OnePlus 2 Μini και Oppo A30

Το πολυαναμενόμενο OnePlus 2 Mini, μετά την εμφάνιση του στο GFXBench πριν απο λίγες ημέρες, πέρασε απο το κέντρο πιστοποίησης TENAA μαζί με ένα νέο smartphone απο την Oppo, to Α30. Τα 2 νέα smartphones εμφανίζουν περιέργως πάρα πολλές ομοιότητες.

Αν και τα στοιχεία απο το GFXBench, έδειχναν μία συσκευή με οθόνη 4.6 ιντσών και μπροστινή κάμερα στα 5 Megapixel, τελικά υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΤΕΝΑΑ, το Oneplus 2 Mini, έχει κωδική ονομασία Ε1000 και οθόνη AMOLED 4.99 ινστών ανάλυσης 1920x1080pixels. Ο επεξεργαστής του είναι ο Snapdragon 810 που συνοδεύεται απο την Adreno 430 για απροβλημάτιστη διαχείριση γραφικών ενώ η RAM της συσκευής είναι 3GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 16GB, μπορεί όμως να επεκταθεί με κάρτα SD μέχρι και 128GB.

Σχετικά με την κάμερα, η πίσω κύρια κάμερα είναι στα 13 Megapixel, ενώ η μπροστινή στα 8 Μεgapixel. Οι διαστάσεις του Oneplus 2 Mini δείχνουν μια λεπτή συσκευή, με 6.9χλστ πάχος και 138γρ. βάρος. Θα τρέχει Android 5.1.1 και οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν 4G LTE, 3G, 2G, Bluetooth, GPS και Wi-Fi.

Πέρα όμως απο το νέο smartphone της Oneplus, ενδιαφέρον προκαλεί η πιστοποίηση του Oppo A30 την ίδια ημέρα, το οποίο φαίνεται να είναι έχει ίδια χαρακτηριστικά αλλά και σχεδόν ίδια εμφάνιση με το Oneplus 2 Mini, αν εξαιρέσουμε το χρώμα (τα στοιχεία της ΤΕΝΑΑ μιλούν για μάυρο Oneplus 2 Mini, άσχετα απο την φωτογραφία ). Αν συνδυάσουμε αυτή τη περίεργη σύμπτωση με τις φήμες που συνδέουν την Oneplus με την Oppo, τότε δεν θα πρέπει να μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση οι ομοιότητες των συσκευών. Παρ’όλα αυτά, σύντομα θα γνωρίζουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά και των 2 smartphones και το τοπίο για τα ιδιοκτησιακά της Oneplus θα ξεκαθαρίσει.

OnePlus 2 Μini Oppo A30, OnePlus 2 Μini και Oppo A30

OnePlus 2 Μini Oppo A30, OnePlus 2 Μini και Oppo A30

OnePlus 2 Μini Oppo A30, OnePlus 2 Μini και Oppo A30

OnePlus 2 Μini Oppo A30, OnePlus 2 Μini και Oppo A30

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξ

Ποια η διαφορά με το Χ δηλαδή!

George

Alex ελα μου ντε τι ακυρο ειναι αυτο;κ mini 5 ιντζες;σε λιγο θα σας ζεψουν σαν τα αλογα με κινητα 32 ιντζες με ραντες για να το κουβαλατε στην πλατη κ θα λετε πηρα το mega για να μη κουραζω τα ματακια μου κ να κανω την δουλεια μου,βολευει.

JohnWave

Στην ουσία δλδ το mini είναι ένα Plus X με καλύτερο επεξεργαστή ( 810 VS 801 ) και κάρτα γραφικών ( 430 VS 330 ). Θα είναι και ακριβότερο άρα από το Χ. Πολύ ενδιαφέρον κινητό αλλά εντάξει , το 5 ίντσες = mini είναι για γέλια. Έχει λογική από τη στιγμή που το στάνταρ μέγεθος είναι πλέον οι 5.5 αλλά στην πράξη δεν το λες mini με τίποτα.

KostasB

Αυτό με τις φήμες που συνδέουν την Oneplus με την Oppo δεν το κατάλαβα.. Κάποιος να το εξηγήσει..;;

Gpapa

Η Oppo και η Vivo είναι θυγατρικές της BBK Electronics. Η Oneplus είναι θυγατρική της Oppo.

KostasB

Καλά το ότι oneplus και oppo έχουν τις δικές τους σχέσεις το ξέραμε από την αρχή δεν είναι καινούργιο. Ούτως ή άλλως, αν δεν κάνω λάθος, τα κινητά τους κατασκευάζονται από το ίδιο εργοστάσιο.
Και ο Carl που μας παρουσιάζεται ιδρυτής της εταιρείας στην oppo δούλευε πριν.
Τώρα όσον αφορά το mini θεωρώ εντελώς αψηχολόγητη κίνηση από την oneplus και χωρίς νόημα ύπαρξης. Στην κατηγορία αυτή υπάρχει και το X και ας μην έχει τον 810. Τι θέλει να κάνει; Να αντεπιτεθεί στα compact της sony; Δεν έχει καμία τύχη με τον τρόπο που το πάει. Ας βγάλει του χρόνου το 3 και το 3 mini. Περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει.
Και ένα τελευταίο. Με το oxygen os, εάν δεν το βελτιώσει σε όλα του τα σημεία, δεν πάει πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.