Οι κάμερες Galaxy Z Fold 3 βρήκαν σύμμαχο στο DxOMark

, Οι κάμερες Galaxy Z Fold 3 βρήκαν σύμμαχο στο DxOMark

Ενώ το Galaxy Z Fold 3 είχε αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις, όπως η υποστήριξη του S Pen, δέχθηκε επίσης έντονη κριτική για τις απογοητευτικές κάμερές του. Σαν να μην ήταν αρκετά κακή η κάμερα κάτω από την οθόνη 4MP, οι κύριες κάμερες στο πίσω μέρος του τηλεφώνου δεν έχουν προχωρήσει στην πραγματικότητα από το Galaxy Z Fold 2. Σε σύγκριση με το Galaxy S21 Ultra νωρίτερα φέτος, αυτό ακούγεται σαν υποβάθμιση , αλλά τουλάχιστον η DxOMark πιστεύει ότι δεν πρόκειται για πλήρη απώλεια, ανάλογα με τις λειτουργίες της κάμερας που είναι σημαντικές για εσάς.

Σε σύγκριση με το Galaxy Z Fold 2 πέρυσι, οι κάμερες του Galaxy Z Fold 3 δεν κινήθηκαν ούτε ένα pixel. Εξακολουθεί να έχει τον ίδιο κύριο αισθητήρα 12 MP, τηλεφακό 12 MP με οπτικό ζουμ 2x και κάμερα εξαιρετικά ευρείας 12 MP. Το μόνο καλό εδώ είναι ότι το χτύπημα της κάμερας έχει γίνει μικρότερο, αν και αυτό πιθανώς ενισχύει επίσης την αίσθηση ότι είναι ένα βήμα πίσω αντί για ένα άλμα προς τα εμπρός.

Δεδομένων των προδιαγραφών κάμερας του Galaxy S21 Ultra, το φετινό πτυσσόμενο σίγουρα του μοιάζει. Εκτός από τον μεγάλο κύριο αισθητήρα 108MP, το κορυφαίο μοντέλο Galaxy S της Samsung διαθέτει δύο τηλεφακούς 10MP, ο ένας από τους οποίους διαθέτει φακό περισκοπίου με οπτικό ζουμ 10x. Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP μπορεί να έχει τον ίδιο αισθητήρα, αλλά λαμβάνει αναβάθμιση PDAF με δύο pixel.

Αυτό ακούγεται σχεδόν σαν μια συνταγή καταστροφής για το Galaxy Z Fold 3, αλλά η DxOMark πιστεύει ότι τα πράγματα εξακολουθούν να λειτουργούν στο τέλος. Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο λαμβάνει πόντους για ακριβή έκθεση, γρήγορη αυτόματη εστίαση και χαμηλό θόρυβο. Η εγγραφή βίντεο αποκάλυψε αξιόπιστη σταθεροποίηση και την ίδια καλή απόδοση έκθεσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τηλέφωνο δεν τα πήγε καλά σε δοκιμές υπερευρείας και ζουμ λόγω του υλικού. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με χαμηλό φωτισμό, χειρότερα τουλάχιστον από το Galaxy S21 Ultra. Υπάρχει επίσης κάποιος υπερκορεσμός των χρωμάτων, αν και αυτό είναι συχνά η προεπιλογή σε πολλά smartphone αυτές τις μέρες.

Το DxOMark δίνει στο Galaxy Z Fold 3 μέσο όρο βαθμολογίας 124, μόλις έναν βαθμό υψηλότερο από το Galaxy S21 Ultra. Αν και μπορεί να υπάρξει κάποια συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους και τα αποτελέσματα του ιστότοπου, απλώς υποδηλώνει ότι οι κάμερες του αναδιπλούμενου δεν είναι τόσο κακές όσο ακούγονται στο χαρτί. Είναι σίγουρα πίσω από τους ομολόγους του, αλλά η Samsung μπορεί να προτιμούσε να τοποθετήσει αξιοπρεπείς αλλά ξεπερασμένες κάμερες προκειμένου να πιέσει λίγο την τιμή και να κάνει το Galaxy Z Fold 3 πιο προσιτό σε περισσότερους καταναλωτές.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.