Οι πωλήσεις Q4 αυτών των τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν για την καινοτομία

πωλήσεις smartphone, Οι πωλήσεις Q4 αυτών των τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν για την καινοτομία

Η εταιρεία Analytics Kantar εξέτασε τις πωλήσεις smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και χαρακτήρισε το iOS «global standout performer». Αυτό συνέβη γιατί το iPhone παρουσίασε αύξηση μεριδίου αγοράς σε όλες σχεδόν τις αγορές που καλύπτονται από την Kantar –  και περιλαμβάνουν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία.

Στην Ιταλία και την Ισπανία, η ετήσια ανάπτυξη τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους ήταν 5 και 4 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Στην Αυστραλία και την Ιαπωνία, το μερίδιο αγοράς του iPhone αυξήθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα παρέμεινε σταθερό.

Η Kantar υπογράμμισε πως το σχέδιο της Apple να διαφοροποιήσει τα μη-Pro από τα Pro μοντέλα της, δίνοντας στα τελευταία έξτρα χαρακτηριστικά όπως Dynamic Island κα chip A16 Bionic, λειτούργησε. Η Apple έδωσε στους καταναλωτές ισχυρά κίνητρα για να πληρώσουν τις premium τιμές για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max.

“Σε έναν κλάδο όπου οι καταναλωτές διψούν για καινοτομία, η επιτυχία του Pro αποδεικνύει ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτήν”, επισήμανε η ερευνητική εταιρεία.

Ακόμα, η Kantar στάθηκε στην πορεία της σειράς Pixel 7, καθώς πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο στις ΗΠΑ, στις 5 ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Οι πωλήσεις Pixel από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο ήταν οι ισχυρότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο. καθώς αποτελούν το 18% των συνολικών πωλήσεων τηλεφώνων Android στη χώρα. Το Pixel 6a μεσαίας κατηγορίας τα πηγαίνει επίσης καλά σύμφωνα με την Kantar. Στις ΗΠΑ, τα Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel 6a αποτέλεσαν το 11,9% των πωλήσεων Android το 4ο τρίμηνο, από το 7,5% που είχαν πετύχει κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το Pixel 6a είχε το τέταρτο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Όσον αφορά στη Samsung, η ερευνητική εταιρεία επισημαίνει πως το Galaxy A13 συνεχίζει να αποτελεί επιτυχία στην Ευρώπη και ήταν το τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της περιοχής κατά το τέταρτο τρίμηνο. Ακολούθησαν το iPhone 13 και το Samsung A53 5G.

Στις ΗΠΑ, το iPhone 14 Pro Max ήταν πρώτο στη λίστα για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου με το iPhone 14  και το iPhone 14 Pro να ακολουθούν. Μάλιστα, το iPhone 11 ήταν τέταρτο και το iPhone 13 έκλεινε την πεντάδα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Software featured Google Pixel

Google Pixel Feature Drop: Το Circle to Search έρχεται στα Pixel 7

To νέο Pixel Feature Drop από τη Google φέρνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα Circle to Search στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

Smartphones Apple iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max

iPhone 14 Pro Max & 15 Pro Max: Τα smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Το 2023 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Apple κάτι που φαίνεται και από τη λίστα με τα 10 μοντέλα smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις.

Smartphones Apple iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Τα εξαρτήματα 15% ακριβότερα από του iPhone 14 Pro Max

Tα μοντέλα της σειράς iPhone 15 υποβλήθηκαν σε αποσυναρμολόγηση από τη Nikkei Research, αποκαλύπτοντας το εκτιμώμενο κόστος παραγωγής τους.