OnePlus 5: Οι χρήστες αναφέρουν πρόβλημα με την οθόνη

oneplus 5 display issues, OnePlus 5: Οι χρήστες αναφέρουν πρόβλημα με την οθόνη

Οι πρώτοι κάτοχοι πήραν στα χέρια τους το OnePlus 5, αλλά ξεκίνησαν οι αναφορές για πρόβλημα με την οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνεις scroll σε κάποια σελίδα ή στο Twitter, οι χρήστες λένε ότι εμφανίζεται το λεγόμενο jelly scrolling effect.

Ουσιαστικά αυτό μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως τρεμόπαιγμα. Για παράδειγμα όταν είσαι στο Twitter κάνοντας scrolling, κάποια από τα περιεχόμενα του feed χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Το XDA Developers επικοινώνησε με την OnePlus και επιβεβαιώνεται πως η εταιρεία είναι ενήμερη και διερευνά το πρόβλημα. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη δήλωση, δεν γνωρίζουμε από τι μπορεί να έχει προκληθεί ούτε πως θα διορθωθεί. Στην καλύτερη περίπτωση η διόρθωση μπορεί να γίνει μέσω OTA update.

Όσο για το τι μπορεί να φταίει, υπάρχουν δυο σενάρια. Το ένα λέει ότι δεν έχει γίνει σωστός συγχρονισμός στο frame rate σε σχέση με το refresh rate της οθόνης, και το άλλο ότι το panel της οθόνης έχει τοποθετηθεί ανάποδα.

Αναμένουμε να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το “scrolling effect” του OnePlus 5.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο φαινόμενο (στο 8:15):

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Ευλογημένοι οι πρώτοι beta testers. Προσφέρουν κοινωνικό έργο. Quality control πλεον δε βλέπω να υπάρχει οπότε αναλαμβάνουν οι πρώτοι αγοραστές.

KostasB

Γι’ αυτό λέμε συνέχεια ποτέ από τις πρώτες παρτίδες για καμία συσκευή, καμίας εταιρείας. Μηδενός εξαιρουμένης. Κανόνας..

Παναγιώτης

Oneplus 5 εδω και 3 μέρες και αυτό το πρόβλημα που λένε ότι υπάρχει εγώ δεν το βλέπω πουθενά

tivot

Μήπως το κρατάς ανάποδα;; ☺️

Παναγιώτης

Tivot δεν χρειάζεται να έχεις ειρωνεία φίλε. Και όχι δεν το κρατάω ανάποδα. Μια χαρά δουλεύει το κινητό και σε πληροφορώ πάει σφαίρα

Vai

Το οτι παει σφαιρα δεν αμφιβαλλει κανεις. Αλλωστε δεν επηρεαζει πουθενα στην ταχυτητα το συγκεκριμενο bug. Απλα στην οθονη οταν κανεις κυλιση τα πανω εικονιδια η τα κατω ειναι σαν να “διαβαζονται” απο την οθονη καπως αργοπορημενα και εχει προφανως καποιο effect ολο αυτο που φαινεται ασχημα στο ματι αν το παρατηρησεις.

Παναγιώτης

Vai εγώ δεν έχω αυτό το θέμα. Το κινητό μια χαρά scrol έχει. Τώρα αν κάποιες παρτίδες έχουν αυτό το θέμα δεν ξέρω τι να σας πω. Πιστεύω αν δεν διορθωθεί με κάποιο upadate τότε η oneplus θα κάνει ανάκληση συσκευών.

tivot

Σε πειράζω Πανο, δεν το λέω ειρωνικά 👍.
Φιλικά.

Panos

δεν έχουνε όλα τα 1+5 αυτό το πρόβλημα.. αλλά και αυτά που έχουνε θα διορθωθεί με update
εδώ η samsung με εμπειρία και είχε κόκκινες οθόνες σε μερικά μοντέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OnePlus OnePlus OxygenOS

OxygenOS 14 Beta 1: Αναλυτικά οι συσκευές OnePlus που θα το πάρουν

Η OnePlus ανακοίνωσε ποιες συσκευές, μετά το OnePlus 11, θα πάρουν το OxygenOS 14 Beta 1 τους επόμενους μήνες.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 12: Νέα renders αποκαλύπτουν διαφορετικό camera island

Το OnLeaks μοιράστηκε μια σειρά από νέα renders του OnePlus 12, τα οποία αποκαλύπτουν μια διαφορετική σχεδίαση στο camera island.

Smartphones Android featured OnePlus

OnePlus: Αρχίζει να ενημερώνει σε Android 14 στις 25 Σεπτεμβρίου

H OnePlus ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τις συσκευές της σε Android 14, με την κυκλοφορία του OxygenOS 14.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12: Φήμες για πολύ μεγάλη μνήμη RAM

Μια νέα φήμη για το OnePlus 12 θέλει τη συσκευή να έρχεται με περισσότερη μνήμη RAM από αυτή που θα μπορούσε κανείς να περιμένει.