OnePlus 3 (6GB RAM) vs Galaxy S7 (4GB RAM): Speed test video

Με 6 GB RAM, το OnePlus 3 φαίνεται θα είναι πολύ δυνατό όσο αφορά το multitasking. Για να δούμε όμως το πόσο δυνατό είναι, καλό θα είναι να το συγκρίνουμε μία από τις φετινές Android ναυαρχίδες. Αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Samsung Galaxy S7.

Το Samsung Galaxy S7 φορά επεξεργαστή Exynos 8890, την ώρα που το OnePlus 3 έρχεται με τον τετραπύρηνο Snapdragon 820.

Όλα τα έξτρα χαρακτηριστικά των συσκευών κατά την διάρκεια της σύγκρισης είναι απενεργοποιημένα ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν δικαιότερη σύγκριση. Κατά την διάρκεια του Speed Test, και τα δύο τηλέφωνα χρονομετρούνται ενώ εκτελούν διάφορες διεργασίες.

Τον πρώτο γύρο κέρδισε το Samsung Galaxy S7, το οποίο ολοκλήρωσε όλα τα tasks σε 61 δευτερόλεπτα σε σχέση με τα 71 του OnePlus 3. Στον δεύτερο γύρο το Oneplus τα βρήκε πιο σκούρα αφού ολοκλήρωσε με χρόνο 70 δευτερόλεπτα, σε σχέση με τα 33 του Samsung Galaxy S7.

Η ναυαρχίδα του Κινέζου έπρεπε να φορτώνει κάθε app στον τελευταίο γύρο ενώ και οι σελίδες του Chrome δεν μπορούσαν να μείνουν στη μνήμη. Ακόμη και με όλα τα animations κλειστά και στα δυο smartphones, το Galaxy S7 ήταν 42 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο.

Δείτε το video:

oneplus 3 vs galaxy s7, OnePlus 3 (6GB RAM) vs Galaxy S7 (4GB RAM): Speed test video

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Χρειάζεται βελτιώσεις το λειτουργικό πολλές
Σίγουρα οι επεξεργαστές δεν παίζουν και τόσο ρόλο.
Μπορούμε αυτό κιόλας να το καταλάβουμε αν συγκρίνουμε κάποια μοντέλα htc με κάποια Samsung που έχουν ίδιο επεξεργαστή
Η htc ειδικά κάνει πολύ καλή δουλειά στο software και αυτό έχει ως απότελεσμα ταχύτερες συσκευές και λιγότερα lag

Ioannis

ενταξει ανδιαφισβητητα η samsung για ακομα μια φορα εφτιαξε το απολυτο κινητο εχει την τελεια οθονη το τελειο λειτουργικο την τελεια καμερα οκ αλλα μη ξεχναμε και την τιμη του π ειναι απλησιαστο για τους περισσοτερους. Απο την αλλη μερια το OnePlus 3 ειναι η οικομικη ναυαρχιδα π με 400 ευρω φρενει πολλα τεχνολογια που δεν την βρισκεις σε αλλο κινητο της ιδιας τιμης. Οσο για το τεστ οκ το s7 ειναι πολυ ποιο γρηγορο ομως ειναι ενα τεστ που δεν το εχω κανει ποτε και δεν με απασχολει btw εχω το s6 edge plus και το πηρα απο επιδοτηση κ επισης ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Αν εψαχνα να αγορασω κινητο σιγουρα λογω τιμης κ σπεξ το oneplus 3 θα μ τραβουσε σιγουρα την προσοχη κ ειδικα τωρα π ειναι πιο ολοκληρωμενο απο ποτε ως προς ποιοτητα οθονης ποιοτητα κατασκευης καλη καμερα κ μπροστα κ πισω και φυσικα με 6gb ram που δεν βρισκεις σε κανενα αλλο κινητο αυτη τη στιγμη (βεβαια εδω π τα λεμε τι να τα κανω αλλα οκ κακο δεν κανει) κ φυσικα τον snapdragon 820. Ισως με καποιο μελλοντικο Update να μειωθε η διαφορα σε επιδοσεις των 2 κινητων κ αυτο ειναι το λογικο θα επρεπε… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

Παιδιά κάτι τρέχει με τον KLM του One+3. Δεν μπορεί με 6 gb ram να μην κρατάει τίποτα στην μνήμη. Ε τότε και 16 gb ram να βάλεις άχρηστο. Πάντως μπράβο στο S7 edge, πραγματικά πολύ καλό.

kostas_falcon

απλά η σαμμυ σπέρνει με το edge (άσχετα αν εμενα δεν μου αρέσει λόγω κυριότητας) και μην ξεχνάμε ότι έρχεται και με ενα καρο αισθητήρες το s7

Vai

Επισης να μην ξεχναμε οτι και το S6 ειχε παρομοια προβληματα με το multitasking του αλλα λυθηκαν αργοτερα με διορθωτικα upadates!
Το one plus 3 απο την αλλη ειναι συσκευη δυο ημερων χωρις να εχει παρει την παραμικρη ενημερωση και παραπονιεστε κιολας καποιοι περι multitasking?

Οι αληθειες βεβαια να λεγονται! Στα 400 ευρω σημερα μπορει να βρει κανεις περσινες ναυαρχιδες πληρεστερες του one plus 3 με αδιαβροχοποιηση, καλυτερες αλλα πιο ενεργοβορες οθονες, sd cards και καλυτερες στα σημεια καμερες. Με 100 η 200 ευρω παραπανω για οποιον τα διαθετει φυσικα, σιγουρα μπορει να παρει και φετινες ναυαρχιδες επωνυμων εταιριων που ειναι επισης πληρεστερες εναντι του plus 3!

george

Εαν κ εφοσον το one plus δεν εχει καποιο αρχικο bug στον lmk που θα διορθωσει ειναι αδικαιολογητη να εχει τετοιο αθλιο multitasking.τι να την κανεις την ram αν δεν την διαχειρηζεσε σωστα;να την φας;τελος παντων αν κ παρατηρητης στο θεμα των smartphone καθως εχω μεινει με ενα gs3 οποτε δεν ειμαι κ οπαδος σε κατι εχω να πω οτι φετος η sammy εφτιαξε ενα πραγματι τρομερο κινητο σε ολα κ οποιανου το σηκωνει η τσεπη η για αγορα τελως της χρονιας ειναι απλα μονοδρομος.περιμενω μοναχα το xperia xp μηπως κ βρεθει το κινητο που θα την συναγωνιστει αν κ αυτο ετσι αργα που θα βγει αν δεν απαξιωσει την τιμη γρηγορα απο τα 700+ που θα λανσαριστει καθοτι sony οποτε κ θα δωσει τιμη λανσαρισματος ναυαρχιδας δε θα εχει τυχη στις πωλησεις οσο δυνατο κ να ειναι.

Giannis

1. το S7 σπέρνει…. (καποιοι που συχνα πυκνα μιλανε ακομα για το memory leak μπορουν να καταπιουν τη γλωσσα τους, δεν κοιταμε
2. 6 gb ram και δεν παει πιο καλα απο το note 4 του 2014 με τα 3

3. Ασχετο 1: το app του youtube ειναι αθλιο τωρα τελευταία. φαινεται και σε αυτο το τεστ

4. Ασχετο 2: το Note 7 πως θα πηγαινει με 823 και 6gb;

james

6 GB ram και συμπεριφερεται σα να εχει 1. Εδω φαινεται ξεκαθαρα η σπαταλη του hardware αν εισαι γκασμας στο software. ελπιζω να το διορθωσουν συντομα.

Nio

Άμα και αυτός που έκανε το τεστ στο βίντεο γράφει ότι από τις ρυθμίσεις είναι σεταρισμενο να μην κρατάει ανοιχτές εφαρμογές ε τι κάνει το τεστ? Για να πάρει χαρτζηλικι?
“δεν το ρυθμίζω να κρατάει ανοιχτές εφαρμογές μην χαλάσω την απόδοση του “.
Αντε γεια. Βάλτου κόφτη στα 20 χιλιόμετρα και καντου τεστ. Α ρε γκασμαδες……

Πέτρος Π

Αυτά τα τεστ είναι γενικά για τα πανηγύρια… Ποιος ξέρει τι άλλο τρέχει από πίσω, τι ρυθμίσεις έχει το κάθε κινητό, τι έτρεχε πριν και αν έχει ζεσταθεί κλπ κλπ… Το μόνο που είδα εγώ είναι ότι η οθόνη του One Plus είναι εντυπωσιακή! Αν δείτε δίπλα δίπλα στο βίντεο, ειδικά εκεί στα παιχνίδια, η οθόνη του S7 φαίνεται τελείως ξεπλυμένη, και το μαύρο του φαίνεται σαν γκρί!!

petros

Τελος με τα edge , παίζει μπάλα μονη της η Samsung ,

thanoik

Γιαυτο και το Android ειναι το χειροτερο λειτουργικο,οσες πυρηνες και μνημες ραμ να εχεις θα θα σερνεται,ios και windows τα ποιο ελαφρια και χωρις λαγκ και με κινητο των 60€

Dimos

@Πέτρος Π σχόλιο Νο 10..Εντελώς φιλικά ή άσχετος είσαι ή δεν έχεις ιδέα. Η οθόνη του S7 ξεπλυμένη σε σχέση με το OP 3 Και το μαύρο του S7 δείχνει γκρι..Ποιο? το μαύρο του S7? Ποιο??¨????????? Το μαύρο του S7 δείχνει γκρι..Τι μας λέει ο ποιητής. Ότι το μαύρο που αποδίδει εξαιρετικά στις Amoled ειδικά των ναυαρχίδων της Sammy, φαίνεται γκρι.. Οκκκκκ….

Ανακιν

Σαρώνει η Samsung φέτος

george

Παιδια εγραψα κ παραπανω κ ελεγα μπραβο στην sammy φετος αλλα να λεμε κ τα συκα συκα ετσι.τετοιο κινητο σαν το one+3 σε αυτη την τιμη δεν υπαρχει ετσι;στα δινει ολα μα ΟΛΑ κ απο οτι διαβασα εχουν ανεβασει κ την rom στο github να παιξουν μπαλιτσα οι developers ακομα δε βγηκε εχει custom recovery δεν χανεις εγγυηση με το root δηλαδη τι να λεμε μαζι με τα nexus η χαρα του ψαγμενου χομπιστα κινητο για πολλους αλλα σιγουρα για τους λιγους που ξερουν ο δε θα αναβαθμισουν συσκευη για 3 χρονια στο σιγουρο με τετοια χαρακτηριστικα.

Nikos777

Δημο ο πετρος π. Ειναι αρχαριος απο κινητα.. Δ ειχε ποτε ναυαρχιδα της samsung για να ξερει να συγκρινει οθονες..

One

Η Samsung θα αρχιζει να σερνεται μετα τους 6 μηνες. Πως θα πουλησει το Note 7?

Min24

Σε αντίστοιχο test G5 vs S7 το G5 είναι ταχύτερο.
Το OP3 μόλις βγήκε μην περιμένετε να μην έχει κάποια θέματα στο λογισμικό. Σίγουρα στο μέλλον θα βγούν roms που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες του κινητού.

Giannis

Παιδιά άπλα δείτε το παρακάτω βίντεο και το πως με ένα update μπορούν να λυθούν αρκετά πράγματα…
https://www.youtube.com/watch?v=Gbas1S5UwtA

txds

τωρα ειναι για τα μπαζα το 3αρι , σε 2-3 μηνες αν γινει παλι το ιδιο τεστ καποιοι θα πουν ” ε ενταξει , το οπ3 εχει 6 γιγα ραμ , λογικο ειναι ”

Cons

Πριν γράψετε για την υπεραοχή της samsung και οτι είναι θέμα software, δείτε:

https://www.youtube.com/watch?v=233f0ewFWGk

Makis

Η πλάκα είναι ότι αυτοί που τρέξανε να το παραγγείλουν, το ‘χουν ρίξει στο κλάμα και δε λένε τίποτε… :)))

mixtri

Μια σύγκριση με LeEco X820 παρακαλώ. Επιπλέον έχει κλείσει την επιλογή για memory management ο τύπος. Δηλαδή χαλάει τα settings για να δει επιδόσεις.

Βαγγέλης

Τουλάχιστον παρέχουν την δυνατότητα επιστροφής και το λέει η ίδια η εταιρία απο το site.Εγώ θα πουλήσω το s6 μου για να το πάρω,ότι και να λένε δε με νοιάζει όταν ξέρω τι θέλω.Χθες κώλυσε με bootloop το s6 και δε ήξεραν να μου πουν πως κάνεις wipe με τα πλαϊνά πλήκτρα από την εξυπηρέτηση της samung πάλι καλά που υπάρχει το google γιατί θα μου το κρατούσαν χωρίς λόγο

tarif16

@Makis
αν υποθέσουμε ότι το κινητό έχει θέματα,είναι ωραία η πλάκα γι αυτούς που το παρήγγειλαν?
πόσο είσαι?…7-8 χρόνων???

Wolverine

Μπράβο στην samsung, έδειξε οτι έμαθε απο τα λάθη της και σε όλα τα επίπεδα είναι ένα πλήρες κινητό.Το Multitasing φυσάει.Το ΟP3 φαίνεται ξεκάθαρα οτι έχει memory leak το οποίο φαντάζομαι σε επόμενα updates θα επιλυθούνε.Προσωπικά δεν μου αρέσει ο σχεδιασμός των OP αλλά γούστα είναι αυτά.
Άν ήθελα να πάρω κινητό φέτος θα περίμενα το Note 7 τον Ιούλιο και θα το έπαιρνα Χριστούγεννα αφού στρώσει η τιμή του σε αυτό το χρονικό διάστημα.Θα είναι το απόλυτο εργαλείο καθημερινής και επαγγελματικής χρήσης.

GiorgosM.

Καλώς ή κακώς,αρέσει ή δεν αρέσει σε πολλούς,αδιαμφισβήτητα το s7 edge είναι εξαιρετική υλοποίηση. Μπράβο στην sammy.Καλό και το 1+3 σίγουρα θα δουλέψει καλύτερα στο μέλλον. Μια καλή σίγουρη επιλογή για καστομιες που αρέσουν σε πολλά άτομα. Από όλα έχει η αγορά….
Προς το παρόν και όσο δουλεύει δίχως το παραμικρό πρόβλημα παραμένω με το 5 μηνών g4 μου (μακάρι να μην είχε παρουσιάσει τόσα προβλήματα με το γνωστό θέμα του bootloop σε τόσο κοσμο).

George

Ερωτηση. Το ξερετε οτι το κινητο μολις κυκλοφορησε; Λογικoτατα το S7 ειναι καλυτερο (μεχρι στιγμης) γιατι σε λιγο καιρο θα ειναι πισω απο Xiaomi, ZTE,Lenovo και τωρα και ΟΝΕ.
@Makis απλα τραγικος

Cj Georgio

Ωραία κινητά και τα δύο. Πιστεύω με ένα update το one plus να στρώση. Εγώ κάτοχος ενός LG V10 πλέον αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα στα 3 θα έπαιρνα το V10 ξανά.

vasilist

Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία μερικών να προσπαθούν να βγάλουν το opo3 καλύτερο ενώ βλέπουν και σε βίντεο τις αποδείξεις, με προφάσεις πως με update θα παίξει καλύτερα κτλ .
Αγοράστε τότε εσείς που ήσαστε έξυπνοι με κριτήριο το ότι κάποια στιγμή θα φτιάξει και αφήστε αυτούς που δεν ξέρουν να πάρουν κάτι έτοιμο και εγγυημένα γρήγορο με την καλύτερη οθόνη της αγοράς.
Και δεν έχω καν Samsung το g5 έχω αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή δουλειά έχει κάνει η Samsung, αν θέλετε την καλύτερη σχέση τιμή απόδοσης μην κοιτάτε κίνα Η lg χτυπάει με καλές τιμές και δυνατά τηλέφωνα.
G4 290€
G5 440€

Vagelis

Galaxy S7 Edge vs. iPhone 6S Plus Speed Test

https://www.youtube.com/watch?v=10UBsSo6O4I

Makis

Είπα κανά ψέμα; Καλό είναι να μην βιαζόμαστε, 12 χρονών είμαι…

Cons

Και ορίστε και το fix για το memory issue

https://www.youtube.com/watch?v=1fcIZctnRjE

alexis touba

Εχουν διαφορα αλα ολο αυτο σε καθημερινη χρηση δε το δηνεις και πολυ σημασια παρα μονο για το γοητρο οτι ειναι γρηγοροτερο καποια δευτερολεπτα πιαστο αυγο κ κουρευτο με λιγα λογια.Ας κατεβασουν καμια τιμη λεω γω να μπορεσουμε και μεις οι απλοι θνητοι να γουσταρουμε λιγο.Αν και μαυτο που εχω ειμαι ευχαρηστημενος πολυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.