OPPO και OnePlus αποχωρούν από την Ευρώπη; Όχι φέτος – τουλάχιστον

Oppo εκτός Ευρώπης, OPPO και OnePlus αποχωρούν από την Ευρώπη; Όχι φέτος – τουλάχιστον

H Οppo και η OnePlus είναι δύο μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Παρά το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες συσκευές στην Ευρώπη στις αρχές του 2023 (συμπεριλαμβανομένων των OPPO Find N2 Flip και OnePlus 11), ο Max Jambor, ένας leaker με αρκετά αξιόπιστο ιστορικό, δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο εμφανίστηκε βέβαιος πως «Η OPPO και η OnePlus αποχωρούν από την Ευρώπη». Σημείωσε, μάλιστα, πως οι πρώτες χώρες από τις οποίες αποχωρούν είναι οι «Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ολλανδία».

Update:Ο James Patterson, Global PR Manager της OnePlus δήλωσε σε δημοσιογράφους:
“Η OnePlus δεν θα αποχωρήσει από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και διατηρεί σταθερές λειτουργίες στις τοπικές αγορές. Η OnePlus θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρώπη και να παρέχει πιο καινοτόμα προϊόντα και λύσεις στους χρήστες της.”

Άμεσα οι δύο κινεζικοί κολοσσοί ξεδιάλυναν την κατάσταση. Εκπρόσωπος της OnePlus διευκρίνισε σε δήλωση ότι «η OPPO και η OnePlus δεσμεύονται σε όλες τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές αγορές και στο Ηνωμένο Βασίλειο». Επιπλέον, και οι δύο εταιρείες «είχαν μια εξαιρετική αρχή το 2023 με την επιτυχημένη κυκλοφορία αρκετών προϊόντων στην Ευρώπη και έχουν μια σειρά από επερχόμενα προϊόντα για τον υπόλοιπο χρόνο».

Αυτή η απάντηση διαψεύδει τον leaker, καθώς καθίσταται σαφές ότι οι δύο εταιρείες θα παραμείνουν στις ευρωπαϊκές αγορές τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Σημειώνεται ότι το OnePlus 11 δεν κυκλοφόρησε στη Γερμανία λόγω μιας συνεχιζόμενης διαφωνίας για διπλώματα ευρεσιτεχνίας μεταξύ της Nokia και της OnePlus. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η OnePlus στο σύνολό της έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.