OnePlus 5T: Χωρίς ασύρματη φόρτιση διότι το Dash Charge είναι καλύτερο

OnePlus 5T Dash Charge, OnePlus 5T: Χωρίς ασύρματη φόρτιση διότι το Dash Charge είναι καλύτερο

Η επίσημη ανακοίνωση του OnePlus 5T θα γίνει την επόμενη εβδομάδα 16 Νοεμβρίου και όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το event μπορούν πληρώνοντας την πρόσκληση που κοστίζει 40 δολάρια.

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, και όπως μας έχει συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα, η OnePlus αποκαλύπτει πολλά από τα χαρακτηριστικά για το επερχόμενο smartphone. Ο CEO Pete Lau έχει παραδεχτεί ότι τα 600 δολάρια θα είναι αρκετά για την αγορά του OnePlus 5T και εξήγησε γιατί η εταιρεία επιμένει να κρατήσει την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών.

Αυτή τη φορά αναφέρεται στην ασύρματη φόρτιση, η οποία με βάση τα leaks που έχουμε δει, δεν μας εκπλήσσει ότι δεν θα είναι παρούσα. Το OnePlus 5Τ θα έπρεπε να είχε πλάτη από γυαλί για να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, μιας και η τεχνολογία δεν λειτουργεί καλά μέσα από το μέταλλο.

Ο Pete Lau εξηγεί πως προτεραιότητα της εταιρείας είναι ο μηχανισμός γρήγορης φόρτισης Dash Charge, ο οποίος είναι καλύτερος από την ασύρματη φόρτιση, μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για μισή μέρα με μόλις 30 λεπτά φόρτισης παράγοντας 20W. Επίσης, η θερμοκρασία του κινητού παραμένει χαμηλά ακόμη και όταν φορτίζει τόσο γρήγορα. Από την άλλη, τα καλύτερα wireless charging pads θεωρητικά σου δίνουν 15W και πρέπει να βάλεις το κινητό σε τέλεια θέση.

Ο Lau επισημαίνει επίσης ότι δεν μπορείς να έχεις το κινητό στο χέρι για να παίξεις ένα παιχνίδι ή να τραβήξεις μια φωτογραφία, ενώ φορτίζει ασύρματα. Αν το κάνεις, θα σταματήσει να φορτίζει. Όσο για το Dash Charge, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τον επίσημο φορτιστή της OnePlus και ένα καλώδιο.

Σύμφωνα με τον CEO της OnePlus, η ασύρματη φόρτιση δεν φέρνει καλύτερη εμπειρία συγκριτικά με το Dash Charge, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία θα σκεφτεί την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όταν “φτάσει η σωστή στιγμή”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Δεν διαφωνώ καθόλου ! Εντάξει κανείς δεν λέει όχι στον να υπάρχει εκεί, αλλά δεν έχει καποιο νόημα, πέρα από την φιγούρα. Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων έχεις με το καλώδιο από οποιαδήποτε ασύρματη φόρτηση που θα πρέπει τον κινητό να βρίσκεται μόνιμα πάνω στη επιφάνεια του φορτιστή ! Έχω ένα Lumia 950 xl και δεν την έχω, και ούτε πρόκειται, να την χρησιμοποιήσω ποτέ, άσχετα αν την υποστηρίζει ! Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσεις πως πρέπει να έχει το κινητό πίσω γυαλί (που σπάει με το πρώτο πέσιμο) τότε πραγματικά δεν αξίζει ! Το αλουμίνιο πίσω πιστεύω είναι πολύ καλύτερη επιλογή, εκτός αν θέλεις ένα κινητό που θα το μεταφέρεις καθημερινά όπου πας και θα πρέπει να το χειρίζεσαι τόσο προσεκτικά λες και είναι κάποιο γυάλινο ποτήρι φοβόμενος μην πέσει ! Αλουμίνιο πίσω και Dash Charge είναι καλύτερη επιλογή !

Tasos Spanos

Έχει δίκιο δεν βολεύει η ασύρματη φόρτιση
Δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς την ώρα που φορτίζει
Επίσης θέλει όντως πίσω γυαλί. Οι συσκευές με το μέταλλο της OnePlus είναι top σε επίπεδο ποιότητας
Μετά επίσης χρειάζεσαι φορτιστή έξτρα που σημαίνει κι άλλα επιπλέον χρήματα
Το ότι κρατάει το καρφί για τα ακουστικά κι αυτό είναι ένα καλό για πολλούς. Αν και αργά ή γρήγορα όλοι θα το καταργήσουν αφού οδεύουμε προς τα ασύρματα ακουστικά. Βέβαια η OnePlus δεν δίνει με το πακέτο ούτε ενσύρματα

Γενικά κρατάει κάποια καλά πράγματα από αυτά που άλλοι άφησαν πίσω για νέες τεχνολογίες όχι και τόσο βολικές κατά την γνώμη μου

Να πω ότι έμεινα έκπληκτος με ένα OnePlus 5 που έπιασα για λίγο στο χέρι
Πολύ βολικό και δίνει αίσθηση πολύ καλής ποιότητας η συσκευή. Είχα νωρίτερα και OnePlus 3t και OnePlus X αλλά το 5αρι είναι top

Rizo

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σίγουρα. Είναι τι θέλει ο καθένας.
Θυμάμαι στο Z3 είχα το μαγνητικό φορτιστή που ήταν πολύ βολικός όταν άφηνα το κινητό το βράδυ που απλός πλησίαζα το βίσμα στο κινητό και κούμπωνε χωρίς να βλέπω ακριβώς που το βάζω. Και το πρωί απλώς έπιανα-τραβούσα το κινητό και έφευγα.
ΑΛΛΑ δεν μπορούσα να το φορτίζω και να το έχω στα χέρια μου όταν ξάπλωνα γιατί έβγαινε σχετικά εύκολα.
Ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Καλά τα λέει και η OnePlus. Εγώ ας πούμε έχω απενεργοποιήσει το fast charge στο S8+ γιατί πιστεύω οτι επιβαρύνω λιγότερο την μπαταρία. Έτσι κι αλλιώς το φορτίζω το βράδυ όταν ξαπλώνω οπότε δεν με νοιάζει να κάνει μιάμιση ώρα να φορτίσει αντί για μία.
Εδώ το Sony έκανε 2+ ώρες και πάλι δεν με πείραζε γιατί είχα σίγουρη αυτονομία.

azriel84

600$ διάβασα καλά; Πάει και το flagship killer ξέφυγε…

ΑντώνηςΤ

Το ιδανικό για εμένα είναι να υπάρχουν 2 τρόποι φόρτισης όπως για παράδειγμα έκανε η Sony, το μαγνιτάκη για ευκολία (ασύρματα σήμερα όπως επιτάσσει η μόδα) και η υποδοχή USB (ή κατι ανάλογο) για τη περίπτωση που αναφέρει ο φίλος Rizo πιο πάνω.

Σταύρος Χρι

@Rizo Έχει επιλογή απενεργοποίησης του fast charge εντός του official λειτουργικού ;

Rizo

Σταύρο πας ρυθμίσεις-διαχείριση συσκευής-μπαταρία και στις 3 τελείες πάνω δεξιά πατάς σύνθετες ρυθμίσεις.
Εκεί έχει επιλογή για Γρήγορη ενσύρματη φόρτιση, καθώς και για Γρήγορη ασύρματη φόρτιση! 😉

Dim

@Rizo, έπρεπε να πάρεις την original βάση (που είναι και μικρή ) μαγνητικής φόρτισης για το Sony Z3. Εγώ σήκωνα και χρησιμοποιούσα το κινητό ενώ φόρτιζε, η βάση κουμπωνε καλά στο πλάι. Είχα πάρει και το καλώδιο που λες, αλλά η βάση πολύ καλύτερη και τότε κατάλαβα γιατί η Sony δε πούλησε ποτέ το καλώδιο.

Rizo

Την έβλεπα στο ebay αλλά τελικά δεν την αγόρασα ποτέ.
Πολύ καλή και αυτή!

Panos

Μέχρι στο επόμενο μοντέλο μετά από έξι μήνες να είναι τελικά καλή η ασύρματη φόρτιση και να ζητήσει επιπλέον 50€.. Αρε Oneplus από flagship killer έγινες wannabe flagship..

Σταύρος Χρι

@Rizo δεν το εχω το κινητό, οπότε η διαδικασία που μου περιεγραψες δεν την καταλαβαίνω… 🙂 Σε ευχαριστώ για την ενημερωση ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα απενεργοποίησης της γρήγορης φόρτωσης γιατι πράγματι αυτή ευθύνεται κυρίως για την καταστροφή των μπαταριών… Δεν το περίμενα, μπράβο στην Samsung!!

Rizo

Κι εγω να σου πω γιαυτό την απενεργοποίησα. Στο Sony 3 χρόνια η μπαταρία ήταν μια χαρά.
Ενώ στο Note 4 ενός φίλου στα 2 χρόνια πάει, ήθελε καινούργια.
Κι εμένα είναι το πρώτο Samsung που αγοράζω και πραγματικά βλέπω οτι έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Τώρα πόσο επιβαρύνει αυτό το UI, δεν νομίζω και πολύ σε αυτό το κινητό γιατί είναι πολύ δυνατό. ίσως στα Α ή J να ψιλοκολλάει μετά απο κάποιους μήνες χωρίς επαναφορά. Δεν ξέρω. Πάντως Α5 2016 και 2017 που έχω δουλέψει πάνε πολύ καλά. Και το J7 2017!

KostasB

Προτιμώ μόνο dash charge και μέταλλο στην πλάτη παρά έξτρα ασύρματη φόρτιση και γυαλί στην πλάτη.
Επίσης ο όρος flagship killer έχει ήδη φύγει από τα OnePlus από το 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.