OnePlus 7 Pro: Η οθόνη 90Hz άλλαξε για πάντα την εμπειρία χρήσης των smartphones

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Η οθόνη 90Hz άλλαξε για πάντα την εμπειρία χρήσης των smartphones

Το Display R&D Center της Samsung στην Κορέα εξέδωσε τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών πάνω στις οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Φυσικά, την αφορμή για αυτή την έρευνα έδωσε η κυκλοφορία του OnePlus 7 Pro.

Το R&D Center Image Quality Analysis Department της Samsung απαρτίζεται από δεκάδες εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξειδικεύονται στις οθόνες και τα πάνελ τους. Με βάση την εμπειρία τους μελετούν την ποιότητα των οθονών και δημοσιεύουν πλήρεις αναφορές τις οποίες κοινοποιούν στους κατασκευαστές.

Η τελευταία έρευνα του Display R&D Center συγκρίνει την οθόνη του OnePlus 7 Pro που έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz με αυτή του OnePlus 6T, η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Η οθόνη 90Hz άλλαξε για πάντα την εμπειρία χρήσης των smartphones

Μετά από αρκετές δοκιμές και πειράματα, οι ειδικοί στην ποιότητα των οθονών αποφάνθηκαν ότι η τελευταίας τεχνολογίας AMOLED fluid screen 90Hz του OnePlus 7 Pro έχει κατά 40% υψηλότερη δυναμική ταχύτητα απόκρισης εικόνας σε σχέση με την οθόνη του OnePlus 6T, που διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης (90Hz) συμβάλλει στο να επιτευχθεί ταχύτερη ανανέωση της εικόνας, σε σύγκριση με τον φυσιολογικό ρυθμό ανανέωσης (60Hz). Έτσι, γίνεται δυνατή η ταχύτερη και καλύτερη εξάλειψη των οπτικών υπολειμμάτων για μία πιο ομαλή εμπειρία χρήσης.

Οι ειδικοί εξηγούν επίσης γιατί κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει μία οθόνη 90Hz δυσκολεύεται τόσο να χειριστεί μία συμβατική οθόνη 60Hz. Όπως αναφέρουν, οι οθόνες 90Hz έκαναν το ντεμπούτο τους τον Μάιο με το OnePlus 7 Pro. Από τότε, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν στους καταναλωτές αντίστοιχες οθόνες.

Οι χρήστες μαθαίνουν σταδιακά να χειρίζονται τις νέες ταχύτερες οθόνες 90Hz και από τη στιγμή που θα συνηθίσουν την ομαλή εμπειρία χρήσης θα τους ξενίζει η αίσθηση της αργής πλοήγησης που προσφέρουν οι κλασικές οθόνες 60Hz. Τέλος, αναφέρουν ότι τα νέα OnePlus 7T και 7T Pro θα επιτρέψουν σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό να ζήσει την εμπειρία χρήσης μιας οθόνης 90Hz.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Όντας χρήστης του για ένα μήνα, και προερχόμενος από άλλες Android συσκευές, μπορώ να πω ότι ακόμα δυσκολεύομαι να συνηθίσω την καθαρή φωτεινή οθόνη, καθώς και την ταχύτητα αυτού του κτήνους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.