Tο OnePlus 5 περνά για πιστοποίηση και επιβεβαιώνεται η ονομασία

OnePlus 5 certification, Tο OnePlus 5 περνά για πιστοποίηση και επιβεβαιώνεται η ονομασία

Εδώ και καιρό αναφερόμαστε στην επόμενη ναυαρχίδα της OnePlus ως OnePlus 5, και όχι 4, όπως θα ήταν το λογικό, μιας και θα έρθει να διαδεχτεί το OnePlus 3. Ο λόγος είναι ότι στην Κίνα ο αριθμός 4 είναι γρουσούζικος και συμβολίζει τον θάνατο και η OnePlus μοιάζει να είναι αρκετά προληπτική για να ονομάσει την ναυαρχίδα της OnePlus 4.

Τελικά το κινητό πήρε πιστοποίηση από τις κινέζικες αρχές, όπου επιβεβαιώνεται ουσιαστικά το όνομα. Έχει κωδική ονομασία A5000, το OnePlus 3 είχε αριθμό μοντέλου A3000 και το OnePlus 3Τ, A3010. Επομένως, η λογική λέει ότι είναι το OnePlus 5.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν γίνεται αναφορά, όμως από προηγούμενες διαρροές έχει ακουστεί πως το OnePlus 5 θα ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 835 και μνήμη RAM 6GB ή ακόμη και 8GB. H οθόνη αναμένεται στις 5.5 ίντσες με ανάλυση QHD, dual-curved και με πολύ μικρά περιθώρια, η ενσωματωμένη μνήμη έως 256GB, η μπαταρία 3000mAh και το πάχος μόλις 7 χλστ. Η κάμερα στην πλάτη φημολογείται στα 23 Megapixel

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Αν αληθευει η dual curved οθονη και τα μικρα μπεζελ θα μιλαμε για φοβερη κινηση πιο μπροστα και απο μεγαλυτερες εταιρειες οπως η huawei η xiaomi η sony και η oppo.μπραβισιμο

Γιώργος Μι

Ακόμα να μας δώσει το 7.1.1…
Μου φαίνεται θα ξαναπάω σε Apple να παίρνω updates για 4 χρόνια…
Καλό και το Αντρόιντ αλλά και τα Apple καλά είναι…

Vai

3000mAH μπαταρία? Θα μείνω στο 3Τ μέχρι το αντίστοιχο μοντέλο.

KostasB

2 πράγματα μου κάθονται στο λαιμό.
3000 mah σε συνδυασμό με την qhd και το dual curved…
Πιστεύω πως έχουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι την παρουσίαση και ελπίζω να τα αλλάξουν μέχρι το τέλος.

Τσιο

7.1.2 nexus 6p απο χθες.χαζα ειναι αυτα ομως.δεν σε κανει να αλλαξεις κινητο αυτο.ακουγεται θα ειναι ομορφο το 5αρι.ιδωμεν

Τσιο

7.1.2 nexus 6p απο χθες.χαζα ειναι αυτα ομως.δεν σε κανει να αλλαξεις κινητο αυτο.ακουγεται θα ειναι ομορφο το 5αρι.ιδωμεν!

Αγγελος

2 ερωτησεις αγαπητοι…αν με τον 835 και τη νεα τεχνολογια στην οθονη ξοδευει λιγοτερη ενεργεια και τα 3000μιλιαμπερ βγαζουν ιδια αυτονομια με τα 3500 σας χαλαει;ερωτηση 2η,εμεις που πηραμε τη νουγκατ στο s7 νομιζετε οτι κανει κατι διαφορετικο το κινητο ή οτι καταλαβαμε καμια φοβερη διαφορα;τι παθαινετε με τις ενημερωσεις;καμια φορα εν τω μεταξυ ειναι χειροτερη η ενημερωση για ενα παλιο κινητο το κανει πιο αργο για ευνοητους λογους.

KostasB

@Αγγελος το θέμα δεν είναι να έχουμε ίδια αυτονομία. Αλλά καλύτερη. Και ειδικά θα με χαλάσει παρά πολύ αν το πάρω και λίγο αργότερα μου βγάλει μεγαλύτερη μπαταρία στο ίδιο σασί όπως έκανε και πέρυσι με τα 3 και 3T. Οι επεξεργαστές ήδη δεν καίνε πολύ. Την περισσότερη ζημιά στην μπαταρία την κάνουν οι οθόνες. Και όσα και να λένε για τις τεχνολογίες ότι βελτιώθηκαν πάντα θα βλέπεις την κατανάλωση της οθόνης στα ύψη και αυτό γιατί τις περισσότερες ώρες θα είναι σχεδόν στο φουλ η φωτεινότητα εκτός και αν τα χρησιμοποιούμε μόνο νύχτα ή σε κλειστούς χώρους που δεν χρειάζεται υψηλή φωτεινότητα. Τώρα, αν κάποιος χρησιμοποιεί το κινητό του συνέχεια για παιχνίδια και εφαρμογές με απαιτήσεις τότε ναι και ο επεξεργαστής θα εξαντλήσει την μπαταρία. Και δεν θα μας σώσουν ούτε τα 5 ή τα 10 λιγότερα νανόμετρα κατασκευής του καινούργιου επεξεργαστή. Αυτό που βλέπω εγώ τόσα χρόνια είναι ότι ενώ παρουσιάζονται συνεχώς νέες τεχνολογίες που υπόσχονται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και υψηλή απόδοση, πάντα η συνολική διάρκεια της μπαταρίας στις συσκευές είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ίδια με αυτήν του προκατόχου. Να μην πω και σε αρκετές περιπτώσεις χειρότερη. Δυο απλά παραδείγματα; Galaxy S5 με S6 και OnePlus One με… Συνέχεια »

Vai

Οπως και να εχει, μακαρι να παρουσιασει κατι ομορφο και πολυ δυνατο με το ιδιο καλο optimized software και ας αφησει τις περιττες edge οθονες. Το βασικοτερο? Να μην ξεπερναει τα 500 ευρω αν και το κοβω πολυ δυσκολο!

@KostasB συμφωνω απολυτα για τις μπαταριες και τις αυτονομιες. Θελουμε καλυτερες αυτονομιες και οχι τις ιδιες. Εδω που τα λεμε βεβαια το OnePlus 3T εχει αποδειχθει τερας σε αυτο το κομματι (και σε stanby χρονους και σε ωρες ενεργης οθονης) αλλα ο εχθρος του καλου, ειναι το καλυτερο.

Να προσθεσω επισης οτι σε συγκριση με το OnePlus 3, το 3T ενδεχεται να φορανε τις ιδιας χωρητικοτητας μπαταριες αλλα με καποιο softwarικο κολπο της εδωσαν περισσοτερα mAH. Ο jerryeverything ας πουμε που ανοιξε και τα δυο κα ιδοκιμασε την μπαταρια του 3Τ στο απλο 3αρι, την διαβαζε ως 3000 και οχι 3400. Οποτε δεν εχει ισως ξεκαθαριστει ακριβως το τι πατεντα εχουν κανει. Κατι αντιστοιχο ισως να κανουν και στην επομενη εκδοση του 5, αν ακολουθησουν την ιδια πορεια με περυσι φυσικα.

ZAFMAN

Μόνο εγώ βλέπω με βάση την φώτο αυτή, ότι από πίσω θυμίζει αντιγραφή sony xperia???

Παναγιώτης

Το oneplus έχει την 7.1.1 εδώ και καιρό.

KostasB

@Vai απ’ όσο θυμάμαι που είχα διαβάσει σε άρθρο είναι όντως η ίδια μπαταρία ρυθμισμένη σε περισσότερα volts και κάπως έτσι αύξησαν την χωρητικότητα σε mAh.

@ZAFMAN το εικονιζόμενο είναι το OnePlus X. Τώρα αν φέρνει σε xperia.. όλα λίγο πολύ έχουν ομοιότητες μεταξύ τους…

bill

οντως το ο 1+3 γιωργο μ εχει την 7.1.1 εδω κ αρκετες βδομαδες
τουλαχιστον ετσι γραφει το δικο μ

Panos

Την αναβάθμιση της οθόνης την καταλαβαίνω. Είναι λογικό όταν θέλει να ανταγωνιστεί τις ναυαρχίδες. Αλλά αν μειώσει την χωρητικότητα της μπαταρίας για χάριν του ντιζάιν τότε για μένα αυτό είναι πρόβλημα. ειδικά αν πάει σε κυρτή οθόνη. Την βρίσκω τελείως άβολη. Είναι οι δύο λόγοι που άλλαξα το S6 edge. Ελπίζω μέχρι την παρουσίαση κάτι να αλλάξει.Αλλιώς 3T και ξερό ψωμι

Γιώργος Μι

Αγαπητοί Φίλοι μου οι ενημερώσεις δεν είναι το πιο βασικό θέμα για μία συσκευή αλλά θεωρώ ότι για λόγους ασφαλείας όπως ανέφερε και ο @ΚωσταςΒ όπως και όσον αφορά στην ψυχολογία του χρήστη ότι τον υποστηρίζει η εταιρεία και δεν τον βλέπει σαν έναν απλό αγοραστή νομίζω ότι είναι από τα πολύ βασικά.
Γενικά όταν κυκλοφορεί μία συσκευή ναυαρχίδα θα πρέπει , κατά τη γνώμη μου πάντα , κάθε τρεις μήνες να λαμβάνει αναβαθμίσεις σχετικά με την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης και στη μπαταρία , κάμερα, ασφάλεια, κτλ.
Ζούμε σε μία συνεχώς ανανεώσιμη εποχή και όλα θα πρέπει να αναθεωρούνται πιο συχνά για σκοπούς βελτίωσης!

bezilys

@ZAFMAN δεν είσαι ο μόνος το είχα αναφέρει και εγώ στο προηγούμενο άρθρο σχετικά με αυτό και συγκεκριμένα μοιάζει πιο πολύ με το X performance από πίσω

Vai

@Γιωργος Μι η One Plus εχει ενα κακο για οσους θελουν να εχουν την ψυχολογια των αναβαθμισεων. Συνηθως λιγο μετα την κυκλοφορια της επομενης ναυαρχιδας τους, σταματανε την υποστηριξης της προηγουμενης. Ουσιαστικα σε υποστηριζουν για εναν χρονο και κατι ενω θα μπορουσαν θεωρητικα εστω να δινουν τα security patches για αρκετο καιρο ακομα.

Απο την αλλη μερια, οποιος γνωριζει την One Plus ξερει πολυ καλα οτι αγοραζει ενα εξαιρετικο εργαλειο απο ολες τις αποψεις (ισως να πασχει λιγο στην καμερα αλλα δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αναγκες) με καταπληκτικο service, ισως καλυτερο απο τα δικα μας, που σε αφηνουν να ξεκλειδωσεις και να ρουταρεις χωρις να χασεις εγγυηση και φυσικα το βασικο,
ολα αυτα τα παιρνεις σε μιση τιμη απο τους επωνυμους!

Επισης ηταν ανεκαθεν συσκευες οι οποιες προοριζονταν για ψαγμενους χρηστες και οσους εχουν το μικροβιο των custom roms. Οποτε σε οποιον δεν αρεσει το νεο 5αρι μπορει να κρατησει το 3Τ για χρονια και να “παιζει μπαλα” απο XDA μερια με εξισου καλες roms.
Οπως επισης καποιος που εχει το μικροβιο, μπορει να το δωσει και να παρει το νεο One Plus.

bill

μα μην λεμε κ οτι μας κατέβει
το 1+2 προχθες πηρε update δλδ 2 χρονια μετα τν κυκλοφορια του
αυτο που ειστε και μεντιουμ με ξεπερναει
κατσετε στα αυγα σας κ αφηστε να δουμε μεχρι που θα δίνει update κ αφηστε τα σεναρια
μπορει να μν εχει νουγκατ κ ουτε προκειτε για τους ευνοιτους λογους αλλα bug fixes kai security updates για ωρας περνει

Giorgos

OnePlus 3 τρέχει 7.1.1 εδώ και δύο βδομάδες φίλε μου στο δεύτερο σχόλιο. Τώρα αν δεν θες να κάνεις ενημερώσεις τι να σου πω. Πάντως χθες βγήκε κιαλο update στην έκδοση OOS 4.1.3…. 7.1.2 αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Το Google είναι φίλος σου χρησιμοποιήσέτο.

Γιώργος Μι

@Giorgos για ΟΤΑ μιλάω δεν λέω από XDA

Παναγιώτης

@giorgos και εμείς για OTA μιλάμε. Την 7.1.1 την έχουμε εδώ και καιρό

Γιώργος Μι

Τι λέτε ρε παιδιά θα με τρελάνετε?
Εδώ και ένα μήνα που το βλέπω στα νέα κάθε μέρα σχεδόν μπαίνω να κάνω ανανέωση στις εκδόσεις και δεν μου το βγάζει! Το op3 έχω αγορασμένο από το επίσημο site…

bill

γιωργος και εμεις αλλα την έχουμε
αμα θες μπορεις να δοκιμασεις το opera vpn
συνδεσου σε Γερμανία περιμενε λιγο κ θα σ πεταξει το update ετσι το κανα κ εγω κ το πηρα με το που βγηκε οτα

Παναγιώτης

Έτσι ακριβός όπως τα λέει το παιδί. Βάλε Opera VPN και συνδέσου η με Γερμανία η Καναδά. Θα σου έρθει η OTA

bill

τωρα περνω την 4.1.3 με το οπερα απο γερμανια

Γιώργος Μι

Οκ το έβαλα και δήλωσα Γερμανία, σε δευτερόλεπτα ξεκίνησα το κατέβασμα… Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!!!
(Άλλη μία εταιρεία που δεν μας δίνει σημασία…OP)
(Δηλαδή η Γερμανία γιατί το πήρε και εμείς τόσο καιρό ζαρτ?)

bill

γτ ετσι οπως εχει καταντησει η ελλαδα δεν της δίνει κανεις σημασια
λογικο κιολας

Παναγιώτης

Πάλι καλά να λέμε που έχουμε και το Opera. Τώρα Ελλάδα έρχονται δεν έρχονται δεν μας ενδιαφέρει. Αφού υπάρχουν διάφορει τρόποι για download όλα καλά 🙂

tester

@Γιώργο μπες που και που στο site της OnePlus, στην υποσελίδα Community, έχει πολύ καλή υποστήριξη και δίνουν πολλά hints όπως αυτό με το Opera και την Γερμανία ή Καναδα. Η κοινότητα της OnePlus είναι πολύ ενεργή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.