OnePlus 5T: Επίσημο με οθόνη 6″ bezel-less και αναγνώριση προσπώπου

oneplus 5t official, OnePlus 5T: Επίσημο με οθόνη 6″ bezel-less και αναγνώριση προσπώπου

Ακουγόταν εδώ και καιρό, πρωταγωνιστούσε σε καθημερινές διαρροές, είδαμε video και φωτογραφίες hands-on και σήμερα είναι η μεγάλη μέρα που γίνεται επίσημο το OnePlus 5T. Είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας με το οποίο μπαίνει στο club των bezel-less.

To OnePlus 5T διαφέρει από το προηγούμενο T μοντέλο που είδαμε από την εταιρεία μιας και έχει γίνει μεγάλη αλλαγή, από την κανονική έκδοση της ναυαρχίδας OnePlus 5, τουλάχιστον όσον αφορά στο design.

oneplus 5t official, OnePlus 5T: Επίσημο με οθόνη 6″ bezel-less και αναγνώριση προσπώπου

Έτσι λοιπόν, το OnePlus 5T ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών Optic AMOLED με 18:9 aspect ratio και ανάλυση 2160 x 1080 pixels. Τα bezels γύρω από την οθόνη είναι πιο περιορισμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για το κεντρικό κουμπί κάτω από την οθόνη κι έτσι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων έχει μεταφερθεί στην πλάτη.

Επίσης, η OnePlus έχει προσθέσει το Face unlock feature για να ξεκλειδώνεις το κινητό μέσω της αναγνώρισης προσώπου μέσα σε μόλις 0.4 δεύτερα (ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων χρειάζεται μισό χρόνο). Χρησιμοποιεί 100 χαρακτηριστικά προσώπου και δουλεύει και στο σκοτάδι.

oneplus 5t official, OnePlus 5T: Επίσημο με οθόνη 6″ bezel-less και αναγνώριση προσπώπου

Η διπλή κάμερα στην πλάτη έχει αλλάξει επίσης, η εταιρεία άφησε το zoom lens για χάρη της βελτιωμένης απόδοσης σε χαμηλό φωτισμό και του portrait mode. Και οι δυο κάμερες έχουν το ίδιο οπτικό πεδίο, αλλά η δεύτερη κάμερα έχει αισθητήρα 20 Megapixel και έχει ίδιο διάφραγμα φακού f/1.7 με την κύρια κάμερα. Στο σκοτάδι (κάτω από 10 lux), το OnePlus 5T θα μεταβεί στη δεύτερη κάμερα και θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Intelligent Pixel – συνδυάζοντας 4 pixels σε ένα για τη μείωση του θορύβου.

To OnePlus 5T διαθέτει μπαταρία 3300mAh με υποστήριξη Dash Charge, ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 6GB με χωρητικότητα 64GB, και μια δεύτερη έκδοση με μνήμη RAM 8GB και χωρητικότητα 128GB.

Η τιμή του OnePlus 5T για την έκδοση με 64GB παραμένει στα 500 ευρώ τα 128GB κοστίζουν 560 ευρώ. Οι πωλήσεις ξεκινούν 21 Νοεμβρίου, θα είναι διαθέσιμο και Ελλάδα.

oneplus 5t official, OnePlus 5T: Επίσημο με οθόνη 6″ bezel-less και αναγνώριση προσπώπου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
STELIOS

Δεν μπορώ να πω ότι σχεδιαστικά είναι ενδιαφέρον δεν υπάρχει τουλάχιστον κάποιο άλλο χρώμα στα specs τίποτα το ιδιαίτερο το θετικό ότι δε πέταξε η τιμή

pap

Κωστα περιμένουμε hands on! !!
Κανανε τιμιες βελτιώσεις! Λιγο η μπαταρία ήθελε μόνο αλλά προτίμησαν να το κρατήσουν πιο λεπτό!
OIS να υποθέσω δεν μπήκε ε?

JohnWave

Πολύ καλή πρόταση φαίνεται αρχικά βάσει σχέσης χαρακτηριστικών/τιμής. Το design ωραίο επίσης. Τώρα για το τι ψάρια θα πιάσει στην πράξη η κάμερά του και τι ποιότητα θα έχει η οθόνη του, αυτά θα τα δούμε όταν γίνουν οι δοκιμές και τα συγκριτικά.

Nic21

Με 560 το θέλω εχθές.-
8αρα ram σε αυτή τη τιμή ούτε το nubia…

Georgerapp

Είναι τίμιο και μεγάλωσε όμορφα.
Κράτησε το ίδιο μέγεθος και φάρδος έτσι ώστε να μην είναι μικρότερο απο 5,5 στα πλάγια και άφησε και χώρο για κράτημα και φυσικά να μπουν κάμερα κ.α.

Παπαροκας tiamat

παρατηρησε κανεις σας την εντελως αλλαγη στρατηγικής!???
στο 5 το καλοκαίρι ειχαμε εναν καταιγισμό απο και καλα διαρροες την ημερα για το πως θα ναι το κινητο και αυτο το κρατησε στην κορυφή της συζήτησης για μήνες !!!!!!
φωτο αν θα ναι πιο λεπτο απο το 3T,ολόκληρη παραφιλολογια για το πως θα ονομαστει, αν θα χει 8γιγα ραμ, αν θα χει συνεργασία με dxo για καμερα
λινκς για live streaming για το φοβερο launch και συνεχώς ειχαμε κάτι να το κρατα στην επικαιρότητα!!!!

πηρε ομως τον πουλο τον καλο στις πωλήσεις γιατί απλα ο κόσμος που απευθύνεται δεν ειναι χαζος αλλα ψαγμένο κοινό που εξελαβε ως κοροιδια την συνεχωμενη αύξηση τιμης.
το θυμάμαι καλα διότι ενδιαφερομουν να το αγορασω και γω και τελικα απογοητευτηκα οπως ολοι

Η ONEPLUS καταλαβε οτι στο κόσμο που απευθύνεται οσο ντορο hype και να φτιαξει, αν δε κανει σωστο προιον δε γίνεται κατι.

ειχαμε λοιπόν τις μεγαλύτερες αλλαγες στην ιστορία της εταιρείας και παρολα αυτά περασε οσο γίνεται πιο αθόρυβα αυτη η κυκλοφορία

Apostolos

Είναι αδιάβροχο?

δημητρης

καλησπέρα σε παρακολουθώ συνέχεια και συγχαρητήρια για όλη την δουλειά που κάνεις, πρόσφατα πήρε ένας φίλος το one plus 5 την έκδοση με τα 6gb ram το είδα το κινητό και μου λέει και ο ίδιος τα καλύτερα λόγια και γενικά το είδα το κινητό και επηρεάστηκα πολύ στο να αλλαξοπιστησω μιας και τα τελευταία χρόνια ειμαι samsung , ειμαι κάτοχος galaxy s6 και ειμαι πολύ ευχαριστημένος από το κινητό δεν κολλάει γρήγορο καλή κάμερα παιχνίδια και γενικά πολύ καλό, εκτός από το δύο πράγματα που με χάλασαν από τότε που το πήρα, το πρώτο και κύριο είναι η μπαταρία που ακόμα και με μέτρια χρήση κατεβαίνει για πλάκα και δεύτερο η εστίαση στην κάμερα , σκεφτόμουν λοιπόν μιας και θα ήθελα να αλλάξω κινητό και ειμαι ανάμεσα σε δύο μοντέλα, είτε galaxy s8 plus, και το δεύτερο one plus 5T πιο θα μου πρότεινες αν συμπεριλάβουμε ποιότητα κατασκευής, μπαταρία κάμερα,

παπαροκας tiamat

δημητρακη απο οσα ειπες για το s6 μονο αυτο που πες για τη μπαταρια ισχυει. στα απαιτητικα παιχνίδια οχι δεν ειναι μια χαρα που λες πεφτει throttling και το focus στη καμερα ειτε για βιντεο ειτε για φωτογραφίες ειναι απιστευτα αστραπιαιο και ακριβης οποτε οτι κινητο και να παρεις εσυ… αστο…….

Μανώλης

“ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων χρειάζεται μισό χρόνο”. Ε ναι ρε συ εννοείται καλύτερα το ξεκλείδωμα με τη φάτσα μας, άλλωστε ποιος μπορεί να περιμένει 6 μήνες (μισό χρόνο) για να δει τις αναπάντητές του;;; :p

I am

Θέλετε να μου πείτε ότι το s8 είναι πιο όμορφο; Ρε τι σας κάνει το marketing

Πασχάλης Κ.

Έχει οπτικό σταθεροποιητή (OIS) ή όχι όπως το 5;

Ιωάννης jb

Johnwave.. Σε βάζω ότι στοίχημα θες πως αν βάλεις δίπλα δίπλα την οθόνη από s8 και κάποιο άλλο δυνατό smartphone όπως xz premium, u11, g6, op5…
Χωρίς βέβαια να σου πουν ποιο είναι ποιο δε υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβεις ποιο είναι ποιο…
Το ίδιο ισχύει και για κάμερα οπότε σταμάτα τη καραμέλα γιατί τη βαρεθήκαμε..
Επί του θέματος… καλό φαίνεται!

Denis Thomas

Πολυ όμορφο είναι. Χαίρομαι που η οθόνη δεν έχει στρογγυλεμενες γωνίες και είναι flat.
Μπράβο στην one plus.

Σταύρος Χρι

Πολυ όμορφο… Και καλή υλοποίησή hardware!! Στα θετικά επίσης ότι στην παρουσίαση αναφέρθηκαν στα λάθη του παρελθόντος και πως έδωσαν την υποσχεση ότι θα συνεχισουν με γνώμονα το την θέλει το fan base!!

tester

Πως κατάφεραν και έκαναν τόσο γρήγορη την αναγνωρίση προσώπου; Αν δείτε βιντεάκια στο Youtube είναι απίστευτα γρήγορο, καμία σχέση με FaceID. Αν και και ασφαλές (θα το δείξουν τα test) θα είναι μεγάλη ήττα για την Apple που το παρουσιάσε λες και ανακάλυψε τον τροχό.

Γιάννης

Για να δείτε πόσο το μάρκετινγκ είναι πάνω από όλα.. Για την αναγνώριση προσώπου που την κάνει πιο γρήγορα από το iPhone δεν μιλά κάνεις…. Και όταν το παρουσιάσε το iPhone όλοι γιαυτό μίλαγαν.. Και μιλανε!
Και φυσικά κάτι που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος αυτό το έβγαλε πρώτο το VIVO X20 στης 20 Σεπτεμβρίου σχεδόν ταυτόχρονα με την Apple.
Φυσικά η Oneplus είναι εταιρία της BBK VIVO.

JohnWave

@Ιωάννης jb, δεν σταματώ φυσικά και επίσης βάζω το στοίχημα. Εγώ είμαι μέσα, μόνο πες μου ποια ώρα και μέρα μπορείς να συναντήθουμε για το blind συγκριτικό. Όσο για το ποσό του στοιχήματος θες να πούμε 1000€; Πες μου μέρα και ώρα και αν μπορεί ο Βλαχάκης να μας φέρει σε επικοινωνία ώστε να ανταλλάξουμε αριθμούς. Κέντρο Αθήνας με βολεύει. Μόνο πέρα από τα χρήματα θέλω το στοίχημα να περιλαμβάνει και κάτι άλλο…Να βγεις δημόσια εδώ στο Techblog και να παραδεχτείς ότι είσαι άσχετος από οθόνες και κάμερες (εξού και το ότι δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές). Όλοι είμαστε σχετικοί σε κάτι και άσχετοι σε κάτι άλλο. Το κακό με την περίπτωσή σου είναι ότι ενώ είσαι άσχετος στα θέματα που συζητάμε, δεν έχεις τον κατάλληλο βαθμό αυτογνωσίας για να το συνειδητοποιήσεις και τη λες και από πάνω στους χρήστες. Τρολάρισμα πραγματικό. Επαναλαμβάνω για να μη ξεχνιόμαστε : Είμαι μέσα για το στοίχημα.

Rizo

Καταρχήν πάρα πολύ όμορφο κινητό και πολλά υποσχόμενο. Περιμένω κι εγώ να δώ τα reviews για κάμερα-οθόνη.
Θα ήθελα όμως να απαντήσω στον @Ιωάννη jb που λέει για τις οθόνες. Αν βρίσκεσαι σε δωμάτιο δεν θα καταλάβεις διαφορά στις οθόνες, αλλά όταν βγείς έξω και ειδικά όταν έχει ήλιο και κοιτάξεις το κινητό, εκεί υπάρχουν διαφορές.

https://www.phonearena.com/news/Display-brightness-and-outdoor-visibility-comparison-Samsung-Galaxy-S8-vs-iPhone-7-vs-LG-G6-vs-Google-Pixel-vs-Sony-Xperia-XZs_id95827

Μπορεί ο JohnWave να υπερβάλει-θυμώνει στο τελευταίο του σχόλιο, αλλά τον προκαλέις με καραμέλες. Γι’ αυτό ανέβασα το άρθρο για να δείξω κι εγώ οτι διαφορές υπάρχουν.

ΝΙΚΟΣ

Αν έχει δυνατές κάμερες – διαχείριση μπαταρίας το παίρνεις και το κρατάς μια 3ετια με 500 ευρώ.

Gvirginia

Καλή συσκευή για όποιον ήθελε ένα OP5. Για τους ήδη κατόχους είναι αδιάφορη. Τώρα για το face unlock, θα αφήσω τα παρακάτω: https://www.androidpolice.com/2017/11/16/oneplus-5t-hands-expected “Probably the most prominent “addition” is a renewed focus on face unlock. You can thank Apple for that one. Oddly, the setup process doesn’t suggest you add fingerprints to the OP5T. Instead, it pushes face unlock. There’s nothing magical about face unlock on this phone. It just uses the front-facing camera, so it’s not as secure or accurate as what Apple is doing. After setting up face unlock, I’ve had middling success unlocking the phone with it. Sometimes it skips the lock screen almost instantly. Other times the camera just can’t get a clear look because I’m holding the phone at a bad angle or the light isn’t right. This is probably why most phones don’t make a big deal out of face unlock.” https://m.androidcentral.com/oneplus-5t-preview “Face Unlock. Though this is far from what Apple is doing with Face ID, OnePlus is claiming (and initially, delivering) much better accuracy and speed than Android’s longstanding built-in “Trusted Face” unlocking. Face Unlock works by using the front camera to identify 100 reference points — but not depth information — in… Συνέχεια »

Rizo

Επίσης να τονίσω επειδή διάβασα που λέτε οτι δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αναγνώριση προσώπου σε σχέση με το iphone.
OnePlus 5T ~ 100 σημεία αναγνώρισης
iPhone X ~ 30.000 σημεία αναγνώρισης.
Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει σύγκριση. Κάμία σχέση δηλαδή στην ασφάλεια.. @tester

Επίσης @I am η ομορφιά είναι υποκειμενικό θέμα. Και το S8 είναι πολύ όμορφο και πιο “πολύπλοκο” σχέδιο εξαιτίας του γυαλιού και μετάλλου. Άλλωστε είναι προφανές οτι το OP5 και 5Τ ακολουθεί το σχέδιο των iPhone 6-7-8. 4ετίας σχέδιο δηλαδή.. (Το 5Τ προφανώς άλλαξε πλέον μπροστά)
Και πάλι ξαναλεώ όμως οτι είναι πολύ όμορφο.

KostasB

Το 5 όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή. Το πιο θετικό είναι ότι κράτησαν την τιμή ίδια. Αν συνεχίσουν να ακούν τους fans τους θα δούμε και αδιαβροχοποίηση στα επόμενα. Με μια ανάλογη αύξηση στην τιμή φυσικά. Ελπίζω μόνο να μην θυσιάσουν την μεταλλική πλάτη για χάρη της ασύρματης φόρτισης.

Αν και η διαφορά χρημάτων είναι μεγάλη, θα ήθελα πολύ να δω ένα συγκριτικό με το Huawei Mate 10 Pro. Κυρίως σε οθόνη και κάμερα.

Ιωάννης jb

Αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε της οθόνες αυτών των smartphone ώστε να μη φαίνεται ποια είναι του s8 και ποια των υπολοίπων… Και μετά βάζαμε 10 φωτογραφίες σε όλα και ανοίγαμε άλλες τόσες εφαρμογές σε όλα… Θα είχες μπερδέψει τα μπούτια σου για το ποιο είναι ποιο… Εκεί να δεις το ποιος θα φαινόταν ο άσχετος και ο προβατοποιημενος από το μάρκετινγκ…

Georgerapp

Ελατε ρε παιδιά εδω στο youtube υπάρχουν βίντεο με blind συγκριτικά στις κάμερες και κυριολεκτικά δε ξέρεις πιο ειναι πιο.επισης το xzp έχει φοβερό σκορ στο 3d mark απο που το βγάζει απο οθόνη μαπα;
Μα μα μα μα μα να λέμε τα αυτονόητα;
Ολα τα top κινητά είναι κορυφαία.

Gvirginia

@Georgerapp

Στο περσινό blind test που είχε κάνει το gsmarena, έκανε μπαμ ποιο ήταν το Sony από τον κόκκο στις φωτογραφίες.
Κέρδισε το LG G5 στο συγκεκριμένο.

Τώρα για το 3D Mark, δε ξέρω πού κολλάει με την ποιότητα οθόνης.

Rizo

@Georgerapp
Επειδή είχα κι εγώ Sony και για τα βίντεο που λες στο Youtube θα σου πω οτι αν δεν ζουμάρεις έστω και λίγο φαίνονται ΟΚ οι φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι θολές. Δεν φαίνεται απο τα βίντεο γιατί δεν τις βλέπεις 100% size. Τι 100%.. ούτε 50% δεν τις βλέπεις στο youtube. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις οπτικό σταθεροποιητή και το ISO χτυπάει κόκκινα…

Georgerapp

Δε περνω το μερος των sony στην κάμερα ετσι κ αλλιώς αλλά γενικά μιλάω.
Την κάμερα των sony τουλάχιστον μέχρι z5 την ξέρω και φυσικα σε χαμηλό φωτισμό την καταλαβαίνεις απο τον θορυβο που έχει κάργα.

bezilys

@Ιωάννης jb φίλε νομίζω πως υπερβάλεις όλο και κάποια διαφορά υπάρχουν στις οθόνες ανάμεσα στα κινητά. Άμα βγάζαμε τις οθόνες των κινητών όπως λες χωρίς να ξέρουμε πια είναι πιάνουν πάλι θα ξεχώριζαν και είμαι 100% σίγουρος γιαυτό, μπορεί να μην ξεχώριζαμε από πιο κινητό είναι η καθεμία αλλά οι διαφορές θα φαίνοντουσαν…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.