Smartphones

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας. Το κοινό αντιμετωπίζει τα προϊόντα της εταιρείας ως είδη πολυτελείας, σαν μια ένδειξη καλής οικονομικής κατάστασης και στάτους.

Αν και μπορεί πολλά Android να κοστίζουν περισσότερα χρήματα από το iPhone, το τελευταίο είναι αυτό που θεωρείται ευρέως ως smartphone καλής ποιότητας.

Τι μάρκα smartphone χρησιμοποιεί, όμως, το πλουσιότερο 1% του κόσμου; Οι δισεκατομμυριούχοι που ανήκουν στην ελίτ μας δείχνουν τα smartphone τους και μας αφήνουν να βγάλουμε συμπεράσματα.

Βill Gates

Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, με καθαρή περιουσία 124 δισεκατομμύρια δολάρια, χρησιμοποιεί ένα Galaxy Z Fold 5 αυτή τη στιγμή και ένα Z Fold 4 πριν από αυτό. Και το Z Fold 3 πριν από αυτό! Μιλάμε δηλαδή για αφοσίωση στη Samsung και αδυναμία στα πτυσσόμενα.

Προφανώς και ο Gates είναι γνώστης της τεχνολογίας και η επιλογή του έχει μεγάλη σημασία, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και την ταραχώδη σχέση που είχε με τον Steve Jobs της Apple και την αντιπαλότητα με τη Microsoft. O μεγιστάνας παραβλέπει το γεγονός ότι πρέπει να έχει μαζί του μια ογκώδη συσκευή που χρειάζεται ξεδίπλωμα, καθώς έχει οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί ένα ισχυρό tablet στην τσέπη του.

Mark Zuckerberg

O Μark Zuckerberg είναι στους τέσσερις πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και τον έχουμε δει πολλές φορές την περασμένη χρονιά να χρησιμοποιεί ένα Samsung Galaxy S23 Ultra. Πιθανότατα πλέον θα έχει τον διάδοχό του, το Galaxy S24 Ultra, αλλά το θέμα είναι πως ο δισεκατομμυριούχος CEO της Meta, προτιμά τα Android από τo iPhone.  Χρησιμοποιεί, μάλιστα, και το S-Pen.

Jeff Bezos

O Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, με περιουσία 190,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι τόσο ανοιχτός όσον αφορά το smartphone που χρησιμοποιεί. Πηγές που είναι αναξιόπιστες υποστηρίζουν ότι κουβαλάει μαζί του ένα Google Pixel ή ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, αλλά πιθανότατα αυτό δεν ισχύει.

Το 2020, ο Bezos χρησιμοποιούσε ένα iPhone το οποίο παραβιάστηκε μέσω WhatsApp. Αυτό το γεγονός πιθανότατα τον έκανε να αλλάξει πλευρά στο Android. Είναι ακόμα πιθανό να πρόκειται για ένα smartphone με προσαρμοσμένο λογισμικό επικεντρωμένο στην ασφάλεια.

Elon Musk

O Εlon Musk διαφέρει από τους προηγούμενους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, της SpaceX, πρόεδρος του X, με περιουσία 205,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φέρεται να έχει εμφανιστεί τόσο με iPhone όσο και με τηλέφωνα Samsung Galaxy τα τελευταία χρόνια.

Ανέφερε ότι προτιμά το iPhone και υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί ένα αυτή τη στιγμή.

Συμπέρασμα

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των περιστασιακών καταναλωτών, φαίνεται ότι ορισμένοι από το κορυφαίο 1% αγαπούν πραγματικά τις εξειδικευμένες ναυαρχίδες Android με συγκεκριμένες δυνατότητες. Φαίνεται να προτιμούν την εξειδίκευση (stylus, foldable) από το cozyness του iPhone.

Σχόλια

 • Όλα φυσιολογικά τα βρίσκω, λογικό είναι...πένα και fold κάνουν μια χρήσιμη διαφορά αναμφισβήτητα ανάλογα φυσικά και με το τί χρειάζεται ο καθένας...

 • Πράγματι η Apple έκανε το iphone να είναι ένα κόσμημα ή καλό αξεσουάρ για όποιον το έχει μαζί του. Για αυτό πουλάει τόσο πολύ.
  Δεν αλλάζει ότι το iphone για μέσο χρήστη που θέλει απλά... ίντερνετ, να μιλάει και να βγάζεις φωτογραφίες ...είναι ένα καλό τηλέφωνο. Στα αντίστοιχα βέβαια χρήματα ένα samsung είναι σαφώς καλύτερο....από οθόνη χωρίς το πατσ του iphone, καλύτερες κάμερες,τσιπ ασφαλείας & δυνατότητες που iphone δεν εχει πχ να τρέχει ταυτόχρονα 5 viper ή 5 Instagram, πενάκι.

 • Επειδή δουλεύω στον τομέα πριβε εκδρομών με τους τουρίστες, έχω πετύχει πολύ καλύτερες φωτογραφίες με το Samsung s22 ultra, γιατί συχνά κάνουμε σύγκριση στα μέρη που τραβάμε φωτο: Ολυμπο, ΜΕΤΕΩΡΑ, Χαλκιδική

  • Σε τι οθόνη γίνονται οι συγκρίσεις μετά αν επιτρέπεται; Φαντάζομαι δεν τα βλέπετε απο τα κινητά σας τα τοπία

  • Και μπορείς να πετύχεις ακόμα καλύτερες, αν ξέρεις να το ρυθμίζεις χειροκίνητα. Μπορείς επίσης να αλλάξεις βασικές παραμέτρους όπως το HDR και μετά την λήψη, αυτό κάνει ολη την διαφορά μερικές φορές.

  • Εγώ θα θεωρήσω τον εαυτό μου πλούσιο, όταν θα μπορώ να προπαραγγείλω ναυαρχίδα Κορεάτη, σε όλα τα χρώματα. 😂😂

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.