Oppo Find X7 Ultra: Το πρώτο στον κόσμο με διπλό περισκόπιο

Oppo Find X7 Ultra, Oppo Find X7 Ultra: Το πρώτο στον κόσμο με διπλό περισκόπιο

H Oppo ανακοίνωσε το νέο της flagship Find X7 Ultra, το οποίο φέρνει μερικές πρωτιές στη βιομηχανία των smartphone, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τηλεφωτογραφικών καμερών με διπλό περισκόπιο στον κόσμο και της πρώτης συσκευής με αισθητήρα Sony LYT-900 1 ιντσών.

Ο συντονισμός της κάμερας έγινε για άλλη μια φορά σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Hasselblad. To σύστημα τετραπλής κάμερας του Find X7 Ultra φέρνει τη λεγόμενη μηχανή HyperTone που υπόσχεται να διατηρήσει τη φυσική εμφάνιση των φωτογραφιών χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Oppo Find X7 Ultra, Oppo Find X7 Ultra: Το πρώτο στον κόσμο με διπλό περισκόπιο

Aναλυτικότερα, έχει τέσσερις πανίσχυρους αισθητήρες 50 MP, με τον αισθητήρα δεύτερης γενιάς 1 ιντσών τύπου Sony LYT-900 στοιβαγμένο μέσα στην ευρεία κάμερα. Διαθέτει διάφραγμα f/1.8 και OIS.

Η ultrawide είναι ένας άλλος νέος αισθητήρας της Sony – ο LYT-600 με μέγεθος 1/1,95” και ισοδύναμη εστιακή απόσταση 14 mm. Διαθέτει διάφραγμα f/2.0 και αυτόματη εστίαση, ώστε να μπορεί να τραβήξει αντικείμενα έως και 4 cm.

Το διπλό περισκόπιο είναι μια μοναδική περίπτωση. Το Oppo X7 Ultra διατηρεί την κάμερα περισκοπίου 65 mm 3x με 1/1,56″ Sony IMX890 από το Oppo Find X6 Pro. Προσφέρει φωτεινό διάφραγμα f/2,6, OIS και ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 25 cm.

Oppo Find X7 Ultra, Oppo Find X7 Ultra: Το πρώτο στον κόσμο με διπλό περισκόπιο

Παράλληλα, το X7 Ultra διαθέτει τηλεφακό 6x 135 mm με αισθητήρα Sony IMX858 1/2,51″. Διαθέτει επίσης OIS και μπορεί να εστιάσει από 35cm.

Η Oppo ισχυρίζεται ότι το σύστημα τετραπλής κάμερας προσφέρει ομαλό ζουμ μεταξύ 14 mm και 270 mm χωρίς αισθητή υποβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας.

Η εφαρμογή κάμερας του Find X7 Ultra θα συνοδεύεται από Master Mode, που αναπτύχθηκε με τη Hasselblad. Είναι μια προηγμένη λειτουργία Pro που θα επιτρέπει τον συντονισμό όλων των παραμέτρων της εικόνας και την ενεργοποίηση της λειτουργίας RAW. Μια λειτουργία 16-bit RAW MAX θα έρθει τον Μάρτιο με μια ενημέρωση λογισμικού.

Το smartphone έχει μια LTPO OLED οθόνη 120 Hz 6,82” με ανάλυση QHD+. Έχει μέγιστη φωτεινότητα έως και 4.500 nits και υποστηρίζει ProXDR, που είναι ουσιαστικά η μορφή εικόνας Ultra HDR για την Oppo.

Το chipset είναι Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, σε συνδυασμό με έως και 16 GB LPDDR5X RAM και 512 GB αποθήκευσης UFS 4.0.

Oppo Find X7 Ultra, Oppo Find X7 Ultra: Το πρώτο στον κόσμο με διπλό περισκόπιο

Το Oppo Find X7 Ultra διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 100 W και ασύρματη φόρτιση 50 W. Το τηλέφωνο έρχεται με Android 14 εξαρχής με το ColorOS της εταιρείας στην κορυφή.

Ο σχεδιασμός δύο χρωμάτων από την προηγούμενη σειρά εξελίχθηκε και τώρα φαίνεται καλύτερα σχεδιασμένος. Οι επιλογές χρωμάτων είναι τρεις – Ocean Blue, Sepia Brown και Tailored Black.

Το Oppo Find X7 Ultra θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα προς το παρόν. Η τιμή για τα 12/256 GB είναι 5.999 CNY (840 $), τα 16/256 GB είναι 6.499 CNY (910 $), ενώ η πιο ακριβή επιλογή 16/512 GB είναι 6.999 CNY (980 $).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Gear featured OPPO

Oppo Air Glass 3 XR: Έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με φωνητικό βοηθό ΑΙ

H Oppo έδωσε το παρόν στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια και το νέο πρωτότυπο γυαλιών Air Glass 3 XR.