Οι πωλήσεις και το κόστος εργασίας αναστέλλουν τη λειτουργία εργοστασίου της Samsung στην Κίνα;

χαμηλές πωλήσεις κόστος εργασίας κίνα κλείσιμο samsung εργοστάσιο, Οι πωλήσεις και το κόστος εργασίας αναστέλλουν τη λειτουργία εργοστασίου της Samsung στην Κίνα;

Σύμφωνα με το Reuters, oι χαμηλές πωλήσεις και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος εργασίας στην Κίνα, φαίνεται να προβληματίζουν τη Samsung η οποία πιθανόν να σταματήσει την παραγωγή smartphone σε ένα από τα εργοστάσιά της στο Tianjin της Κίνας.

Μπορεί η ίδια η εταιρεία να μην έχει λάβει ακόμα την τελική της απόφαση σχετικά με τη μονάδα παραγωγής στο Tianjin, αλλά είναι γενική η κατάσταση στην αγορά που αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που προβληματίζει όχι μόνο τη Samsung αλλά και όλους τους κατασκευαστές. Σκοπός της Tianjin Samsung Telecom Technology και της μονάδας παραγωγής που δραστηριοποιείται εκεί, είναι να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και την αποδοτικότητα έτσι ώστε να αλλάξει το κλίμα στην αγορά, αναφορικά με αυτήν της Κίνας όπου η Samsung δεν τα πηγαίνει πολύ καλά.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι πριν πέντε χρόνια, η Samsung είχε το 20% του μεριδίου αγοράς στην Κίνα, το οποίο θα φτάσει το 1% για τη χρονιά που διανύουμε. Ο λόγος για αυτήν τη μεγάλη πτώση είναι η ραγδαία άνοδος εταιρειών των Huawei, Xiaomi αλλά και άλλων Κινεζικών εταιρειών οι οποίες προσφέρουν ανταγωνιστικά smartphone σε χαμηλότερο κόστος από αυτά της Samsung.

Με την κατάσταση στην Κίνα να μη βελτιώνεται, η Samsung βρίσκεται σε σκέψεις αναφορικά με τις μονάδες παραγωγής που διαθέτει εκεί και για αυτό το λόγο έχει συγκεντρώσει την προσοχή της σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ινδία. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Samsung εγκαινίασε, τον προηγούμενο μήνα, τη μεγαλύτερη παραγωγική της μονάδα στον κόσμο στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Τέλος, ενδεικτικό της κατάστασης στην Κίνα για τη Samsung είναι πως οι μονάδες παραγωγής στο Tianjin και το Huizhou κατασκευάζουν κάθε χρόνο 36 και 72 εκατομμύρια συσκευές αντίστοιχα, τη στιγμή που τα δύο εργοστάσιά της στο Βιετνάμ παράγουν 240 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

αν ο εργαζόμενος θέλει πάνω από 2 δολάρια την ημέρα,πρέπει να την κάνει μ ελαφρά πηδηματάκια….
άκουσα ότι ψάχνουν στον Αμαζόνιο για χαμένες φυλές….αυτοί θα δουλεύουν για μια γκαζόζα!!!

Gouf

μετα την Κίνα θα πανε Ινδία και Αφρική

GREGORIO

Μα να μην υπάρχει μια χώρα που οι εργαζόμενοι να πληρώνουν για να εργαστούν στην Samsung ??? τι πλανήτης είναι αυτός ? άκου εκεί οι Κινέζοι αύξησαν τον κόστος εργασίας τους ? χωρίς πλάκα πόσο κέρδος θέλει να βγάζει αυτήν η Samsung δηλαδή που αυτήν και η Apple πουλάνε μακράν τα ποιο ακριβά κινητά και που ενώ παρουσιάζουν πτώση στης πωλήσεις την ίδια ώρα παρουσιάζουν και αύξηση στα κέρδη τους, δηλαδή πουλώντας λιγότερα βγάζουν περισσότερα και δεν τους αρέσει κιόλας… από την μύγα ξύγκι..

Darth

@Gouf ινδια οχι καθος και εκει ανεφερε οτι ειναι ακριβα.. εκει που βγαζει καλό κέρδος είναι στα εργοστάσια στο βιετναμ (~1 δολλαριο μερα δινει)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.