Οι δυνατότητες του Kirin 980 σε teaser video των Mate 20 και Mate 20 Pro

Ο Kirin 980 θα βρίσκεται στο εσωτερικό των Mate 20 και Mate 20 Pro και teaser video δείχνει τις δυνατότητές του οι οποίες επικεντρώνονται στις επιδόσεις σε τέσσερα σημαντικά σημεία τα οποία θα τον κάνουν να ξεχωρίζει, σύμφωνα με τη Huawei.

Ο HiSilicon Kirin 980, ο οποίος θα βρίσκεται στα Mate 20 που θα παρουσιαστούν στις 16 Οκτωβρίου, βασίζεται στην αρχιτεκτοκινή των 7nm και είχε παρουσιαστεί επίσημα από τη Huawei στα πλαίσια της IFA 2018 με το Διευθύνων Σύμβουλο του Τμήματος Καταναλωτικών Συσκευών, Richard Yu, να δηλώνει τότε πως ο επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος από την TSMC και παρέχει υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς μιας και διαθέτει νέα CPU, GPU και ξεχωριστό επεξεργαστή νευρωνικών δικτύων (NPU) για βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Ορισμένες από τις βελτιωμένες δυνατότητες του Kirin 980 εμφανίστηκαν αρχικά σε teaser video που επικεντρώνεται γύρω από τις υψηλές επιδόσεις, τις φωτογραφικές ικανότητες, τη γρήγορη συνδεσιμότητα και τη βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη που ενσωματώνει ο νέος επεξεργαστής, με το μοτο “A higher Intelligence is coming”. Τα γράμματα που φαίνονται στο με κόκκινο χρώμα στο video είναι τα “AI” και δείχνουν ξεκάθαρα τις αναβαθμισμένες λειτουργίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που ο νέος επεξεργαστής θα φέρει.

Ίσως για αυτό το λόγο να αναπτύχθηκε το δεύτερο teaser video που δείχνει ένα ολόγραμμα να αλληλεπιδρά με τη φιγούρα σκύλου που δημιουργήθηκε με τα χέρια σε σκιά, με την τεχνητή νοημοσύνη να φαίνεται να έχει ακόμα πιο πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται με την Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα) και Mixed Reality (μικτή πραγματικότητα), έτσι ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση των εικονικών αντικειμένων στο πραγματικό περιβάλλον.

δυνατότητες kirin 980 teaser video mate 20 pro, Οι δυνατότητες του Kirin 980 σε teaser video των Mate 20 και Mate 20 Pro

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Κλασσικά κράζω πολύ έντονα τη Χαβάη γιατί δεν με έχει πείσει ακόμα, άρα η θετική μου άποψη μετράει διπλά…
Πολύ ενδιαφέρον αυτός ο kirin σε αντίθεση με τους προγενέστερους….
Για να δούμε τι θα δούμε…
Επίσης ελπίζω η κάμερα αυτή τη φορά να αποτυπώνει λευκό και όχι σιελ όπως το p20 pro…

George

‘Οπου να’ ναι έρχεται και ο καινούργιος qualcom snapdragon, οπότε βλέπω να τελειώνει πρόωρα η πρωτιά της Apple που έχει αυτή τη στιγμή όσον αφορά καθαρά και μόνο στο θεωρητικό κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύος. Λέω “θεωρητικό”, γιατί όσον αφορά την πραγματική ζωή, υπάρχει βίντεο στο YouTube: “iPhone Xs Max vs Pocophone F1”, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η υπεροχή στην ταχύτητα του Pocophone F1 (ένα κινητό κόστους 350 ευρώ) έναντι του iPhone Xs Max (κινητό 1.300 + ευρώ) σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. Και να φανταστεί κανείς ότι ο snapdragon 850 του pocophone F1 είναι ήδη ενός έτους, και είναι τόσο ισχυρός. Μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι έχει να γίνει με τον καινούργιο snapdragon. Θα “γλεντάνε” την Apple κανονικότατα διάφορα android κινητά (Xiaomi, Oneplus κτλ) με την μισή ή και λιγότερο τιμή κτήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.