OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro: Αυτές είναι οι διαφορές των δύο νέων smartphone

, OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro: Αυτές είναι οι διαφορές των δύο νέων smartphone

Η OnePlus παρουσίασε πριν 10 ημέρες τα OnePlus 8 και 8 Pro, δύο νέα flagship smartphone τα οποία έρχονται για να κοντράρουν τα κορυφαία smartphone άλλων εταιρειών. Τα δύο smartphone της OnePlus όμως έχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους οι οποίες γίνονται αισθητές στον χρήστη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλες τις διαφορές των OnePlus 8 και OnePlus 8 Pro. Ας μην τα πολυλογούμε όμως.

Οθόνη

Η οθόνη των δύο smartphone εκτός από διαφορές στο μέγεθος έχει διαφορές και στις τεχνολογίες. Αρχικά, και τα δύο panel είναι AMOLED. Το OnePlus 8 έχει οθόνη 6.55 ιντσών και η Pro έκδοση 6.78 ιντσών ενώ η ανάλυση τους είναι 2400 x 1080 και 3168 x 1440 pixels αντίστοιχα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το panel της Pro έκδοσης έχει ελαφρώς curved άκρες ενώ ο ρυθμός ανανέωσης ανέρχεται στα 120Hz, σε αντίθεση με το απλό OnePlus 8 το οποίο έχει flat panel και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Επιπλέον, μόνο η Pro έκδοση έχει 10-bit color depth και ταυτόχρονα έχει υψηλότερη φωτεινότητα.

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά των δύο smartphone μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, έχουν τον Snapdragon 865 και μνήμη RAM από 8 έως 12GB. Βέβαια, ο τύπος της μνήμης RAM διαφέρει. Το OnePlus 8 έχει μνήμη LPDDR4X ενώ το 8 Pro έχει LPDDR5.

Φυσικά, και τα δύο smartphone υποστηρίζουν το 5G ωστόσο υποστηρίζουν μόνο τις sub-6GHz μπάντες και όχι το mmWave. Η μόνη έκδοση που υποστηρίζει mmWave είναι αυτή που κυκλοφόρησε η OnePlus σε συνεργασία με την Verizon.

Κάμερα

Τα OnePlus 8 έχουν διαφορά ακόμη και στον τομέα της κάμερας. Η Pro έκδοση εξοπλίζεται με τέσσερις κάμερες ενώ το απλό OnePlus 8 έχει τρεις κάμερες. Η κύρια κάμερα των δύο smartphone είναι ίδια και ανέρχεται στα 48MP ωστόσο στην Pro έκδοση υπάρχουν ακόμη μία 48MP ultrawide, 8MP telephoto και ένας 5MP color filter αισθητήρας. Από την άλλη το OnePlus 8 έχει 16MP ultrawide και 2MP macro. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν 16MP front facing κάμερα.

Μπαταρία

Τέλος, διαφορές υπάρχουν και στον τομέα της μπαταρίας. Τα δύο OnePlus 8 έχουν γρήγορη φόρτιση 30W, ωστόσο μόνο η Pro έκδοση υποστηρίζει ασύρματη γρήγορη φόρτιση των 30W. Όσον αφορά την χωρητικότητα, το απλό έχει 4300mAh ενώ η Pro έκδοση 4510mAh.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Βλέπω ότι την πιστοποίηση IP68 την ξεχνάτε διαρκώς στα άρθρα για το OnePlus 8 Pro. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Προτιμάτε Mi10 Pro;

Κώστας Βλαχάκης

Μην σκέφτεσαι έτσι, εσύ χαλιέσαι. Είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα που φέρνουμε όλα τα OnePlus εδώ και 3 χρόνια και τα παρουσιάζουμε πρώτοι.

Θυμήσου τα τελευταία μας βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=TUWdEPrvYMs
https://www.youtube.com/watch?v=QzvfopvS5bw

Baioss

Δεν σκέφτομαι έτσι κύριε Βλαχάκη. Αλλά όταν δεν αναφέρετε βασικά χαρακτηριστικά μιας συσκευής, σε ένα τεχνολογικό blog που ακολουθούν χιλιάδες κόσμου, δεν κάνετε σωστή ενημέρωση. Και όταν δεν ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής, τον κατευθύνετε άλλου.

Κώστας Βλαχάκης

Όπως νομίζετε.

ΑΚΗΣ

Κώστα καλημερα.
Συγχαρητηρια για το σαιτ σου.
Θέλω να αγοράσω το ONEPLUS 8 PRO και δεν το βλεπω πουθενα ουτε ΠΛΑΙΣΙΟ, PUBLIC, MEDIA MARKT. Μονο μια εταιρία στην Ελλαδα στο Καματερό το φερνει. Τι γινεται? Δεν υπαρχει αντιπροσωπεία? Service? Δωσε μου τα φωτα σου γιατί ενώ θελω ν ατο αγορασω εχω ξενερώσει. Τι προτείνεις, από που να γινει αγορα?

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα Άκη, δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, ούτε διανομέας. Εγώ το παρήγγειλα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της OnePlus απευθείας. Έρχεται από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν σταματάει τελωνείο και τέτοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.