Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Ερευνητές από το Electronics Hub εξέτασαν τα δεδομένα του iFixit για να μάθουν ποια μοντέλα smartphone είχαν την περισσότερη ζήτηση για οδηγίες επισκευής. Πολλοί κάτοχοι κινητών επιλέγουν να επισκευάσουν μόνοι τους τις συσκευές τους και έχει ενδιαφέρον ποιες συσκευές επιλέγουν περισσότερο για να το κάνουν.

Το Electronics Hub πήρε τα δεδομένα και δημιούργησε πολλές διαφορετικές λίστες. Μία δείχνει τα πιο επισκευασμένα τηλέφωνα όλων των εποχών, ενώ η άλλη λίστα δείχνει τα πιο επισκευασμένα τηλέφωνα από το 2022 και μετά. Έξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ψηφίσει νόμους για το δικαίωμα στην επισκευή που αναγκάζουν τους κατασκευαστές να διαθέτουν τις οδηγίες, τα εργαλεία και τα εξαρτήματα στους καταναλωτές για να τους βοηθήσουν να διορθώσουν το δικές τους συσκευές.

Η νούμερο 1 μάρκα με τα περισσότερα αιτήματα στο iFixit από χρήστες για οδηγίες επισκευής είναι η Apple με 17.511.792 προβολές σελίδας. Η Samsung είναι δεύτερη με τεράστια διαφορά με 2.834.523 προβολές σελίδων. Η Huawei τερμάτισε τρίτη με 768.114 προβολές σελίδας με την LG τέταρτη και την Xiaomi πέμπτη με 526.354 και 459.950 προβολές σελίδων αντίστοιχα.

Το πιο επισκευασμένο τηλέφωνο όλων των εποχών είναι το iPhone 4 με σχεδόν 5,2 εκατομμύρια προβολές σελίδων στο iFixit από τότε που κυκλοφόρησε το τηλέφωνο το 2010.

iPhone, Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Από το 2022, το iPhone 14 Pro Max έχει τις περισσότερες προβολές σελίδας iFixit ακολουθούμενο από το iPhone 14, το iPhone 14 Pro και το Samsung Galaxy S22 Ultra. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει το Google Pixel 7 Pro.

iPhone, Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γραφήματα δείχνει το μοντέλο με τις περισσότερες προβολές σελίδας iFixit για κάθε brand. Όπως είπαμε, το iPhone 4 είναι για την Apple, ενώ το πρώτο Pixel είναι για τη Google, το Samsung Galaxy S III για τη Samsung και το Moto G για τη Motorola.

iPhone, Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Όσον αφορά αποκλειστικά στα Android, οι πέντε πρώτες συσκευές με τις περισσότερες προβολές σελίδων είναι τα Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S6 και LG Nexus 5.

iPhone, Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.