OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

H OnePlus ανακοίνωσε επίσημα το τρίτο στη σειρά smartphone της, με το οποίο διαφοροποιείται από τα δυο προηγούμενα flagship killers. Το OnePlus X ρίχνει το βάρος στο design ενώ διαφοροποιείται και ως προς το σύστημα προσκλήσεων. Οι προσκλήσεις είναι απαραίτητες μόνο τον πρώτο μήνα και από εκεί και πέρα θα υπάρχει ανοιχτή διαθεσιμότητα μια φορά την εβδομάδα.

Το OnePlus X έρχεται σε δυο επιλογές, Onyx ή Ceramic, και οι δυο εκδόσεις έχουν ανοδιωμένο μεταλλικό frame, το πρώτο έχει μαύρο panel από γυαλί και το δεύτερο, γυαλιστερό mirror-like τελείωμα. Στην Ceramic έκδοση, το panel χρειάζεται 25 μέρες να κατασκευαστεί

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε οθόνη 5 ιντσών FullHD AMOLED, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD, κάμερα 13 Megapixel με αισθητήρα ISOCELL, διάφραγμα φακού f/2.2, δεν μπορεί να κάνει εγγραφή 4K video (αν και το chipset μπορεί να το υποστηρίξει). Η δεύτερη κάμερα είναι 8 Megapixel (OmniVision) και έχει διάφραγμα φακού f/2.4.

Έχει διαστάσεις 140×69 x6.9 χλστ., η Onyx έκδοση ζυγίζει 138 γρ., η Ceramic είναι 22 γρ. πιο βαριά, υποστηρίζει 2G/3G/4G, single-band Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS με GLONASS και BDS, τρέχει Android 5.1.1 με OxygenOS και έχει μπαταρία 2520mAh.

Η τιμή του είναι στα 269 ευρώ για την Onyx έκδοση ενώ η Ceramic έκδοση είναι περίπου 100 ευρώ πιο ακριβή και θα διατεθούν μόνο 10.000 κομμάτια. Η διαθεσιμότητα ξεκινά από 5 Νοεμβρίου για το Onyx και 19 Νοεμβρίου το Ceramic.

Πως σας φαίνεται η τρίτη προσπάθεια της OnePlus;

OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801, OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801, OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801, OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801, OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801, OnePlus X: Οικονομικό με premium design και Snapdragon 801

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Δεν ξερω γιατι αλλα ειναι πολυ ωραιο και πολλα υποσχομενο. Και ο 801 ειναι απο της καλυτερους εκει εξω με δυναμη και οχι υψηλες θερμοκρασιες.
Το κινητο φαινεται οτι τα εχει ολα. Και design και λογικο μεγεθος οθονης και καλη μπαταρια και στα χαρτια μια χαρα καμερα

παπαροκάς tiamat

Pε ειναι πολυ ωραιο…! Και πραγματι στo test 810 vs 808 vs 805 vs 801 vs exynos που χαμε δει ο 801 ηταν ο μονος με ωραια, γραμμική, ομαλη αποδοση χωρις throttling και αηδιες…

Τελικα αυτο μετραει σε ενα soc! Η μακρα σταθερη αποδοση και οχι να δουλευει στα 2 gzh για 5 λεπτα και μετα να πεφτει στα 0,5 σαν την μ@κι@@ τον 810 και μαλλον οπως ακουγεται και τον 820…..

Nio

Διάβασα στο site πληροφορίες για την κατασκευή. Ενδιαφέρων φαίνεται….
Πρέπει να έχει πέσει πολύ δουλειά.

nik

Ομορφο…αλλα ακριβουτσικο.Ετσι ειναι η ζωη τελικα.Τα ωραια ειναι και ακριβα.Σε συγκριση με το LETV ONE PRO αραγε πως στεκετε?

KostasB

Στο βίντεο φαίνεται σε κάποια σημεία να υπάρχει και σε λευκό – χρυσό χρώμα. Έχουμε καμιά πληροφορία σχετικά με το αν κυκλοφορήσει και σε τέτοια έκδοση;

Dimitris papageorgiou

Α ρε iphone 4 ποσο μπροστα ησουν.. 5-6 χρονια μετα κ ακομα φτιαχνονται ποσα κινητα βασιζομενο σε αυτο το design..

dimitris

παιδια επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα εχουμε καπιταλ κοτρολ κτλπ…τωρα πvσ γινονται οι παραγγελιες;;

KostasB

@dimitris κάνεις λογαριασμό paypal του βάζεις και μία κάρτα πάνω που θα γίνει η χρέωση και πληρώνεις κανονικά.

dimitris

ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση

Παναγιώτης

@Techblog Ξεχάσατε να πείτε οτι ΝΑΙ έχει και FM radio

Nikos

Πολυ ωραιο. Μοιαζει αρκετα με μερικα sony kai to Huawei P8 και P8 lite. Αλλα και παλι με γυρω στα 300 ευρω που θα βγει για ελλαδα αγοραζεις τα παραπανω που ειναι καλυτερα.

forneverarrow

Χα… Τα ίδια specs με το S5 μου (πλην της ram). Θα συμφωνήσω ως προς τον 801. Η απόδοση ακόμα και σήμερα δεν με άφησε ποτέ προβληματισμένο. Θερμοκρασίες εξαιρετικές, δεδομένου ότι πρόκειται για high end chip. Απορώ γιατί δεν ακολουθούν και οι άλλες εταιρίες το παράδειγμα του One Plus. Θα ήταν προτιμότερο να έχει σε ένα σημερινό mainstream (π.χ, Galaxy a5) μια 801 αντί για τις άθλιες 6xx…

Αλεξ

Το p8 lite παίχτηκε να είναι καλύτερο από αυτό!όσο για το κανονικό p8 ναι είναι καλύτερο (άποψή μου παντα) αλλά 300€ δεν νομίζω να κάνει!

chris

ακουσα πως θελει και αυτο προσκλησεις

Nikos

Alex ναι! Για τιμες ebay εννοουσα. Παντως το p8 lite ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στα 220. Και με τρια χρονια εγγυηση παρακαλω.

MichaelNaf

Μισο λεπτο ρε παιδια..πως ειναι καλυτερο το p8 lite?
Εχει 2gb RAM,χειροτερη οθονη,μικροτερη μπαταρια,χειροτερη μπροστινη καμερα,μεγαλυτερα bezels,ενω υπερεχει μονο στην υπαρξη NFC…

dimitris

το p8 lite ειναι οντως τοσο καλο;;γτ γενικα σε site διαβασα οτι δεν αξιζει για πανω απο 170-180 ευρω….παντως το one plus x φαινεται πολυ καλο και ομορφο

KostasB

Καμία σχέση ρε παιδιά το P8 Lite. Εντάξει πολύ καλό κινητό αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε. Ούτε ο sd801 συγκρίνεται με τον kirin 620 ούτε τα 3gb ram με τα 2 ούτε και οι οθόνες. Να συγκρίνουμε με το P8 το κανονικό ok αλλά και εκεί έχουμε μία μεγάλη διαφορά χρημάτων ακόμα και αν κοιτάξουμε skroutz μεριά και πόσο να πάμε στην επίσημη τιμή των 500 ευρώ.

Nikos

Λετε για τον επεξεργαστη, που ειναι λιγο πιο αργος. και τι εγινε? Τι διαφορα θα καταλαβετε? Αν ειστε gamer παρτε το one x. Αλλιως δε θα καταλαβετε καμια διαφορα. Πολυ ωραιο και το x παντως. Γουστα ειναι αυτα, οι διαφορες ειναι μικρες.

tech21man

Η χρηση του 801 ειναι λογικη, αλλα παραμενει ενα 32bit soc. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, απλα σε κανει να αναρωτιεσαι αν οι 64 bit εφαρμογες/λειτουργικο ως συνδυασμος γινουν (εστω και με δακτυλο απο την google) ο κανονας…τοτε θα “πεθανει” λιγο πιο γρηγορα.

Δε βαριεσαι gadgeτιες ειναι. Ομορφο ειναι επισης.

JohnWave

Όμορφη και ισορροπημένη πρόταση τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και στην τιμή. Σαφώς ανώτερο από το P8 lite με το οποίο το συγκρίνετε. Ανώτερος επεξεργαστής, ανώτερη ram, οθόνη, κάμερα.

b16bkostas

τοσο εχει και το LG G3 μαλλον καλυτερη επιλογή…

mixalhs

poly kala ftiagmeno oxi plastiko auto metraei twra gia to p8 lite yparxoyn kalutera stin timh toy alla me megales othones opws lenovo k3 note / meizu m2/m1 note letv one ktlp kai kaluteres mpataries sigoura an kai se omorfia to p8 lite gia emena ta nikaei a kai to p8 einai poly pio dynato to exw kai eimai eyxaristimenos alla kamia sxesh einai poly akrivotero

DimitrisZ

@tiamat ναιιι ο 801 δεν κανει καθολου throttling ετσι να νομιζεις… Κατσε λιγο να ζεσταθει το G3 που εχω και για να βγεις απο μια εφαρμογη και να εμφανισει την αρχικη κανει 20 δευτερα…

GT

@DimitrisZ προφανώς και δεν φταίει ο snapdragon εκεί αλλά η LG με το @@ λειτουργικό της ειδικά μετά το Lollipop (το ίδιο ακριβώς που αναφέρεις με την αρχική οθόνη + άλλα κολλήματα το έχει και το G2 του κολλητού μου) …. το HTC M8 μου που κι αυτό έχει τον 801 όχι μόνο δεν κολλάει / ζεσταίνεται αλλά έχει άμεση απόκριση σε όλα (το sense της HTC είναι μακράν το ελαφρύτερο και κατ’εμέ καλύτερο ui αυτή τη στιγμή)

Takis

και η απορια ειναι:

One Plus X ή Xiaomi Mi4c ???

forneverarrow

@DimitrisZ: έχει πρόβλημα το G3 σου. Όσο καιρό το είχα δεν είχα κανένα πρόβλημα ακόμα και όταν ζεσταινόταν. Τώρα που έχω το S5 με τον 801 στα 2,5 ghz (αντί για 2,3 που έχει το G3) πάλι δεν έχω πρόβλημα. Μάλλον κάτι έχεις που σου γονατίζει τη συσκευή για να θες 20 δεύτερα για να βγεις από μια εφαρμογή…

Takis

το ερωτημα ειναι:

OnePlus X ή Xiaomi Mi4c???

GiorgosM

Εξαιρετική πρόταση!Όμορφη συσκευή αν δεν είχα το g2 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά
*σε εμένα ας έχει τον sd 800 η λολιποπ έχει κάτσει μια χαρά εδώ και τρεις μήνες περίπου που την έχω περάσει, ακριβώς ίδια λειτουργία με την 4.4.4 της ΚΚ με καλύτερη απόδοση στην μπαταρία…αθάνατο g2 λέμε. ..

9gag

https://www.geekbuying.com/help/payment_and_shipping/shipping_guide

για οποιον ενδιαφερετε…

το περιεργο ειναι πως εχει και εκδοση με 2GB ram….περιεργο γιατι το official site δεν το αναφερει πουθενα!

KostasB

Μόνο στην κινεζική έκδοση έχει και 2gb. Αυτήν με το hydrogen os. Ευρώπη μόνο με 3gb έρχεται επίσημα.

Αχιλλεας7

Aναρωτιουντε μετα γιατι πανε απ το κακο στο χειροτερο HTC SONY οταν κυκλοφορουνε τετοιες κινηταρες.

fmnc

Το g2 είναι τρομερό κινητό, αλλά το έχω πάει 2 φορές για service λόγο screen flickering. Το χειρότερο… Μου έχουν δώσει εδώ και πολύ καιρό καινούργιο g2 και σήμερα το έπαθε ξανά. Τώρα τι να κάνω???

G.J.

Εχω invite οποιος θελει ας με κανει PM στο twitter μου https://twitter.com/ygrs314 . Δεν παρακαλω για follow και παπαριες απλα mail δεν σας δινω. Ο πρωτος κερδιζει. Ειναι για 72Hrs.

tech21man

Αυτο ειναι ενα iphone 4s χωρις κουτι και ακουστικα refurbished απο γνωστη εταιρεια του χωρου? ΜΜΜΜΜΜ (τρελλο διλημμα!).

Μαρεσει που στο in.gr δημοσιευσαν εναν που καταχαρηκε που βρηκε iphone 4s refurbished στα 200 (για να εχω υποστηριξη στο ios 9 για ενα ολοκληρο χρονο τουλαχιστο!!!) …

Gvirginia

@tech21man Μήπως σχολίασες λάθος άρθρο?

tech21man

Οχι μαλλον το auto correct η κατι απο το techblog γιατι δεν θυμαμαι να εγραψα αυτο.

Ηθελα να πω “Αυτο, ή ενα iphone 4s” σαν ψευδο διλλημα και ολιγον καρφακι στα 4s που ειχε φερει “γνωστο καταστημα του χωρου” κτλ…εννοειται το one x. και ειναι και λιγο καρφακι στην εμφανιση του one x…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.