OnePlus 3 vs iPhone 6s: Speed test video

Το ολοκαίνουργιο OnePlus 3 έρχεται με την εντυπωσιακή ποσότητα μνήμης RAM των 6GB, τον κορυφαίο σήμερα 4-πυρηνο Snapdragon 820 και η “κόντρα” του με το iPhone 6s των 2GB RAM των 2 πυρήνων δείχνει προδιαγεγραμμένη.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι αν αυτή κόντρα είναι τελικά προδιαγεγραμμένη όπως φαίνεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών στα χαρτιά ή υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που θα μπορέσουν να αλλάξουν το αποτέλεσμα και έτσι το iPhone 6s να μην “φάει τη σκόνη” του OnePlus 3 όπως φαντάζεται κανείς.

Μια ενδιαφέρουσα “κόντρα” για εκείνους που σκέφτονται να προχωρήσουν στην αγορά ενός OnePlus 3, αλλά στο πίσω μέρος τους μυαλού τους έχουν και το, σχεδόν ενός έτους πλέον, iPhone 6s. Από την άλλη και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα απολαύσουμε αυτή την κόντρα.

Δείτε το video που ακολουθεί.

OnePlus 3 vs iPhone 6s, OnePlus 3 vs iPhone 6s: Speed test video

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Ωχ….

VasiliS7edge

Του πήρε τα σοβρακα το iPhone αλλά πιστεύω όταν φτιάξει το memory management θα πάει ισοπαλία.

nick2010

Ρε παιδιά, μην τρελενεστε και, κυρίως, μη μασάτε από τέτοια βιντεάκια.. το 6s φοράει ΗΔΗ καλιμπραρισμένο software ενώ το ΟΡ3 δεν έχει ακόμη καν πάρει την πρώτη του διορθωτική αναβάθμιση.

Απλά επειδή πρόκειται πράγματι περί ενός flagship killer (στα πρότυπα του ΟΡΟ) έχουν βαλθεί όλοι να προλάβουν να δείξουν πόσο “αδύναμο” smartphone είναι… ΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΟΝ 820 KAI ΜΕ 6GB ΜΝΗΜΗΣ….

Περιμένω να κάνουν οι “αντικειμενικοί” τα ίδια tests σε κανα 6μηννο από τώρα και τα ξαναλέμε.

P.S. Είμαι κάτοχος ενός iphone6 αλλά είπαμε… όχι άλλο κάρβουνο.

Prideous

VasiliS7edge
Τι ισοπαλία φίλε μ κανονικά πρεπει να το αφήσει πιςω για τα καλά !
Αλλιώς τι τα θελουμε αυτα τα 6 gb
Στο τέλος θα πάνα τα android κινητά στα 16gb και τα iPhone στα 4gb και θα ειναι πολυ καλύτερο το iPhone

Bill

Καλά πρωτού το δω ήξερα το νικητή χεχε. Αυτή είναι και η διαφορά γενικώς των εταιρειών που δίνουν σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη και παραμετροποίηση του software με αυτές που δίνουν τα βασικά για να πουλήσουν ένα αξιοπρεπές κινητό. Πάντως αργότερα με μια καλή ρομ θα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα το OnePlus 3.

Gvirginia

@nick2010 Θα συμφωνούσα αν ήταν κάτι άλλο. Πουλάς μία συσκευή, της οποίας το ένα ατού είναι τα 6 GB RAM, και έχει πρόβλημα στο να τη διαχειρίζεται? Δεν την ελέγχεις από πριν? Ήδη υπάρχει (?) διόρθωση μέσω root, αλλά γιατί να πρέπει να μπει ο χρήστης σε αυτή τη διαδικασία?
Είναι σαν να “χωράω” DSLR κάμερα σε κινητό και όταν το αγοράσεις να μην ανοίγει η κάμερα ή να τραβάει πχ στα 3 MP.

@Prideous Άλλο το πόσες εφαρμογές κρατάει στη μνήμη (σχετίζεται με το ποσό της RAM) και άλλο πόσο γρήγορα τις ανοίγει (σχετίζεται με την ταχύτητα της εσωτερικής μνήμης – ROM).

Prideous

Gvirginia
Το op3 δεν τις κρατάει και αναγκάζεται μα τις φορτώνει παλι απο την αρχή πράγμα που το κανει πολυ πιο αργό
Όταν μια εταιρία ανεβάζει την ραμ στα 6 gb και εχει αυτα τα αποτελέσματα τότε κρίμα !
Πιστεύω πως και update να γίνει παλι το iPhone θα ειναι καλύτερο …

george

Έχετε τρελαθεί στους αγώνες dragster.και τα 2 είναι τούμπανα. Απλά το 1+ είναι το απόλυτο value for money.τώρα κάθε φορά που συγκρίνετε η java του Android με το ios θα τρώει ξύλο στις επιδόσεις χωριά ότι τα iPhone φοράνε και ταχύτατη εσωτερική μνήμη οπότε ram και cpu δουλεύουν με πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Πάρτε για παράδειγμα τα αλάνια της HTC που φέτος είπαν για εσωτερική να βάλλουν eMMC και όχι efc όπως Sammy lg κ.α και έχει φάει την σκόνη της αρκούδας σε όλα τα συγκριτικά και παρόλο το καλό software της θα πάει άπατο.

Geo pap

Σαν να το κατάπιε!

Gvirginia

@Prideous Ναι, όμως αν τις κράταγε τότε θα ήταν ισόπαλο (ή πολύ λίγο πίσω / μπροστά). Για να το άφηνε πίσω “για τα καλά” τότε θα έπρεπε να ανοίγει τις εφαρμογές πάρα πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο είναι ευθύνη της ταχύτητας της ROM.

@george Το ίδιο κανάλι έχει κάνει συγκριτικό και με τα S7 / Le Max 2 / Mi5. Το 1+ έρχεται πίσω από όλα εκτός από το Mi 5, άρα δεν έχει να κάνει με το Android vs iOS μιας και τα άλλα 2 Android κάνουν καλύτερη διαχείριση.

Prideous

Gvirginia
Ναι οκ κατάλαβα τι θες να πεις και συμφωνώ μαζί σ !

JohnWave

@Gvirginia συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Πάντως και άλλες εταιρίες ( Samsung, Sony, LG) έχουν λανσάρει κατά καιρούς συσκευές με κάποιο πρόβλημα αρχικά και μετά το έχουν διορθώσει με update. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν τεστάρουν τις συσκευές πριν βγουν σε κυκλοφορία ; Τις τεστάρουν αλλά βιάζονται να τις κυκλοφορήσουν ; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Είχα γράψει σε άλλο post ότι στα 400€ το S6 θα υπερτερεί στους τομείς α) πρακτικό για το χέρι μέγεθος, β) οθόνη, γ) κάμερα. Το OP3 θα υπερτερούσε σε α) ταχύτητα β) μπαταρία. Προς το παρόν το θέμα “ταχύτητα” παύει να είναι συγκριτικό πλεονέκτημα ( 2:22 το ΟP3 , 2:25 το S6 ) και απομένει μόνο το θέμα “μπαταρία” στα βασικά κριτήρια αξιολόγησης. Θα πρότεινα λοιπόν σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν το OP3 επειδή υπερτερεί στη ram να περιμένουν λίγο, να σιγουρευτούν ότι θα λυθεί σωστά το θέμα του και μετά να προχωρήσουν στην αγορά του αν αυτό θα είναι το σημαντικότερο κριτήριό τους. Γενικά είναι λάθος να αγοράζει κάποιος συσκευή επηρεασμένος από το marketing της εκάστοτε εταιρίας χωρίς πρώτα να βλέπει τη συσκευή να τεστάρεται και να συγκρίνεται σε όλους τους τομείς. Δείτε τι έγινε στο παρελθόν πχ με τις κάμερες της… Συνέχεια »

Prideous

JohnWave
Γιατί συγκρίνεις το op3 με το s6 και όχι με το s7??

giorgos

εχω μια ευλογη απορια,πιοι πραγματικα κρυβονται πισω απο αυτα τα βιντεακια,για πιους εργαζονται και ποσα πληρωθηκαν????και αυτο διοτι ολοι ξερομαι οτι με 2gb ram δεν μπορεις να ανηξεις τοσες εφαρμογες χωρις να χασεις ταχυτητα και καπια στιγμη να κρασαρη καπια!!!με 6gb μπορεις να τις ανηξεις ανεξαρτητα απο την ταχυτητα.

Nio

Gvirginia να ελέγξει από πριν το software για να μην αναγκάζεται να βγάζει Update?? Καλό θα ήταν αλλά θυμισου και την Samsung με το ίδιο πρόβλημα. Ολόκληρη samsung.
Τώρα μάγκες θυμηθείτε τα “υπέροχα” Update της Apple…..
Ολόκληρη APPLE και έβγαζε διόρθωση στην διόρθωση της αναβάθμισης….
Μια χαρά κινηταρα είναι το OP3 και επειδή έχουν κλασει μεντες οι μεγάλοι παίχτες βαλθηκαν να πέσουν να το φάνε.
Εφόσον το ξέρουν ότι έχει αυτό το πρόβλημα γιατί το τεσταρουν?? Και μερικοί γιατί ψαρωνετε τόσο πολύ?

Μάκης

Θα συμφωνήσω απόλυτα με των Ο/Η nick2010 μιας και έχει δίκιο σε όσα λέει! δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά προκειμένου να καταλάβεις ότι με τέτοια specs που έχεις το OP3 είναι θέμα καθαρά software.

Prideous

Μάκης
Και εγω συμφωνώ μαζί του και με όσους λένε για το software
Σκέψου όμως τι θα γίνει αν η Apple βάλει αυτα τα 6 gb την στιγμή που με τα 2 σκίζει τους πάντες ( εντάξει όχι κ όλους !)

Gvirginia

@Nio Μα δεν λέω ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά ότι θα έπρεπε να προσέξουν κάποια βασικά πράγματα. Ειδικά όταν γράφουν στην σελίδα τους το παρακάτω:

“Packing 6GB of LPDDR4 RAM, the OnePlus 3 sets a new standard in smartphone memory. Effortlessly shift between shooting 4K videos and playing graphic-intensive games without any delay or lag. And since apps are always evolving to become more and more demanding, the OnePlus 3 has what it takes to tackle whatever the future may bring.”

Πέτρος Π

Παιδιά συμφωνώ και εγώ με τον Nick2010 και τον Nio! Νομίζω επειδή φοβήθηκαν οι καθιερωμένοι παίχτες της αγοράς ότι έρχεται κάποιος άλλος να τους κατεβάσει από το θρόνο, έχει πέσει η προπαγάνδα της αρκούδας… Είναι τουλάχιστον τραγικό να κάνεις τέτοια τεστ τη στιγμή που η μια συσκευή έχει πάρει 100αδες αναβαθμίσεις, ενώ η άλλη δεν έχει κυκλοφορήσει καν επίσημα στην αγορά!
Αλλά ακόμα και για την πιστότητα των τεστ αμφιβάλλω… Αν δείτε στο youtube υπάρχουν άλλα βίντεο που δείχνουν το oneplus3 να τρέχει μαζί 8-10 εφαρμογές και να πηγαίνει ρολόι!
Νομίζω ότι το άγχος των υπολοίπων παιχτών να δείξουν πόσο “κατώτερο” είναι το oneplus, τελικά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ! Όπως και να το κάνεις δεν είναι λίγο πράγμα να βγάζει κάποια εταιρεία συσκευή με τα καλύτερα specs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά στη μισή τιμή… Δηλαδή πως να ξαναβγάλει μετά η Samsung κινητό galaxy στα 900 €? Θα γελάνε και οι πέτρες!!

nick2010

@Πέτρος Π, έτσι ακριβώς.

Τα videos που ανέβηκαν ταχύτατα στο youtube – ας μην γελιόμαστε- δεν είναι για tests και…. ο νοών νοείτω.

Ioannis

οκ στην ταχυτητα τα iphone δεν πιανονται τι να λεμε τωρα αλλα προσωπικα δεν θα αγορασα ποτε iphone σε ολα τα αλλα υστερου για μενα

JohnWave

@Prideus, γιατί στοιχίζει 370€ οπότε αυτός που δίνει 400€ θα πρέπει να συγκρίνει σε αυτά τα χρήματα. Όταν μια συσκευή Χ υπερτερεί σε οθόνη και κάμερα, η Υ σε μπαταρία ενω και οι δυο συσκευές εμφανίζουν την ίδια ταχύτητα και έχουν εξίσου premium κατασκευή, τότε ο άλλος λογικά μπαίνει σε δίλημμα. Προς όσους αμέσως βγάλατε το συμπέρασμα ότι το C4FTech που έβγαλε το συγκεκριμένο video τα παίρνει από Samsung ή Αpple, καλό θα ήταν το παρακολουθήσετε πιο προσεκτικά πριν πείτε οτιδήποτε. Bασικά τελικά καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος δυστυχώς δεν διαβάζει και δεν βλέπει καθόλου reviews όλα αυτά τα χρόνια. Ή διαβάζει τα reviews και σταματά όταν πουν κάτι αρνητικό για τη συσκευή που θέλει να αγοράσει. Τη μία τα χει πάρει από την LG γιατί λέει κάτι αρνητικό για τη Samsung, την άλλη τα χει πάρει από τη Samsung γιατί λέει κάτι αρνητικό για την Apple, την άλλη από την Apple και πάει λέγοντας. Ξεχνάτε επίτηδες ή αγνοείτε πόσο είχε προβληθεί από όλα τα reviews το πρόβλημα που είχε αρχικά το S6 με τη διαχείριση της ram. Τότε σύμφωνα με τη λογική σας ήταν όλοι εναντίον της Samsung επειδή είχαν πληρωθεί από τις άλλες εταιρίες ε ; Ξεκολλήστε ρε παιδιά… Συνέχεια »

azriel84

Το iOS τόσα χρόνια δεν έβγαλε πραγματικό multitasking και το Android ακόμα παλεύει με την διαχείριση RAM. Ντάξει σιγά τα νέα 😛

giannogeorge

Να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά ΑΛΛΑ, όπως είπε κάποιος παρακάτω, βγάζεις συσκευή με τέτοια χαρακτηριστικά και δεν έχεις ελέγξει από πριν ή δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με την διαχείριση μνήμης; εδώ δεν μιλάμε για κάτι μικρό, είναι τεράστιο πρόβλημα!

Από την άλλη, σε αυτήν την τιμή (399) είναι το απόλυτο κινητό και σίγουρα θα τα έδινα με κλειστά μάτια. Από την παρά-άλλη, βέβαια… Αυτήν την στιγμή το S7 έπεσε στα 499 στο skroutz (σήμερα).

Chris_g

Δεν Νομίζω το op3 να έχει το προσωπικό που έχει η apple στο software. Επίσης έχει τα μισά λεφτά εγώ θα έλεγα ότι δικαιολογιται να έχει και κάποια μικρά bugs στην αρχή. Από την άλλη πιστεύω ότι και 4gb ram να είχε πάλι το ίδιο management θα είχε είναι αλλού το.θεμα. Τα 6gb είναι overkill.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iPhone 6s iOS iPhone 6s

iOS 15: Τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s και iPhone SE (2016)

Το επερχόμενο iOS 15 θα δώσει τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE μετά από σχεδόν 6 χρόνια υποστήριξης.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.