OnePlus 8 Pro: Πρώτα δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

, OnePlus 8 Pro: Πρώτα δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Η OnePlus μπορεί να έχει ανέβει στις προτιμήσεις των καταναλωτών για πολλούς λόγους, από επιδόσεις μέχρι τιμές, αλλά σίγουρα ένας από αυτούς δεν ήταν οι φωτογραφικές ικανότητες των συσκευών της.

Φαίνεται πως το επερχόμενο OnePlus 8 Pro έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την εταιρεία, όχι μόνο με προσθήκες όπως ασύρματη φόρτιση και IP rating, αλλά και με πολύ ικανές κάμερες. Το πρώτο, εντυπωσιακό δείγμα της κάμερας έρχεται από τον πρόεδρο της εταιρείας, Pete Lau, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συγκρίνοντας το OnePlus 8 Pro με “κάποια άλλη ναυαρχίδα”.

Με τη λεζάντα να αναφέρει “ευρυγώνιο που μπορεί να έρθει πολύ κοντά”, o Pete Lau μας δίνει μία πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του ευρυγώνιου φακού σε νυχτερινές λήψεις, με το αποτέλεσμα να είναι μία φωτεινή φωτογραφία που διατηρεί τις λεπτομέρειες. Επίσης, φαίνεται πως η συσκευή είναι σε θέση να κάνει ζουμ στη wide φωτογραφία, χωρίς να μειώνεται η ποιότητα.

Οι προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για χρήση του αισθητήρα IMX586 48MP, με την εταιρεία λογικά να χρησιμοποιεί τεχνολογία pixel-binning για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Τα εν λόγω πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αρκεί βέβαια να προέρχονται όντως από τη συσκευή και να μην είναι αποτέλεσμα κάποιου editing.

, OnePlus 8 Pro: Πρώτα δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

, OnePlus 8 Pro: Πρώτα δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

, OnePlus 8 Pro: Πρώτα δείγματα φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Τώρα θεωρούνται καλές αυτές οι φωτογραφίες? Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: άλλο πράγμα να είναι “όμορφη” μια φωτογραφία και άλλο να είναι “καλή”. Η λάθος κατεύθυνση, που λέω και ξαναλέω, που πήραν με την A.I. στα κινητά είναι αυτή ακριβώς. Όλα τα night mode είναι απαράδεκτα με φωτογραφικούς όρους. Όταν βγάζεις μια νυχτερινή φωτογραφία (η λογική το επιτάσσει) πρέπει ο ουρανός να είναι μαύρος, όχι γαλάζιος ή μπλε. Αυτή τη στιγμή τα κινητά πάνε να μας “ξεγελάσουν” ότι και καλά με μια απλή λήψη μπορούν να βγάλουν μια φωτογραφία που ο αισθητήρας και ο φακός μιας DSLR ή Mirrorless θέλει αρκετά δευτερόλεπτα exposure για να πετύχει. Και οκ, δεν μιλάμε για το zoom που τα πράγματα είναι αστεία, αλλά ακόμα και στην πλήρη λήψη το dynamic range είναι ανύπαρκτο και το blur σπάει κόκαλα! Αν την είχα βγάλει με κανονική κάμερα θα ήταν οριακά usable για να την κρατήσω. Είμαι αυστηρός?? Ναι, γιατί το χρησιμοποιούν ως selling point για να δικαιολογήσουν τα 1000€ που ζητούν (όλοι όχι μόνο η One Plus) και έτσι πρέπει να είμαστε αυστηροί.

kostas

τραβηξα προχθες ενα τοπιο με το oneplus και στην οθονη μου φαινοταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ μερα ηταν,ειχε ηλιο,γενικα την εβλεπες στην οθονη του κινητου και σου γεμιζε το ματι.την στελνω σε εναν φιλο φωτογραφο, ε μου εβγαλε ενα σωρο λαθοι,πολυ θορυβο ειχε λεει και γενικα μου ελεγε ορολογιες που λεω σιγουρα τρελος ειναι.οποτε ναι εχεις δικαιο αλλο τι βλεπουμε εμεις και αλλο τι ισχυει στην πραγματικοτητα

Baioss

Το θέμα είναι ότι όλοι πιστεύουν τις παπατζες που τους πουλάει το Dxomark. Βλέπουν 124 πόντους πχ και νομίζουν οτι θα πάρουν ακριβή DSLR. Το πιο αστείο όμως είναι ότι μετά ψάχνουν για Gcams.

forneverarrow

Και το ακόμα πιο αστείο είναι ότι νομίζουν πως θα βγάλουν την ίδια φωτογραφία με μια DSLR απλά με το πάτημα ενός κουμπιού! Πριν κάποιους μήνες έτυχε να πάω εκδρομή με ένα καλό φίλο και βγάζαμε διάφορες φωτογραφίες με τα κινητά. Σε κάποια φάση τον είδα που προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία τα παιδιά του που έπαιζαν σε ένα χωράφι και τον λυπήθηκα… τράβηξε καμιά τριανταριά λήψεις με το P30 Pro και κατέληξε να σβήσει τις 25 γιατί ήταν χάλια! Άρχισε να βρίζει το κινητό και τα λεφτά που έδωσε. Όταν του εξήγησα με απλά λόγια ότι δεν μπορείς να βγάλεις πορτραίτα μια ώρα πριν τη δύση του ήλιου όταν έχεις τον ήλιο ακριβώς μπροστά στου και το αντικείμενο να σε κοιτάζει (και μάλιστα με το HDR απενεργοποιημένο) μου την είπε κιόλας!! Ότι και καλά αν είχε και εκείνος DSLR θα έβγαζε τη φωτογραφία σωστά. Τελικά, του πήρα το κινητό από τα χέρια και έκανα το αυτονόητο: πήγα στην αντίθετη κατεύθυνση και τράβηξα 5 πόζες ενώ έπαιζαν τα παιδιά (φυσικά με manual settings αλλά δεν του το είπα 🙂 ). Μόλις τις είδε ξετρελάθηκε και αυτομάτως το P30 Pro έγινε πάλι το καλύτερο κινητό της αγοράς… Ηθικό δίδαγμα: το marketing machine… Συνέχεια »

forneverarrow

Αυτό ακριβώς… δεν είμαι φωτογράφος (τουλάχιστον κατ’ επάγγελμα) αλλά είναι η βασική μου ασχολία πέρα από τη δουλειά μου εδώ και μια πενταετία. Ίσως να είμαι κάπως αυστηρός ενώ δεν θα έπρεπε σε τέτοιο επίπεδο κάμερας, αλλά είναι αυτό: για να έχουμε πρόσβαση σε smartphones με μεγάλο χώρο αποθήκευσης, 2K οθόνη και επεξεργαστή της προκοπής, πρέπει δυστυχώς να πληρώσουμε το καπέλο με την πρόφαση της “καλής” φωτογραφίας! Αυτό είναι καθαρά φούμαρα για να πείσουν το μέσο χρήστη του instagram (δεν υποτιμώ κανένα βέβαια για τη χρήση που κάνει, μιλάω με ένα παράδειγμα) ότι μπορεί να βγάζει φωτογραφίες επιπέδου National Geographic ή Magnum αν πληρώσει σχεδόν δυο μισθούς για κινητό. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Για τα social media επαρκεί εξαιρετικά και η μονή κάμερα του iPhone 8 ή του Pixel 3 σε συνδυασμό με ένα καλό camera app. Αν θες κάτι πραγματικά καλό θα πληρώσεις για καλή κάμερα (με ό,τι συνεπάγεται) και θα μάθεις τις βασικές αρχές της φωτογραφίας (exposure triangle κλπ.). Εξάλλου, η φωτογραφία ποτέ δεν ήταν “φτηνό” χόμπι δυστυχώς…

Kostas

Συμφωνω σε οτι και να πεις γιατι δεν εχω ιδεα απο φωτογραφια 🤣🤣🤣 και ποτε δεν παιρνω ενα κινητο βαση της καμερας του γιατι την χρησιμοποιώ σπανια την καμερα,αν ομως χρησιμοποιουσα την καμερα συχνα παλι δεν θα αγοραζα κινητο για την καμερα του,το smartphone παραμενει smartphone και σε καμια περίπτωση δεν θα φτασει τα επιπεδα μιας καλης φωτογραφικής μηχανής.

SUPS 👨‍⚖️

Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι του επαγγελματος σας ειναι οτι ο μεσος χρηστης παιρνει κινητο με καλη φωτογραφικη για να μπορει να πηγαινει πχ στο χωραφι με τ παιδια του χωρις ν κουβαλαει επιπλεον ογκωδη καμερα τριποδο διαφορετικους φακους κ δεν ξερω τι αλλο για να βγαλει ΜΙΑ φωτογραφια τα παιδια του.Μπορει οταν θελει να παει παραλια να θελει ν βγαλει φωτογραφια τη θαλασσα ή οτιδηποτε αλλο δεν μπορει ν κουβαλησει dslr.ΑΥΤΟΣ ειναι ο λογος που εχουν επιτυχια τ κινητα και ”προσπαθουν” να αντικαταστησουν τις dslr !H φορητοτητα και η ευκολια!
ο μεσος χρηστης που ειναι η πλειοψηφια αυτο πληρωνει σημερα.(το να μαθουν να βγαζουν manual ειναι αλλη ιστορια)

Kostas

Και με ενα κινητό τον 500 ευρώ βγαζεις αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες στο χωραφι,στην παραλια και στα καφε μπαρ

forneverarrow

Αυτό ακριβώς! Με έβγαλες από τον κόπο 🙂

dem

όμορφη ειναι ναι και με το παραπάνω…….. καλή σε καμία περίπτωση μόνο θόρυβος κάνει party και όπου δεν κάνει έχει aggressive noise reduction και πέφτει παστέλι……….. θα μου πεις με αυτούς τους μικρούς φακούς και μικρούς σενσορες που εχουν τα κινιτα τι να κλάσει… άλλα τουλάχιστον να μην το λένε καλή……….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.