OnePlus One: Το Cyanogen 13.1 φέρνει τεχνολογίες της Microsoft

Οι κάτοχοι συσκευών OnePlus One έχουν διαθέσιμο πλέον ένα νέο update για τη συσκευή τους, το Cyanogen 13.1 μια έκδοση η οποία είναι MOD ready.

Τι σημαίνει το MOD ready; Σε απλά λόγια ότι ο κατασκευαστής μπορεί να ρυθμίσει ή και να αλλάξει χαρακτηριστικά της πλατφόρμας του Android τα οποία δεν είχε τη δυνατότητα μέχρι σήμερα. Η έκδοση 13.1 του Cyanogen έρχεται με αρκετές αλλαγές τις οποίες η ομάδα του Cyanogen παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο και σε αυτά περιλαμβάνει κυρίως τεχνολογίες της Microsoft οι οποίες έχουν ενσωματωθεί καλύτερα στο λειτουργικό σύστημα.

Για παράδειγμα το Skype πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε κλήσεις Skype απ’ ευθείας μέσα από την εφαρμογή για τηλεφωνικές κλήσεις της συσκευής, ενώ κρατάτε σημειώσεις στα e-mail σας αλλά και στην εφαρμογή κλήσεων με το OneNote. Όσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ – για την ώρα – έχουν την δυνατότητα να πάρουν hands-free selfies με φωνητικές εντολές, ενώ μπορείτε επίσης να ορίσετε reminders ή ακόμα και να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας με φωνητικές εντολές. Επιπλέον στο OnePlus One ενσωματώθηκε η τεχνολογία Hyperlapse της Microsoft δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην εφαρμογή της κάμερας να κάνει λήψη time-lapse videos τα οποία είναι ιδιαίτερα σταθερά.

Δείτε στο video που ακολουθεί το σύνολο των νέων χαρακτηριστικών.

OnePlus One, OnePlus One: Το Cyanogen 13.1 φέρνει τεχνολογίες της Microsoft

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Σαν πολύ βάζει η Microsoft το χεράκι της στο Android…

dark_master

Κώστας Β λογικό…. υπηρεσίες πουλάει, όχι λογισμικο όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί. Οι υπηρεσίες της φέρνουν τα λεφτά Κ αυτές προωθεί.

Παναγιωτης

Αθάνατο Oneplus One !!!
Αν και δοκιμασα την νέα έκδοση και ειναι buggy…
οπότε θα περιμένω την επόμενη έκδοση

Kostas

Πιστεύω οτι το άρθρο του techblog 02/10/2015 για την λήξη του πολέμου μεταξύ των δυο κολοσσών απαντάει σε ολα για την συμπεριφορά της MS ! Και τους δυο του βολεύει η κατάσταση οπως είναι !

tolkien

“Σαν πολύ βάζει η Microsoft το χεράκι της στο Android…”
Και καλα κανει αφου το ολο mobile παει προς android.

tolkien

Την εχω βαλει σε OPO και δεν το περιμενα. Ειναι αψογη η CM 13.1
Επιτελους καποια rom πολυ καλη. Απλα ηθελα πολυ καλη μπαταρια και δεν εχει θεμα. Εκει αξιζουν πολλα μπραβο. Τωρα τι λενε εδω καποια που ουτε καν εχουν το κινητο (αρα και την επισημη Rom) ειναι απλα troll. Ωραια συνεργασια παντως. Ωραια υλοποιηση.

KostasB

@tolkien δεν πιάνεις το νόημα…
Δεν με ενοχλεί καθόλου να βγάζει η Microsoft εφαρμογές για Android. Μιλάμε για εφαρμογές τρίτων που θα έρχονται προεγκατεστημένες στα κινητά. Το γνωστό σε όλους bloatware αν έχεις ακουστά που ασχολείσαι και με ROM. Ούτε cortana θέλω ούτε skype ούτε onenote. Ότι θέλω μπαίνω playstore και το κατεβάζω.
Οι περισσότεροι κράζουν τις εταιρείες που φέρνουν τα κινητά τους φορτωμένα με σαβούρα και τώρα κάνει το ίδιο και η Cyanogen και ξαφνικά είναι γ@μ@το; Τι να πω..
Ελπίζω η συνεργασία τους αυτή να μείνει στο Cyanogen OS και να μην επεκταθεί και στις CM εκδόσεις.

Geo

Και εγω πήρα χθες την 13.1 μέσω OTA, αλλά το skype το διεγραψα. Επίσης , το κινητό ακόμα ΠΕΤΆΕΙ. Ή μπαταρία τού είναι ακόμα, μετά από 2 χρόνια , πολύ καλή.

tolkien

Αυτο που ισως εσυ θεωρεις stock android πχ nexus συσκευες εγω και σ αυτη την περιπτωση το θεωρω bloatware γιατι η google εχει τοσες εφαρμογες προεγκατεστημενες. Αρα το να πουμε ενα κινητο ή tablet καθαρο πρεπει αναγκαστικα να βαλεις μια τελειως αλλη rom καθαρη και απλη (και η οποια να κανει και update. οχι να βαζεις και να βγαζεις συνεχεια. Αρα λιγο σπανιο ολο αυτο). Τωρα πιστευω αυτο που κανει η microsoft με την ομαδα CM εγω το θεωρω μια χαρα μιας και χρηστης Windows. Αντε μηπως και ανακοψει εστω λιγο την google γιατι πολλες (μπιπ μπιπ) κανει και το μονοπωλειο ποτε δεν ειναι καλο.
Παντως @KostasB αμα μπορεις να δεις απο καναν φιλο σου αν εχει ή εσυ ο ιδιος την νεα εκδοση θα δεις ειναι πολυ πολυ καλη και το λεω γιατι δεν το περιμενα. Ή περιμενα να πω την αληθεια οτι θα ετρωγε ολη την μπαταρια.

KostasB

@tolkien δεν μίλησα για stock Android και Nexus. Μιλάω για Cyanogenmod που είναι καθαρή ROM χωρίς περιττά πράγματα.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ την OxygenOS στο OnePlus 2 και έχει μόνο τις βασικές εφαρμογές της Google (φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, ημερολόγιο, Gmail και Chrome) με μόνη εξαίρεση θα έλεγα το Google Drive το οποίο τυγχάνει να χρησιμοποιώ. Όλα αυτά δεν τα θεωρώ bloatware καθώς δεν υπάρχει άλλη παρόμοια εφαρμογή προεγκατεστημένη.
Όσο για το OPO, έχω φίλο που το έχει και ξέρω πόσο καλά τρέχει. Την προηγούμενη βδομάδα λύσαμε ένα πρόβλημα γιατί η MM που του ήρθε OTA δεν έκατσε καλά και του δημιουργούσε θέματα και με απλή επαναφορά δεδομένων λύθηκε και τώρα απλά πετάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OnePlus OnePlus one

OnePlus One: Το πραγματικό Flagship Killer [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε το πρώτο πραγματικό flagship killer που κυκλοφόρησε ποτέ, το μοναδικό OnePlus One αλλά και τι το έκανε τόσο ξεχωριστό.

Smartphones Android Android 10 featured

OnePlus One: Παρά τα 6 του χρόνια, λαμβάνει Android 10 μέσω LineageOS

OnePlus One, Samsung Galaxy S5 Plus και OPPO Find 7 λαμβάνουν Android 10 έπειτα από πολλά χρόνια χάρις στο LineageOS 17.1.

Smartphones OnePlus OnePlus one OnePlus smartphones

OnePlus One: Πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της φόρτισης

Μια μόλις ημέρα μετά κυκλοφορία της είδησης ότι το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note 7 εξερράγη ενώ βρισκόταν στη φόρτιση, έχουμε ένα ακόμη περιστατικό που αφορά σε παλαιότερο μοντέλο της OnePlus. Πρόκειται για το “flagship killer” του 2014 ή πιο απλά το OnePlus One.

Smartphones OnePlus OnePlus 2 OnePlus one

OnePlus: Ρίχνει την τιμή σε όλα τα smartphones

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του OnePlus 3, η OnePlus ανακοίνωσε ότι ρίχνει τις τιμές σε όλα τα μοντέλα που έχει διαθέσιμα και η έκπτωση είναι μόνιμη. Τα OnePlus One, OnePlus 2 και OnePlus X είναι όλα διαθέσιμα σε χαμηλότερες τιμές.