One UI 5.1: Διέρρευσε η λίστα αλλαγών – Νέα χαρακτηριστικά έρχονται πρώτα στα Galaxy S23

One UI 5.1, One UI 5.1: Διέρρευσε η λίστα αλλαγών – Νέα χαρακτηριστικά έρχονται πρώτα στα Galaxy S23

Την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, η Samsung θα αποκαλύψει τα Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra στην εκδήλωση Unpacked. Σχεδόν όλες οι προδιαγραφές έχουν διαρρεύσει, όπως και η τιμολόγηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένες άλλες αγορές. Το WinFuture της Γερμανίας ήταν η πηγή των περισσότερων διαρροών και τώρα επιστρέφει για ακόμα μία.

Αυτή τη φορά, διέρρευσε τη λίστα αλλαγών One UI 5.1 για τη σειρά Galaxy S23. Το WinFuture δημοσίευσε αρχικά τη λίστα αλλαγών στα γερμανικά αλλά αυτή μεταφράστηκε στα αγγλικά από το Phonearena, με τη βοήθεια του Microsoft Edge.

Η ενημέρωση θα προωθηθεί εν τέλει και σε άλλες συσκευές εκτός από τη σειρά Galaxy S23, ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “AI Restoration” φέρεται να βρίσκεται μόνο στην επερχόμενη σειρά. Αυτό φαίνεται να μοιάζει με το Photo Unblur των Pixel 7 που διορθώνει παλιές, θολές φωτογραφίες στην εφαρμογή Google Photos, ακόμη και εκείνες που τραβήχτηκαν με άλλη κάμερα.

Η λίστα αλλαγών του One UI 5.1 που διέρρευσε και μεταφράστηκε είναι η εξής:

Κάμερα:
Η αλλαγή της απόχρωσης για μια selfie μόλις έγινε πιο εύκολη.
Αλλάξτε εύκολα την απόχρωση των selfie σας χρησιμοποιώντας το κουμπί “Εφέ” στο πλάι της οθόνης.

Γρήγορη πρόσβαση στο Expert RAW
Η εφαρμογή Expert RAW σάς επιτρέπει να τραβάτε εικόνες υψηλής ποιότητας χωρίς επεξεργασία ή συμπίεση, ιδανική για όσους θέλουν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους αργότερα. Η πρόσβαση στο Expert RAW είναι πλέον ευκολότερη από το μενού Για προχωρημένους.

Gallery:
Κοινόχρηστα οικογενειακά λευκώματα
Με το Shared Family Album, η κοινή χρήση φωτογραφιών με την οικογένειά σας είναι πιο εύκολη από ποτέ. Η Gallery προτείνει φωτογραφίες που μπορείτε να προσθέσετε στο κοινόχρηστο οικογενειακό σας λεύκωμα, αναγνωρίζοντας τα πρόσωπα των μελών της οικογένειάς σας. Επιπλέον, έχετε 5 GB αποθηκευτικού χώρου ανά μέλος της οικογένειας (έως 6 άτομα).

Βελτιωμένος χειρισμός
Η επεξεργασία αφαιρεί αυτόματα τις σκιές και τις αντανακλάσεις για να κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται υπέροχες. Μπορείτε επίσης να αναδημιουργήσετε GIF για καλύτερη ανάλυση και σαφήνεια.

Βολική προβολή πληροφοριών
Όταν σύρετε προς τα επάνω κατά την προβολή μιας εικόνας ή ενός βίντεο στη συλλογή σας, μπορείτε να δείτε με μια ματιά πότε και πού τραβήχτηκε η εικόνα, σε ποια συσκευή, πού είναι αποθηκευμένη και πολλά άλλα.

Η αναζήτηση έχει γίνει πιο ισχυρή
Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα από ένα άτομα ή αντικείμενα ταυτόχρονα. Μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε άτομα χωρίς να προσθέσετε ετικέτες στα ονόματά τους κάνοντας απλά κλικ στα πρόσωπά τους.

Επιλέξτε μια τοποθεσία για να αποθηκεύσετε στιγμιότυπα οθόνης
Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε στιγμιότυπα οθόνης και λήψεις οθόνης σε έναν φάκελο της επιλογής σας, ρυθμίζοντάς τον στις προηγμένες λειτουργίες.

AR Zone και AR Emoji:
Χρησιμοποιήστε 3 emoji στην AR emoji κάμερα
Τραβήξτε αστείες φωτογραφίες και βίντεο με φίλους (έως 3 άτομα) σε mask mode. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πρόσωπα των φίλων σας με άλλους χαρακτήρες κάνοντας κλικ σε ένα emoji.

Βελτιώσεις διάταξης και επεξεργασίας σε AR Doodle
Τα πινέλα είναι πλέον διαθέσιμα στην κύρια οθόνη του AR Doodle για ταχύτερη πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος και να μετακινήσετε σχέδια μετά τη δημιουργία τους και το νέο εργαλείο Γόμα σάς επιτρέπει να διαγράψετε μόνο ένα τμήμα των σχεδίων σας χωρίς να τα διαγράψετε εντελώς.

Γραφικά στοιχεία:
Νέα widgets μπαταρίας
Το νέο widget μπαταρίας σάς επιτρέπει να ελέγχετε το επίπεδο της μπαταρίας των συσκευών Galaxy σας. Από την αρχική οθόνη, μπορείτε να δείτε πόση μπαταρία έχει απομείνει στο smartphone, στο Galaxy Buds, στο Galaxy Watch και σε άλλες υποστηριζόμενες συσκευές.

Ευκολονόητα widgets για τον καιρό
Το νέο στυλ εικονογράφησης και μια περίληψη των τρεχουσών καιρικών συνθηκών διευκολύνουν τη γνώση των πληροφοριών για τον καιρό, είτε έχει ήλιο, συννεφιά, βρέχει ή χιονίζει.

Modes και σενάρια:
Διαφορετικές ταπετσαρίες ανάλογα με τη λειτουργία
Ρυθμίστε διαφορετικές ταπετσαρίες στην οθόνη κλειδώματος και στην αρχική οθόνη ανάλογα με την τρέχουσα δραστηριότητά σας. Επιλέξτε ένα φόντο για εργασία, ένα για αθλήματα και πολλά άλλα για διαφορετικές λειτουργίες.

Πρόσθετες προϋποθέσεις και ενέργειες για σενάρια
Εκτελέστε αυτόματα σενάρια όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης ή το hotspot για κινητά. Τα σενάρια μπορούν πλέον να ανοίγουν ορισμένες εφαρμογές, να προσαρμόζουν την ισορροπία ήχου αριστερά/δεξιά και πολλά άλλα. Με νέες ενέργειες, μπορείτε πλέον να ελέγχετε τη Γρήγορη κοινή χρήση και την ευαισθησία αφής, καθώς και να αλλάξετε τον ήχο κλήσης και το στυλ γραμματοσειράς.

Συνδεσιμότητα:
Συνεργαστείτε στο Samsung Notes
Δημιουργήστε μια κοινόχρηστη σημείωση την οποία μπορούν να επεξεργαστούν πολλά άτομα ταυτόχρονα. Γράψτε μια αναφορά με συναδέλφους, κρατήστε σημειώσεις για μια ομάδα μελέτης ή σχεδιάστε μια εικόνα με έναν φίλο. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Η πρόσκληση σε κοινόχρηστες εφαρμογές έγινε εύκολη
Τώρα μπορείτε εύκολα να προσκαλέσετε άτομα σε κοινόχρηστα άλμπουμ, σημειώσεις και ημερολόγια χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο που μπορεί να κοινοποιηθεί μέσω εφαρμογών όπως το messenger, το email και τα κοινωνικά δίκτυα.

Προηγμένος πολλαπλός έλεγχος μεταξύ Galaxy Book και smartphone
Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή το trackpad του Galaxy Book όχι μόνο με το tablet Galaxy σας, αλλά και με το smartphone Galaxy σας. Μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο και να σύρετε και να αποθέσετε εικόνες από τη μια συσκευή στην άλλη σαν να ήταν η ίδια συσκευή.

Έξοδος πολυμέσων για ηχεία Wi-Fi
Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ακούτε μουσική σε ηχεία Wi-Fi μέσω του Spotify Connect και του ενσωματωμένου Chromecast, απλώς ανοίξτε την Έξοδο πολυμέσων από τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και όχι από τις εφαρμογές Μουσική.

Συνεχίστε την περιήγηση στον υπολογιστή σας
Εάν περιηγείστε στον Ιστό με το Samsung Internet στο smartphone σας και στη συνέχεια συνεχίσετε την περιήγηση στον υπολογιστή σας, μπορείτε να βρείτε τους ιστότοπους που έχετε ανοίξει στο smartphone σας και να συνεχίσετε την περιήγησή τους χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή.

Samsung DeX:
Βελτιωμένο multitasking στο DeX
Στη λειτουργία διαίρεσης οθόνης, μπορείτε τώρα να σύρετε το διαχωριστή στο κέντρο της οθόνης για να αλλάξετε το μέγεθος και των δύο παραθύρων. Μπορείτε επίσης να ευθυγραμμίσετε ένα παράθυρο σε μία από τις γωνίες έτσι ώστε να καταλαμβάνει το ένα τέταρτο της οθόνης.

Ρυθμίσεις:
Προτάσεις
Οι προτάσεις εμφανίζονται τώρα στο επάνω μέρος της οθόνης ρυθμίσεων, ενημερώνοντάς σας για χρήσιμες λειτουργίες που πρέπει να δοκιμάσετε ή ρυθμίσεις που χρειάζονται την προσοχή σας, ώστε να μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε ή να τις δοκιμάσετε αμέσως.

Samsung Internet:
Βελτιωμένη αναζήτηση
Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε ονόματα φακέλων σε σελιδοδείκτες ή ονόματα ομάδων σε καρτέλες. Η βελτιωμένη λογική αναζήτησης σάς επιτρέπει να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε, ακόμα κι αν χάσετε κάτι.

Οδηγός εγκατάστασης:
Ταχύτερη και ευκολότερη αρχική ρύθμιση του νέου σας Galaxy
Όταν μεταβαίνετε από μια συσκευή Galaxy ή άλλη συσκευή Android σε μια νέα συσκευή Galaxy, απλώς σαρώστε τον κωδικό QR στην παλιά σας συσκευή για να μεταφέρετε αυτόματα τα δίκτυα Wi-Fi, τον λογαριασμό Samsung και τον λογαριασμό σας Google στη νέα συσκευή χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα.

Καιρός:
Αναλυτικές πληροφορίες για τον καιρό με μια ματιά
Χρήσιμες πληροφορίες για τον καιρό εμφανίζονται τώρα στην κύρια οθόνη της εφαρμογής Καιρός. Μπορείτε να ελέγξετε ειδοποιήσεις για σοβαρές καιρικές συνθήκες, καθημερινές αναφορές καιρού, ωριαία βροχόπτωση και γραφήματα θερμοκρασίας χρώματος.

Κλήσεις:
Κλήσεις κειμένου Bixby
Χρησιμοποιήστε κλήσεις κειμένου Bixby για να απαντάτε αυτόματα σε κλήσεις και να καταλάβετε τον σκοπό της κλήσης. Μπορείτε να δείτε τι λέει ο καλών σε μια συνομιλία κειμένου και μπορείτε να πατήσετε ή να πληκτρολογήσετε απαντήσεις που διαβάζονται δυνατά στον καλούντα. Οι κλήσεις κειμένου Bixby είναι διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά και τα Κορεατικά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55 & Galaxy A35: Φθηνότερα από τα προηγούμενα μοντέλα;

Η κυκλοφορία των smartphone μεσαίας κατηγορίας επόμενης γενιάς, των Galaxy A55 και Galaxy A35, μπορεί να είναι προ των πυλών.

Gear featured OPPO

Oppo Air Glass 3 XR: Έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με φωνητικό βοηθό ΑΙ

H Oppo έδωσε το παρόν στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια και το νέο πρωτότυπο γυαλιών Air Glass 3 XR.

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Ανακοινώθηκε επίσημα – Πολύ ελαφρύ, σε εννέα μεγέθη και τρία χρώματα

H Samsung μας άφησε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Galaxy Ring τον περασμένο μήνα στην εκδήλωση Unpacked για την παρουσίαση της σειράς Galaxy S24.