OnePlus 7: Θα έχουν οθόνη Display P3 και όχι DCI-P3, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της εικόνας;

OnePlus 7, OnePlus 7: Θα έχουν οθόνη Display P3 και όχι DCI-P3, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της εικόνας;

Η παρουσίαση της σειράς OnePlus 7 είναι σε μόλις μερικές ώρες και κατά κύριο λόγο ξέρουμε τι να περιμένουμε αφού έχουν γίνει δεκάδες leaks τους τελευταίους μήνες. Σήμερα, ο υπεύθυνος προϊόντων της OnePlus δημοσίευσε ένα screenshot στο Weibo παρουσιάζοντας τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις της οθόνης του OnePlus 7. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η οθόνη είναι Display P3 και όχι DCI-P3.

Για όσους δεν γνωρίζουν, συνήθως χρησιμοποιούμε την κάλυψη της γκάμας χρωμάτων DCI-P3 για να αξιολογήσουμε την ποιότητα μιας έγχρωμης οθόνης. Οπότε, είναι λογικό να αναρωτηθούμε τι είναι η Display P3.

OnePlus 7, OnePlus 7: Θα έχουν οθόνη Display P3 και όχι DCI-P3, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της εικόνας;

Ένας χρήστης του Weibo προσπάθησε να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ της Display P3 και της DCI-P3, γράφοντας κάτω από τη δημοσίευση:

“Η ευρεία γκάμα χρωμάτων Display P3 προέρχεται από την κοινή γκάμα χρωμάτων DCI-P3 στον τομέα του κινηματογράφου. Το Display P3 άλλαξε την τιμή γάμμα του DCI-P3 από το 2,6 σε 2,2 που αντιστοιχεί στο πρότυπο sRGB. Επίσης, άλλαξε και την τιμή του λευκού σημείου σε D65 (6500K), όπως ακριβώς είναι και στο sRGB.”

Πέρα από τις ειδικές μεταβλητές και τα περίεργα νούμερα, για εμάς τους κοινούς θνητούς αυτό σημαίνει ότι το ευρύ φάσμα εμφάνισης της Display P3 μπορεί να δει περισσότερα χρώματα. Επιπλέον, σε μία οθόνη Display P3 τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά και ρεαλιστικά.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το OnePlus 7 Pro θα είναι εξοπλισμένο με μία ειδικής κατασκευής AMOLED οθόνη της Samsung στις 6,67 ίντσες QHD+, ρυθμό ανανέωσης 90Hz, HDR10+ και πολλά άλλα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ξοδέψει πάνω από 13,25 εκατομμύρια ευρώ για την οθόνη του OnePlus 7 Pro.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Το έχει παει σε αλλο επιπεδο με την οθονη…να δουμε και στην πραξη βεβαια…
το θεμα βεβαια με ολα τα curved κλπ ειναι μην πεσει κατω…θελει full προστασια

NikosAr

Κι ο άλλος παθαίνει πλάκα …. τι λες τώρα *πρότυπο sRGB και γάμμα 2,4 …. τι έφτιαξε πάλι η one+ ? Όντως μεγάλη ανακάλυψη ….. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ είναι κι όχι ΝΕΑ οθόνη …. θα μας φύγουν τα
μαλλιά !!

Panos

Για το display P3 λεει το αρθρο…διαβασε το γιατι δεν το διαβασες…

NikosAr

Φίλε @Pano το Display P3 είναι πρότυπο χρώματος κι ΟΧΙ οθόνη …, δηλ. η απεικόνιση του χρωματικού φάσματος σε μια οθόνη … το συγκεκριμένο είναι τόσο παλιό όσο και οι οθόνες το sRGB της Adobe δε, νομίζω είναι από τα πιο σωστά χρωματικά πρότυπα.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/DCI-P3

bill

τοσο πολυ σε ποναει η 1+ κ βγαζεις χολη σε καθε αρθρο?
μεινε με το σαπιομηλακι εσυ κ ασε τους αλλους
δεν κοιτας την καμπουρα σου παρα κραζεις τις καμπουρες των αλλων

NikosAr

Έχεις κάποια τεχνολογική γνώση επι του θέματος ? Μάγκα του καναπέ πίσω από το πληκτρολόγιο ?

Evangelos gaster

Παιδιά ήμουν στο Λονδίνο στην παρουσίαση. Το 7 Pro πραγματικά όπως είπε και ο CEO όταν το πιάσεις, δεν θες να πας πίσω. Το ποσό εξαιρετικά χρώματα, φωτεινότητα και ταχύτητα smooth αίσθηση έχει η οθόνη αυτή δεν εξηγείται. Πανέμορφη η συσκευή. Με σημαντικές αλλαγές που το απογειώνουν σε άλλο επίπεδο. -QHD+ Fluid Amoled οθόνη -UFS 3.0 χώρο αποθήκευσης (σαν ssd σε κινητό) -Dual Dolby Atmos Speakers με πολύ καθαρό ήχο και δυνατότερο από ποτέ σε σχέση με 6 και 6Τ. -Έως και 12GB RAM -Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων αστραπιαίος. Ίσως πιο γρήγορος κι από τον κανονικό που είδε το 6. -Η δόνηση πλέον πολύ καλύτερη σε ποιότητα και δύναμη. -Η μπροστινή κάμερα αρκετά ανώτερη απο του 6Τ. Ανοίγει εύκολα γρήγορα και σε περίπτωση πτώσης κλείνει αυτόματα για προστασία όπως είναι στον αέρα. -Η πίσω κάμερα με 3 νέους φακούς Sony για κάθε περίπτωση. Και Telephoto και Wide και με Optical Zoom. -Warp Charge φόρτιση σε άλλο επίπεδο. Ήδη από το 6Τ McLaren μου την έχω και είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή. -Ανα πάσα στιγμή μπορεί κανείς να αλλάξει την οθόνη σε 60hz και fhd+ ανάλυση αν θέλει εξοικονόμηση μπαταρίας. -Το λογισμικό μαζί με το νέο hardware, ακόμη πιο γρήγορο. Η… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.