OnePlus One, Ladies First και ο σεξιστικός διαγωνισμός που ακυρώθηκε

Το OnePlus One είναι αναμφίβολα από τις συσκευές που έκαναν εντύπωση λόγω των high-end χαρακτηριστικών της και της τιμής που αφήνει πίσω όλες τις ναυαρχίδες των μεγάλων ονομάτων. Όμως εκεί που δεν τα πηγαίνει πολύ καλά είναι η προώθησή του.

Η πολιτική των προσκλήσεων που έχει θεσπίσει η OnePlus είναι το μεγάλο μείον και για την οποία έχει δεχτεί κριτική. Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να αποκτήσουν μια πρόσκληση και στο νέο promo διαγωνισμό της η εταιρεία απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες. Ο διαγωνισμός ονομάζεται “Ladies First” και είχε ως στόχο να φέρει τις γυναίκες πιο κοντά στην τεχνολογία. Τελικά όμως κάθε άλλο παρά αυτό κατάφερε να κάνει καθώς ζητά από τις γυναίκες να βγάλουν μια selfie και να την στείλουν.

Το θέμα όμως είναι ότι για ακόμη μια φορά ξέφυγε από τον στόχο καθώς προκάλεσε αντιδράσεις με τη φράση “Ladies, no nudity please” όπου προτρέπει τις γυναίκες να μην ανεβάσουν γυμνές φωτογραφίες για να μπουν στο διαγωνισμό. Οι αντιδράσεις ήταν για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τις γυναίκες προκειμένου να κερδίσουν μια δωρεάν μπλούζα και μια πρόσκληση για το OnePlus One και υπονοεί ότι είναι ικανές να στείλουν ακόμη και γυμνές φωτογραφίες για μια συσκευή.

Τελικά μετά τις αντιδράσεις για το σεξιστικό χαρακτήρα η OnePlus απέσυρε τον διαγωνισμό και για μια ακόμη φορά ατύχησε ως προς το promo της ναυαρχίδας της και δήλωσε: OnePlus is thrilled to have a small but growing number of women active in our online community. We want to encourage even more women to get involved with and excited about the amazing things happening in tech right now. The ‘Ladies First’ contest was a very misguided effort by a few isolated employees to do just that, however there is no question the post not only failed to better include our female community but actually perpetuated a stereotype that OnePlus in no way supports or condones. We deeply regret any offense caused by this contest.

one plus one, OnePlus One, Ladies First και ο σεξιστικός διαγωνισμός που ακυρώθηκε
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antrea

Ντρόπη που θεωρείτε τις γυναίκες κατώτερες απο τους άντρες. Μονο αυτο εχω να πώ,ντροπή!
Βγάλτε τα ρουχα της μάνας σας να δούμε αν σας αρέσει.. Ντροπή και πάλι

Sot11

Εντελώς για τα μπάζα αυτη η εταιρεία!

tech21man

Ημαρτον. Στο ερεβος ρε! One plus one…One minus a million.

Vagelis

“προτρέπει τις γυναίκες να MHN ανεβάσουν γυμνές φωτογραφίες” Τώρα ή δεν διαβάσατε καλά την έιδηση ή εγώ δεν καταλαβαίνω τα σχόλια σας..

Makis

@ Vagelis

Όταν λέει να ΜΗΝ, τι νομίζεις ότι θα γινότανε;

Τομ

Η ας το παρουμε αλλιως. Οταν λεμε σε καποιον “αν δεν φερθεις ηλιθια θα σε κερασω μια μπυρα” δεν εννοεις εμμεσα οτι ο αλλος ειναι ηλιθιος; Ε τωρα η εταιρια θεωρησε οτι οι γυναικες ειναι αμυαλα ζωα που γδυνονται στον φακο για likes. Η κατι τετοιο. Γενικα τα θεματα αυτα ειναι περιεργα. Πχ οταν οι φεμινιστριες και οι φεμινιστες τρελαινονται να αποδειξουν οτι τα φυλα ειναι ισα, εχουν ως default αποψη οτι τα φυλα ΔΕΝ ειναι ισα.

Λευτερης

Ναι επειδη καμια γυναικα δεν χρησιμοποιει το σωμα της για να κερδισει κατι. Αστε μας πια με τις υποκρισιες. Η εταιρια λεει σαφως ” NO nudity” . Οσοι και όσες δεν ξερεται αγγλικα υπαρχει και το Google translator. Αν υπαρχει σεξισμός στις μερες μας ειναι εναντιον των αντρων. Η OnePlus σας εφταιξε.

Λευτερης

*ξερετε

Antonis

Ειναι απλά τραγικοί οι τύποι. Ας το κλείσουν κι ας πουλάνε τυρόπιτες. Και πάλι με προσκλήσεις θα τις δίνουν!

arg

Ας πάρω στα χέρια μου το τερας και ας πούνε ότι θέλουν :p

TzFilosofos

Ο διαγωνισμος ηταν σεξιστικος επειδη ενας ορος ηταν οτι δε θα δεχονται γυμνες φωτογραφιες? Οχι επειδη οι αντρες απορριπτονταν λογω του φυλου τους? Εχουμε χασει λιγο την μπαλα νομοζω…

vasilis

Ακόμα μιλάνε για αυτό το τηλέφωνο όταν έχουν βγεί honor 6 , xiaomi mi4, zte nubia max/mini?
Το flag ship killer ήταν μόνο στην αρχή που βγήκαν τα πρώτα 1000 κομμάτια τώρα έγινε το ίδιο killed by Huawei,Xiaomi,ZTE και μην το λέτε φθηνό όταν δεν είναι… Η για να το πάρεις στην φθηνή τιμή πρέπει να γλύψεις την εταιρεία για ένα Invite.

tiamat

ΦΥΣΙΚΑ και οι γυναίκες δημιουργηθηκαν για να ναι στις υπηρεσίες του άντρα. Το λένε και οι MANOWAR ( kings of metal 1988 *pleasure slave*) δώστε τους one plus να μαθαίνουν μπαλίτσα σιγα-σιγα!

manosp3

κερδισα invite και δε στελνει Ελλαδα …. :@ :@ :@

tolis

TzFilosofos +1000
Έχουμε ξεφύγει τελείως!!!

Solon

Εάν οι γυναίκες δεν τα πετούσαν με το παραμικρό δεν θα είχε γεμίσει το internet ξέκολα. Εδώ για του ψύλλου πήδημα γίνετε πλέον γυμνή διαμαρτυρία. Πολύ καλά κάναν οι ιθύνοντες του διαγωνισμού να παρακαλέσουν να μην σταλούν γυμνές αυτοφωτογραφίες. Ειδικά εάν αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την διαλογή των φωτογραφιών ήταν άντρες!
Βέβαια ότι και να κάνει η Oneplas και η οποιαδήπτε Oneplas το γυναικείο κοινό θα συνεχίσει να διαλέγει συσκευές με βάση την μόδα και το χρώμα και όχι βάσει των specs. Οι λίγες εξαιρέσεις όπως η αγαπητή συντάκτρια Λορένα δεν νομίζω ότι χρειάζονται διαγωνισμούς selfies για να γνωρίσουν τις συσκευές που τις ενδιαφέρουν.

mixalis vasilopoulos

Το ίδιο θα έλεγε και αν ο διαγωνισμός ήταν ανεξαρτήτως φύλου, αλλα όταν είναι για γυναίκες σας πιάνει η υπερπροστασία!! (σχεδόν πάντα υπάρχει αυτός ο ορος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας γιατί υποτίθεται ότι θα αξιολογήσουν την ομορφιά της φωτογραφίας και όχι βυζ!@ και κWλ0υς)

Kostas K.

Παιδιά για όποιον του έρχεται invite μπαίνεις μέσω tunnel bear στο site και το στέλνεις μέσω μεσάζοντα σε Αγγλία-Γερμανία και στο στέλνουν από εκεί με μια επιβάρυνση 20 € περίπου(Όπως δηλαδή παραγγέλνεις και από το Play store της Google)

efriendgr

Το τι κυκλοφορει στα media και το ιντερνετ απο γυμνο δεν υπαρχει απλα. Εχει ξεφτιλιστει το θεμα, και μου κανει εντυπωση που οι γυναικες (ας πουμε οι νορμαλ που δε τα πετανε με το παραμικρο) αντι να κατηγορουν αυτες που γδυνονται ακομα και για να διαφημισουν μια οδοντοκρεμα κατηγορουν τους αντρες για σεξιστες. Οκ να δεχτω οτι δεν ειναι καλο να εισαι σεξιστης αλλα μαζευτε και μερικες και να ειστε δικαιες οταν σχολιαζετε για αυτο και πολλοι αντρες βαζουν τις περισσοτερες γυναικες στο ιδιο τσουβαλι, ακριβως επειδη δεν καταδικαζουν το χαλι που γινεται γυρω μας και ολο αυτο το ξεγυμνωμα που μονο τις ιδιες προσβαλει. Και τις μαναδες καλυτερα μη τις σχολιαζετε με αυτο το τροπο γιατι δεν ισχυει για ολους αρχικα και να σεβεστε μερικα πραγματα και να προβαλετε επιχειρηματα οπως κανω εγω τοση ωρα και δεν εβρισα καμια μανα και καμια γυναικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.