OnePlus Nord 5G: Επίσημα με οθόνη 90Hz, Snapdragon 765, κάμερα 48MP και τιμή 400 ευρώ

, OnePlus Nord 5G: Επίσημα με οθόνη 90Hz, Snapdragon 765, κάμερα 48MP και τιμή 400 ευρώ

Μετά από αρκετή αναμονή, η OnePlus αποκάλυψε και επίσημα το OnePlus Nord 5G, το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας που αφήνει τη flagship κατηγορία και έρχεται με το γνωστό μότο “Never Settle” να επαναπροσδιορίσει τη μεσαία κατηγορία, προσφέροντας μία συσκευή που πέραν του επεξεργαστή της τίποτα άλλο δε θυμίζει mid-range.

Το OnePlus Nord 5G έρχεται με οθόνη τεχνολογίας Fluid-AMOLED 6,44 ιντσών ανάλυσης 2400x1080p, με αναλογία οθόνης 20:9 και ρυθμό ανανέωσης εικόνας στα 90Hz. H οθόνη προσφέρει επιλογές sRGB και P3, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει περιεχόμενο HDR. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, με το διπλό σύστημα selfie κάμερας να βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5.

Update: Το νέο OnePlus Nord φέρνει στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος

, OnePlus Nord 5G: Επίσημα με οθόνη 90Hz, Snapdragon 765, κάμερα 48MP και τιμή 400 ευρώ

Μιλώντας για τη selfie κάμερα, η εταιρεία συνδυάζει τον αισθητήρα Sony IMX616 των 32MP μαζί με ευρυγώνιο αισθητήρα 105 μοιρών και ανάλυσης 8MP, με την εταιρεία να επισημαίνει πως πλέον δε χρειάζεται κάποιος selfie stick για να βγάλει ομαδική selfie, όπως είχε βέβαια φροντίσει να μας ενημερώσει με και πρωτύτερα.

Στο πίσω μέρος υπάρχει το τριπλό σύστημα κάμερας, με τον αισθητήρα Sony IMX586 των 48MP, τον οποίο έχουμε δει και στο OnePlus 8, να προσφέρει οπτική και ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας, καθώς και καλές νυχτερινές λήψεις με διάφραγμα f/1.75. Μαζί με τον κύριο αισθητήρα, η OnePlus προσφέρει ultrawide κάμερα 119 μοιρών και ανάλυσης 8MP, μαζί με 2MP αισθητήρα για macro λήψεις και 5MP αισθητήρα βάθους.

, OnePlus Nord 5G: Επίσημα με οθόνη 90Hz, Snapdragon 765, κάμερα 48MP και τιμή 400 ευρώ

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 765G, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με τη μέθοδο των 7mm, ο οποίος υποστηρίζει δίκτυα 5G, με επιλογές 6GB, 8GB ή 12GB μνήμης RAM, με αντίστοιχους αποθηκευτικούς χώρους για κάθε έκδοση στα 64GB, 128GB και 256GB. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.115mAh και υποστηρίζει Warp Charge 30T, δηλαδή 70% φόρτιση μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Το OnePlus Nord 5G θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου, με τη βασική έκδοση να ξεκινάει από τα 400 ευρώ. Οι δύο χρωματικές επιλογές θα είναι Blue Marble και Gray Onyx. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε Ασία και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Προς το παρόν, μόνο οι εκδόσεις με 8GB RAM και 12 GB RAM είναι διαθέσιμες, με τιμή 449 και 559 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

ΔΕΝ υποστηριζει hdr?φαουλ μεγαλο γτ πραγματικα εχει εκπληκτικα specs για τη τιμη..

Noname

Θεωρώ ότι δεν είναι το απόλυτο value for money. Το mi 10 lite κοστίζει 275.

G.J.

Για ποιο λόγο ελλάδα 450€? 400 έχει Ιταλία, Αυστρία, γερμάνια και Ολλανδία.

Αναστάσης

Ακόμα και Κύπρο έχει 399€!!!
Ελλάδα γιατί 449€ παρακαλώ;;;;;

Nickolas

Γιατί πολύ πιθανό να το φέρουν και επίσημα στη χώρα μας στα μεγάλα καταστήματα, οπότε να βγάλει και το κατιτίς του ο Έλληνας διανομέας.
Στη χειρότερη περίπτωση το παραγγέλνεις από Amazon με 399 και τελειώνει η υπόθεση.
Για αυτά τα χρήματα φαίνεται μια χαρά το τηλέφωνο, αν και θα το προτιμούσα με κανα 855 επεξεργαστή και ας μην υποστηρίζει 5G.

Sergio

Δε νομίζω οτι έχει σχέση με ΄΄Ελληνες διανομείς.Απο την στιγμή που μπορείς να το πάρεις απο το επίσημο σαιτ της oneplus,δεν βγάζει κανένας άλλος κέρδος πλήν της εταιρείας.Υποθέτω οτι παίζει ρόλο ο ΦΠΑ,χωρίς να είμαι σίγουρος

Nickolas

Αν ισχύει αυτό τότε και τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η διαφορά. Αλλά αν θυμάμαι καλά οι τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια ήταν ίδιες. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Κωνσταντής

Πολύ καλή περίπτωση με τα 90hz να είναι είναι το κερασάκι.
Μια τελεφωτο να είχε μόνο κ θα ήταν υπερπληρες. Κρίμα.

xiaomistas

νομιζω πως για mediocre κινητο ειναι λιγακι τσιμπημενο… με λιγα λεφτα παραπανω παιρνεις το θεϊκο oneplus 8

Κώστας Βλαχάκης

Το νέο OnePlus Nord φέρνει στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος
https://techblog.gr/mobile/to-neo-oneplus-nord-fernei-stin-ellada-o-kotsovolos/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.