OnePlus 8 Pro vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, OnePlus 8 Pro vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η OnePlus κυκλοφόρησε το OnePlus 8 Pro ως ένα flagship smartphone το οποίο θα μπορέσει να κοντράρει επάξια τις ναυαρχίδες των άλλων εταιρειών όπως είναι το iPhone 11 Pro Max αλλά και το Samsung Galaxy S20 Ultra. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στις διαφορές που έχει το OnePlus 8 Pro με το iPhone 11 Pro Max.

Οθόνη

Η οθόνη του OnePlus 8 Pro σύμφωνα με το DisplayMate είναι από τις καλύτερες στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το τηλέφωνο έχει οθόνη 6.78 ιντσών τύπου Fluid AMOLED, ανάλυση 3.168 x 1440 pixels, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και φωτεινότητα τα 1300 nits. Το flagship smartphone της Apple από την άλλη έχει οθόνη 6.5 ιντσών, panel τύπου OLED, ανάλυση 2.688 x 1242 pixels και ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

Άλλη μία διαφορά στις δύο οθόνες εντοπίζεται και στην εμφάνιση αφού το iPhone έχει notch ενώ το smartphone της OnePlus έχει punch-hole.

Ενδιαφέρει επίσης: OnePlus 8 Pro vs Xiaomi Mi 10 Pro: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Αρκετές είναι και οι διαφορές και στο εσωτερικό των δύο smartphone. Από την μία το OnePlus 8 Pro ενσωματώνει Snapdragon 865, 8 ή 12GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB και από την άλλη το iPhone 11 Pro Max έχει A13 Bionic, 4GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 64, 256 ή 512GB.

Κάμερα

Όσον αφορά την κάμερα η Apple τοποθέτησε τριπλή διάταξη ενώ το smartphone της OnePlus έχει τετραπλή διάταξη. Πιο συγκεκριμένα, η OnePlus τοποθέτησε δύο κάμερες στα 48MP (μία κύρια και μία ultrawide), μία 8MP telephoto με 3x optical zoom και μία 5MP color sensor. Το iPhone από την άλλη έχει τρεις κάμερες στα 12MP εκ των οποίων η μία είναι κύρια, η άλλη ultrawide και η τρίτη telephoto η οποία έχει και 2x optical zoom.

Στο front panel το iPhone ενσωματώνει ξανά κάμερα των 12MP ενώ το OnePlus 8 Pro έχει κάμερα των 16MP.

Ενδιαφέρει επίσης: OnePlus 8 Pro vs Samsung Galaxy S20 Ultra: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Μπαταρία

Τέλος, αισθητές είναι οι διαφορές και στην χωρητικότητα της μπαταρίας των δύο τηλεφώνων. Και τα δύο τηλέφωνα υποστηρίζουν γρήγορη ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση (της OnePlus 30W και στις δύο περιπτώσεις ενώ της Apple 18W fast charge μέσω καλωδίου) με την χωρητικότητα της μπαταρίας να ανέρχεται στα 4.510mAh στο OnePlus 8 Pro και στα 3.969mAh στο iPhone 11 Pro Max.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.