Οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα σημείωσαν πτώση 50%

, Οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα σημείωσαν πτώση 50%

Δυσάρεστα τα νέα για την αγορά των smartphone στην Κίνα αφού λόγω της επιδημίας του κορωναϊού, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του 54.7%. Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Φεβρουάριο στην Κίνα πουλήθηκαν 6.34 εκατομμύρια smartphone σε αντίθεση με τα 14 εκατομμύρια κομμάτια που πουλήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2019. Επιπλέον, πληροφορίες της China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) δείχνουν ότι ο μήνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος σε πωλήσεις μήνας από το 2012.

Την πτώση των πωλήσεων προέβλεψαν τόσο η IDC όσο και η Canalys, οι οποίες αναφέρθηκαν σε πτώση της τάξεως του 40% λόγω της επιδημίας του κορωναϊού που χτύπησε αρχικά την Κίνα και έπειτα εξαπλώθηκε στις χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).

Όσον αφορά την Apple τώρα, πληροφορίες δείχνουν περίπου 500.000 λιγότερες πωλήσεις iPhone τον Φεβρουάριο του 2020 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 όπου οι πωλήσεις άγγιξαν τα 1.27 εκατομμύρια, ενώ τον Ιανουάριο οι πωλήσεις διατηρήθηκαν γύρω στα 2 εκατομμύρια.

Την μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν τα Android smartphone από εταιρείες όπως οι Huawei και Xiaomi καθώς οι συνολικές πωλήσεις έπεσαν από τα 12.72 εκ. τον Φεβρουάριο του 2019 στα 5.85 εκ. τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Υπέροχα νέα

SUPS

Ενας λογικος ανθρωπος θα σκεφτοταν οτι ετσι θα πεσουν οι τιμες παγκοσμιως λογω της τεραστιας μειωσης των κερδων αλλα οι εταιρειες ειναι τοσο απληστες που ειναι ικανοι να τις αυξησουν για να καλυψουν τη χασουρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.