92% και δύο χρόνια μετά έχει πέσει στο 73%. Ωστόσο, η έρευνα της BankMyCell δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενική αφού λαμβάνει υπόψη μόνο τους χρήστες της ιστοσελίδας και το δείγμα είναι ιδιαίτερα μικρό.

Επιπλέον, τα δεδομένα που βρήκε η BankMyCell έρχονται σε αντίθεση με μία έρευνα που διεξήγαγε η CIRP τον Ιανουάριο, η οποία θέλει την αφοσίωση των χρηστών του iOS να είναι ψηλότερη από ποτέ με ποσοστό 91%.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Η βιομηχανία των smartphones δεν δίνει πλέον μεγάλα περιθώρια κέρδους στις εταιρείες κολοσσούς (βλ. Apple και Samsung) και έτσι στρέφονται πλέον προς άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες.
Γι’ αυτό και οι 2 εταιρείες εμφανίζουν πτώση ως προς την καινοτομία και κατά συνέπεια στις πωλήσεις τους.
Πιστεύετε οτι η εταιρεία που εφηύρε την έννοια του smartphone στέρεψε από ιδέες; Όχι βέβαια, είναι ολα θέμα στρατηγικής.

Tasos Spanos

Τεράστια κέρδη αφήνει το smartphone και στην Apple και στην Samsung Το θέμα είναι ότι, εγώ που έχω από το 2007 iPhone και είχα και παράλληλα όλα τα χρόνια και Android δεν είμαι καθόλου κολλημένος, παρατηρώ να μένω συνέχεια από μπαταρία, να έχω πληρώσει πολύ ακριβά μια συσκευή, να έχω τους περιορισμούς που είναι γνωστοί, για να έχω τι; Ένα υποτιθέμενο brand στην τσέπη μου; Μα με ένα oneplus πολύ πιθανό να εμένα περισσότερο ικανοποιημένος Οι εφαρμογές πλέον στα περισσότερα Android δουλεύουν καλύτερα Χωρίς κολλήματα χωρίς τίποτα Στο iPhone σβήνω το Viber και η συσκευή εκτοξεύεται σε ταχύτητα, smoothness και μπαταρία. Το ξανά εγκαθιστώ και πάλι μετά από μια μέρα τα ίδια Αυτά τα προβλήματα τα έχω εδώ και 1 χρόνο σε 5-6 διαφορετικά iPhone που είχα (2 iPhone X, iPhone se, iPhone 6, iPhone 7 Plus) Έχω παράλληλα ένα oneplus X και σε συγκεκριμένα πράγματα ΝΑΙ είναι καλύτερο. Εάν έχω κάποιο πρόβλημα με τις εφαρμογές πχ wakelock βρίσκω εάν κάτι κολλάει ή τρώει άσκοπα μπαταρία ή οτιδήποτε Στο iPhone το βράδυ κοιμήθηκα εχθές με 70% και το πρωί είχα 40% Αμα σβήσω το Viber όλα άψογα Για 2 μήνες είχα Viber μόνο στο oneplus και είχα ηρεμήσει από προβλήματα… Συνέχεια »

Yperion

Το παράξενο δεν είναι γιατί οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στα υπερτιμημενα προϊόντα της Apple αλλά γιατί άργησαν τόσο πολυ να το κάνουν. Βέβαια πάντοτε θα υπάρχουν άτομα που θα προτιμούν να έχουν “μηλο” έστω και vintage όπως τα iPhone 7 και 8 πάρα πολύ ανώτερο τηλέφωνο άλλης εταιρείας με την ίδια τιμη καθαρα λόγω brand.

forneverarrow

Έχω το “vintage” iPhone 8 και σε πληροφορώ οτι σε animations και gaming δεν το φτάνει κανένα android (ίσως μόνο όσα εχουν 90hz και άνω οθόνη). Παίζω Fortnite στα 60 fps που για να έχεις κάτι αντίστοιχο σε android θες κοντά στο χιλιάρικο. Η μπαταρία είναι μόνο 1800 mah και μου βγάζει δυο μέρες, που με το LG G5 των 2800 mah ήταν απλά όνειρο. Το δουλεύω με ένα χέρι άνετα, κάτι που στα android πλέον δεν γίνεται χωρίς software τρικ. Έχω wireless charging, ένα feature που σε midrange android απλά δεν υπάρχει. Έχω το iOS 12.3.1 όπως και το XS Max των 1500€ και θα παίρνω όλα τα update την ίδια ώρα για αλλα 2-3 χρόνια. Καλή τύχη σε αυτό τον τομέα στο android. Σας πουλούν καλό hardware σε δελεαστική τιμή αλλα κανείς δεν κοιτάει το software που είναι γεμάτο τρύπες και πάντα out of date. Για να μην πούμε για τα google services. Άρα, ναι, δίνω πολλά λεφτά και έχω το κεφάλι μου ήσυχο για αρκετά χρόνια.

I am

550 ευρώ δεν έχει το i Phone 8 ? Το σωστό θα ήταν να δούμε με αυτά τα χρήματα τι άλλοαγοράζουμε. S10 πολύ απλά. Και το software δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη διαφορά πλέον σε θέμα ποιότητας. Όλα τα άλλα δεν συγκρίνονται.

Vendetta

Εγώ έχω note με πενάκι που δεν υπάρχει σε άλλο κινητό. Τι κερδίζω?

John Real

Με οθονούλα 4.7 μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να λάβω αυτά που γράφεις για gaming. Όσο για την ισχύ του επεξεργαστή υπάρχουν Android με περυσινούς επεξεργαστές όπως Snapdragon 845 ή Kirin 970 που έχουν αντίστοιχη απόδοση με το Iphone 8.
Τέλος επειδή έχω φίλο με XS MAX δεν βλέπω τις διαφορές που λες στο θέμα του software αντίθετα έχει κατά καιρούς αρκετά bugs και κολλήματα μετά από update.
Όπως γράφει και άλλος φίλος στα λεφτά αυτά (500+ ευρώ) κυκλοφορούν πολύ ανώτερα κινητά.

forneverarrow

SD 845 και Kirin 970 δεν φτανουν τον A11 πουθενά και για κανένα απολύτως λόγο, ειδικά στην περίπτωση του 8 με την “οθονούλα” που λες. Όλοι ήταν 20-30% πισω πέρσι σε σχέση με τον A11. Ξεκολλήστε με το ppi πια. Υπάρχει video στο YouTube που το Xr κάνει χώμα το Pocophone σε blind test. Ναι, το iPhone έχει την καλύτερη LCD, πως να το κάνουμε δηλαδή; Το να συγκρίνεις το 8 με την AMOLED του Note είναι άτοπο. Επίσης, δεν κάνει 500€ αλλα 699€ σε επίσημα καταστήματα το 8. Και μιλάμε για πληρότητα χαρακτηριστικών. Επιδόσεις καλύτερες εχουν μόνο συσκευές με 855 αλλα σε χαμηλότερες τιμές λιανικής δεν θα βρεις ip rating, glass back, wireless charging, τόσο καλή κάμερα και φυσικά το iOS (αν και υποκειμενικό όπως και η οθόνη).

bill

το πρώτο ιφονε που η μπαταρια κραταει πανω απο 2 ωρες ενω το σαπιζεις στο gaming,
οπως λες
ανιματιον και γραφικα σε ips panel σε αντιστοιχα amoled λογικα ναι θα φαινονται καλυτερα στο κινητο των ονειρων σου(kappa)
καi το εχεις μονο εσυ κανενας αλλος. στον κοσμο
μαλλον οσα γραφεις ειναι ονειρο
σαπιομηλο φαν ντεντεκτεντ
αμπορτ ιμιντιατλη

marcon

Ουτε Iphone ούτε Samsung…. έχω ένα XIAOMI redmi Note 4 πριν κάνει η info την εισαγωγή στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα δουλεύει άψογα. Ακόμα και η μπαταρία δεν έχει πέσει καθόλου και όλες οι εφαρμογές τρέχουν μια χαρά χωρις προβλήματα. Με 3/64GB μνήμη και 10-πύρηνο επεξεργαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.