Όλες οι φήμες γύρω από το iPhone SE 4 – Touch ID ή Face ID;

iPhone SE 4, Όλες οι φήμες γύρω από το iPhone SE 4 – Touch ID ή Face ID;

H Apple καταφέρνει να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των φημών κατά καιρούς, όπως συμβαίνει και αυτή την περίοδο χάρη στο νέο iPhone SE 4 και στα όσα κυκλοφορούν για αυτό. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το 2024, όμως τα σενάρια βρίσκονται ήδη στο τραπέζι.

Σχέδιο

Το τρέχον iPhone SE 3ης γενιάς είναι η μικρότερη συσκευή της Apple, που έχει σχεδιαστεί μετά το iPhone 8. Έχει μέγεθος 4,7 ίντσες και είναι το μόνο iPhone που περιλαμβάνει παχιά πλαίσια και κουμπί Touch ID Home. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με την επόμενη έκδοση του iPhone SE, με τις φήμες να δείχνουν ότι η Apple φέρνει νέο σχεδιασμό. Η τέταρτη γενιά του iPhone SE θα διαθέτει οθόνη σε όλο το μπροστινό μέρος, όπως η ναυαρχίδα της Apple, με την εταιρία να καταργεί το κουμπί Αρχικής σελίδας.

Μέγεθος οθόνης

Το iPhone XR είχε οθόνη 6,1 ιντσών και πολλές φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple εξετάζει μια οθόνη 5,7 έως 6,1 ιντσών για τη συσκευή. Ο Prosser και ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύουν ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνη 6,1 ιντσών, ενώ ο αναλυτής οθόνης Ross Young πιστεύει ότι η Apple εξετάζει επιλογές οθόνης 5,7 και 6,1 ιντσών για το επόμενο iPhone SE.

Υλικό

Το iPhone SE είναι το τελευταίο iPhone που διαθέτει οθόνη LCD, ενώ όλα τα άλλα iPhone είναι εξοπλισμένα με OLED. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει όλη την τεχνολογία OLED για τα κορυφαία iPhone από το iPhone 12 και μετά. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Apple θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία LCD ή OLED για το iPhone SE‌ 4, και ο Young λέει ότι και οι δύο είναι πιθανές. Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο οθονών OLED 6,1 ιντσών από δύο προμηθευτές, καθώς και οθόνες LCD 5,7 έως 6,1 ιντσών. Το iPhone SE είναι πολύ πιο προσιτό από άλλα iPhone και το κόστος του OLED μπορεί να κάνει την Apple να την επιλέξει αντί για LCD.

Εγκοπή

Με σχεδίαση που φέρει οθόνη σε όλο το μπροστινό μέρος, η Apple αναμένεται να υιοθετήσει μια εγκοπή για το iPhone SE‌, το οποίο είναι το σχέδιο που χρησιμοποιεί η Apple για τα κορυφαία iPhone από το 2017 ‌iPhone‌ XR. Μια οθόνη με εγκοπή θα δώσει στην Apple ένα μέρος για να τοποθετήσει την μπροστινή κάμερα, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν το iPhone SE θα υποστηρίζει Face ID και το σύστημα κάμερας TrueDepth, δεδομένου του κόστους του υλικού.

Touch ID ή Face ID;

Η Apple χρησιμοποιεί πλέον μόνο το Face ID και το iPhone SE είναι το τελευταίο εναπομείναν iPhone με Touch ID. Επειδή το Face ID υπάρχει από το 2017, η Apple θα μπορούσε να επιλέξει να το χρησιμοποιήσει για το iPhone SE επόμενης γενιάς. Πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το iPhone SE 4 θα μπορούσε να διαθέτει κουμπί λειτουργίας Touch ID, παρόμοιο με το iPad Air, το iPad και το iPad mini. Αυτή η τεχνολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη για iPhone, αλλά ένα κουμπί λειτουργίας Touch ID θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλά το κόστος και να διαφοροποιήσει το iPhone SE από τα κορυφαία iPhone.

Τσιπ της σειράς Α

Το τρέχον iPhone SE είναι εξοπλισμένο με το ίδιο τσιπ A15 που υπήρχε στα μοντέλα iPhone 13, επομένως το iPhone SE θα μπορούσε να αποκτήσει ένα τσιπ προηγούμενης γενιάς. Δεδομένου ότι έρχεται το 2024, θα είναι διαθέσιμο την ίδια χρονιά με τη σειρά iPhone 16 και ένα χρόνο μετά το iPhone 15. Τα τυπικά μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να χρησιμοποιούν το A16, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το iPhone SE 4 να έχει τσιπ A16.

5G

Το τρέχον iPhone SE είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία 5G και η έκδοση επόμενης γενιάς πιθανότατα θα λάβει ένα αναβαθμισμένο τσιπ 5G με υποστήριξη για περισσότερες ζώνες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.