OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Tο OnePlus Nord 4 παρουσιάστηκε στο Summer Lunch Event της εταιρείας στο Μιλάνο με σχεδιασμό που έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες τάσεις και επιλέγει ένα μεταλλικό unibody.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Το τηλέφωνο τρέχει σε Snapdragon 7+ Gen 3 με μνήμη RAM 8 GB, 12 GB ή 16 GB. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι είτε 128 GB UFS 3.1 είτε 256 GB/512 GB UFS 4.0.

Το OnePlus Nord 4 έχει ένα πάνελ Super Fluid AMOLED 6,74 ιντσών που έχει ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και ανάλυση 1240p. Διαθέτει μία οπή για την κάμερα selfie 16 MP.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Πίσω διαθέτει κύριο shooter 50 MP με OIS και EIS και ultrawide 8 MP. Η κύρια κάμερα μπορεί να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση έως 4K και 60 fps.

Το Nord 4 διαθέτει μπαταρία 5.500 mAh με ενσύρματη υποστήριξη φόρτισης 100 W που το βοηθά να φτάσει το 100% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αγοράσετε φορτιστή ξεχωριστά, επειδή δεν πρόκειται να υπάρχει στη συσκευασία.

Η μπαταρία θα διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 1.600 πλήρεις κύκλους, κάτι που θα πρέπει να κάνει οποιονδήποτε ανησυχεί για τη γρήγορη φόρτιση που προκαλεί υπερβολική υποβάθμιση.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Η OnePlus στόχευε από την αρχή σε ένα μεταλλικό ενιαίο σώμα, το οποίο απαιτούσε καινοτόμες λύσεις. Επανατοποθέτησαν τις κεραίες σε σχήμα U και πρόσθεσαν μικρές κολώνες στο εσωτερικό του πίσω καλύμματος του τηλεφώνου, μειώνοντας ουσιαστικά στο μισό το μέγεθος της κεραίας και ενισχύοντας την ενίσχυση του σήματος.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Το όνομα του νέου σχεδίου ονομάζεται Nordtones και το τηλέφωνο διατίθεται σε Mercurial Silver, Oasis Green και Obsidian Midnight.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Η OnePlus παρουσίασε επίσης το Nord 4 ως το πρώτο διεθνές τηλέφωνο με chipset μεσαίας κατηγορίας με τεχνητή νοημοσύνη. Οι δυνατότητες που ενεργοποιούνται είναι το AI Audio Summary, το AI Note Summar και το AI Linkboost που επανασυνδέεται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας «γρηγορότερα από ποτέ».

Το Nord 4 προσφέρει επίσης μια λειτουργία AI Groupfie που αλλάζει τεχνητά τα μάτια των ανθρώπων σε ομαδικές λήψεις, για πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Oneplus nord 4, OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμόΤο τηλέφωνο τρέχει το Oxygen OS 14.1 που βασίζεται στο Android 14 και η OnePlus υποσχέθηκε 4 ενημερώσεις έκδοσης Android και έξι χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται μέχρι το 2030.

Στην Ευρώπη, το OnePlus Nord 4 κοστίζει 429 £/499 ευρώ για την έκδοση 12/256 GB, ενώ η κορυφαία επιλογή 16/512 GB κοστίζει 529 £/599 ευρώ. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και όσοι κάνουν προκράτηση θα λάβουν δωρεάν ακουστικά Nord Buds 3 Pro TWS και έκπτωση 50 € εάν επιλέξουν τη μεγαλύτερη έκδοση αποθήκευσης. Οι ανοιχτές εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Αυγούστου.

Στην Ινδία οι προπαραγγελίες ανοίγουν στις 20 Ιουλίου με τις ανοιχτές πωλήσεις να ξεκινούν στις 2 Αυγούστου. Η περίοδος προπαραγγελίας θα έχει την παραλλαγή των 8/256 GB για 32.999 INR, ενώ η επιλογή 12/256 GB είναι 35.999 INR.

Μια τρίτη έκδοση 8/128 GB θα ενσωματωθεί μόλις ξεκινήσουν οι αποστολές – θα πωλείται λιανικά για 29.999 INR.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured

Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Android 15 σε συσκευές Pixel της Google φαίνεται πως θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9a: Εμφανίστηκε σε εικόνες με σχεδόν επίπεδο camera bar

Η σειρά Pixel 9 κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες με τέσσερα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Pixel 9, δύο Pro και ενός αναδιπλούμενου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Είναι επίσημο – Θα παρουσιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου

Οι φήμες σχετικά με την αποκάλυψη του iPhone 16 από την Apple είχαν πέσει κοντά, αλλά δεν ήταν απολύτως ακριβείς.

Smartphones featured Huawei Xiaomi

Μετά τη Huawei και η Xiaomi ετοιμάζει τριπλά αναδιπλούμενο smartphone

To τριπλά αναδιπλούμενο smartphone της Huawei αναμένεται πολύ σύντομα και τώρα ακούγεται πως και μια ακόμα εταιρεία ετοιμάζει μια τέτοια συσκευή.