Ο ιδρυτής της Oppo θεωρεί ότι η Apple κάνει λάθος με την τιμή του iPhone

Η αγορά της Κίνας έχει αποδειχθεί δύσκολο στοίχημα για πολλά από τα μεγάλα ονόματα. Η LG φημολογείται ότι δεν θα λανσάρει εκεί το νέο LG G6 ενώ και για την Apple δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Τι είναι όμως αυτό που φταίει στην περίπτωση της Apple;

Σύμφωνα με τον ιδρυτή των Oppo και Vivo, Duan Yongping, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg, το πείσμα της Apple στην τιμολόγηση του iPhone είναι η αιτία που χάνει έδαφος στην αγορά της Κίνας.

Ο Duan ανέφερε ότι η τιμή ενός iPhone 7 στην Κίνα είναι 780 δολάρια, που για αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι περισσότερο από τον μισθό ενός μήνα. Ακόμη και το «φθηνότερο» iPhone SE κοστίζει στην Κίνα 476 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Duan, η Apple συνεχίζει να αναζητά μεγάλα περιθώρια κέρδους, ακόμη και αν αυτό κοστίζει στην εταιρεία σε πωλήσεις σε χώρες όπως Κίνα και Ινδία. “Apple couldn’t beat us in China because even they have flaws. They’re maybe too stubborn sometimes. They made a lot of great things, like their operating system, but we surpass them in other areas”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Apple φαίνεται ότι έχει μεγάλες βλέψεις για την Ινδία, παρόλο που ο μέσος Ινδός κερδίζει 3.1 δολάρια την ημέρα. Αυτή την στιγμή το iPhone 5s είναι το πιο δημοφιλές στην χώρα, αλλά ελπίζει ότι αυτό θα αλλάξει με την κυκλοφορία του iPhone 6 στις αναδυόμενες αγορές.

oppo iphone, Ο ιδρυτής της Oppo θεωρεί ότι η Apple κάνει λάθος με την τιμή του iPhone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

69 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Θα πρεπε επίσης να πούνε πως η Apple πουλάει hardware ~2 χρόνια πίσω και δεν δικαιολογείται + που δεν βγάζουν ιδιαίτερα features

Thodoris

Στην Ινδία περιμένουν μεγάλες πωλήσεις χαχαχα. Ενώ οι Ινδοί περιμένουν να βγει το iPhone 8 να πέσει η τιμή του 7, να κατέβει η τιμή του 6 σε φυσιολογικά επίπεδα για να πάρουν το 5s :ppp

Γιώργος Μι

Δεν μπορεί η Apple και λοιποί να πουλάνε ναυαρχίδες με 500€
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτά τα στολίδια που έχουμε στις τσέπες μας έχουν ένα κόστος και ένα background από πολλές έρευνες στοχευμένες στο να το αγοράζεις…
Τα κινέζικα μαγαζιά που είναι στην αγορά 5 χρόνια και έχουν 20 υπαλλήλους ή ακόμα και 100 δεν μπορούν να οδηγήσουν την αγορά….Ούτε να δώσουν όραμα…Ούτε πιστεύω ότι θέλουν να αποκτήσουν τέτοια ευθύνη…Όλα τα ποσά πιστεύω είναι ανάλογα …
Για αυτό πιστεύω οι “μεγάλοι” ανέβασαν τον πήχη και πάμε για 1000€ για ενα καινούργιο τηλέφωνο…
Αυτοί έγιναν Mercedes Lamborghini Ferrari Audi
Και οι υπόλοιποι θα παίζουν στα 500€ για να έχουμε τρεις βαθμίδες.
Φθηνά ως 250€ μέτρια 500-600€ και ναυαρχίδες με 1000€
Έτσι πάει τα τελευταία τρία χρόνια η αγορά αν το προσέξει κάποιος…

Ηρακλής

Σαν να λέει δηλαδή ο ιδρυτής της oppo επειδή η στην Κίνα είναι ακριβό να πουλάει η Apple και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο 470 ευρώ. Φοβερή λογική…
Σαν να λέμε να πάει η πορσε στην Κίνα και επειδή μπορούνε να δώσουν 15000 ευρώ να πουλάει η εταιρεία παντού το ίδιο.
Για δε το σχόλιο κάποιου περί δυο χρόνων πίσω hardware απλά αστείο.
Παλιό ποιο; Οι επεξεργαστές με την ίδια λιθογραφία και τις εξωπραγματικές επιδόσεις; Η μνήμη που είναι ddr4; Οι κάμερες που είναι από τις καλύτερες στην αγορά με τεχνολογικές δυανατοτητες; Το πιο smooth λειτουργικό και αποδοτικό; Ο πιο γρήγορος αποθηκευτικός χώρος με τις μεγαλύτερες ταχύτητες;
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, διότι οι καραμέλες έχουν λιώσει εδώ και καιρό. Τα iPhones πάντα ξεχώριζαν και ξεχωρίζουν στην κορυφή των smartphones.

dark_master

Γιώργο Μι δε θα συμφωνήσω μαζί σου.
Πλέον αν δεις υπάρχουν κινητά με 4GB Ram και 32/64 GB Rom με τιμή κάτω από τα 300€.
Στα μάτια του απλού καταναλωτή δεν θα υπάρχει λόγος να πάνε στα ακριβότερα τηλέφωνα. Οπότε οι τιμές πρέπει να πέσουν σιγά σιγά… Δεν υπάρχει κάποια καινούργια καινοτομία (προς το παρόν) που να δικαιολογεί την αύξηση της τιμής προς τα 1000€.Ούτε η ύπαρξη κάποιου εξωτικου υλικού κατασκευής..
Ήδη η Samsung ακούγεται ότι προβλέπει μικρότερες πωλήσεις σε σχέση με το S7.
Πτώση του iOs προβλέπει Κ η Kantar τα επόμενα χρόνια. (Προς θεού δε λέω ότι δεν είναι καλά τηλέφωνα κτλ, μη παρεξηγηθώ).

cghera

Ο κος Oppo μπορεί να επιλέξει την δική του πολιτική για την εταιρεία του. Αν η Apple αποκτήσει πρόβλημα πωλήσεων σίγουρα θα αλλάξει και την δική της πολιτική. Οι εταιρείες όμως επιβιώνουν από τα κέρδη κι όχι από το πλήθος στις πωλήσεις.
Όλοι γκρινιάζουν πως τα κινητά είναι ακριβά (οι ναυαρχίδες) αλλά όλοι θέλουν αυτά τα κινητά. Όταν υπάρχει ζήτηση υπάρχει και αύξηση τιμών, βασικός κανόνας.
Κι επειδή κι άλλες φορές εταιρείες με φτηνά “δυνατά¨ κινητά είπαν πολλά αλλά τελικά βάρεσαν κανόνι ας κρατάμε μικρό καλάθι.

NikosAr

Εγώ λέω στην Κίνα να τα δίνουν 10 γιεν στην Ινδία 5 ρούπιες και στην Ελλάδα 20€ και σε εσάς που κοιμάστε και ξυπνάτε και γράφετε όμορφα…. δωρο !!!

vasilis

Το πρόβλημα με την apple είναι ότι έχει χάσει το πλεονέκτημα καινοτομίας . Η επόμενη ναυαρχίδα τους θα έχει βασικό συστατικό τις οθονες oled από samsung και σε αυτο θα βασιστει μεγαλο μέρος της προώθησης.Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα χάσει και την θέση της στις δυτικές αγορές.

Ανδρέας

Κύριε/α cghera
Ο νόμος της αγοράς λέει καθαρά ότι ή κατανάλωση φέρνει το κέρδος και όχι το αντίθετο. Η Apple με την οικονομική της πολιτική στο παρελθόν το μόνο που κατάφερε ήταν να αγοράσει η Μicrosoft το 51% μόνο και μόνο για να μείνει στην αγορά, γιατί ένας άλλος νόμος της αγοράς λέει ότι ο ανταγωνισμός φέρνει, πάλι, κέρδος!
Όταν στην Ελλάδα δίνεις 1,5 μισθό για ένα κινητό, για να κάνεις τελικά αυτό που θα έκανες και με το 1/4 του μισθού σου, μόνο και μόνο για να το ακουμπάς στο τραπέζι σε κοινή θέα, το λιγότερο σε έπιασαν (συγνώμη για την έκφραση) κορόιδο!
Δεν είδα αυτούς που έχουν ένα κινητό των 1.000 ευρώ να κυκλοφορούν με Φεράρι ενώ είδα αυτούς που έχουν Φεράρι να κυκλοφορούν με κινητό των 1.000 ευρώ (δικαιολογημένα)!

techgeek

Ο κύριος OPPO κρίνει την Apple που αποσπάει το 90% των παγκοσμιων κερδών στα κινητά εδώ και χρονια ενώ την ίδια στιγμή την εταιρία του εκτος Ασίας δεν την ξέρει ούτε η μητέρα της πλην κάποιων audiophiles λόγο των OPPO ακουστικών. Η Apple δεν πρόκειται ποτε να μειώσει τις τιμές των κινητών της δραματικά γιατί η ίδια υπάρχει επειδή θεωρείτε εταιρία με ακριβά και premium προϊόντα. Σαν να περιμένεις την Ferrari να μειώσει τις τιμές τις επειδή χάνει έδαφος στην Κίνα. Η Apple έχει άνοδο σε όλα τα markets πλην της Κίνας, οποτε πέφτει σε ένα market, ανεβαίνει σε ένα άλλο. Ναι κύριε OPPO ξέρεις εσύ καλύτερα από την Apple, αλλα φυσικά ξέρουν καλύτερα οι μαχητές των πληκτρολογίων στην Ελλάδα που έχουν την apple ότι πάει για κλείσιμο εδώ και χρονια.

John

Άστοχο λίγο το παράδειγμα της Ferrari που έχει δικούς της κινητήρες , πλαίσιο , εργοστάσια και σοβαρό R&D σε αντίθεση με την Apple που εκτός από τον σχεδιασμό των επεξεργαστών όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα αγοράζει από άλλους (Sony , Samsung , LG κτλ) και δεν έχει καν δικές της γραμμές παραγωγής οπότε τα iphone τα φτιάχνει η HonHai στην Κίνα.

_legri_

Πρέπει να είσαι ιδρυτής της oppo να το πεις αυτό;;;

techgeek

Και οι δυο εταιρίες είναι που πουλάνε premium προϊόντα και καμια τους ουδέποτε στην ιστορία τους έριξε τις τιμές της δραματικά επειδή είχε μειωμένες πωλήσεις. Η Apple δεν έχει σοβαρό R&D? Πρώτο smartphone με multi touch screen, πρώτο smartphone με ολοκληρωμένο app store, πρώτο smartphone me fingerprint scanner mobile payments, πρώτο smartphone με 64bit OS, τα μοναδικά κινητά με άμεσα software updates για πέραν των 3 ετών, πρώτο κινητό με mobile assistant που να είχε την αίσθηση του ανθρώπου στην ομιλία του και την κατανόηση του, πρώτο κινητό με force touch οθόνη το οποιο μάλιστα πλέον κάνει utilize ολόκληρο το OS. Πρώτο κινητό με Wide Color display. Όλα αυτά τα features που θεωρούνται χρήσιμα και όχι απλά gimmicks για να γεμίζει το marketing φυλλάδιο. Ναι όλα αυτά προήλθαν από σοβαρό R&D. Και όχι δεν έχω iPhone. Έχω Samsung κινητό αλλα τυφλό αρνί καμιας εταιρίας δεν είμαι, μπορώ και αναγνωρίζω το τι κάνει η κάθε εταιρία.

cghera

@ Ανδρέας Εγώ μίλησα για κέρδη. Η σύγκριση του παρελθόντος της Apple με το παρόν μάλλον επιβεβαιώνει όσα λέω. Στο παρελθόν έκανε λανθασμένες επιλογές και κανείς δεν αγόραζε τα προϊόντα της. Αυτή τη στιγμή έχει προϊόντα που επιθυμούν οι πελάτες της (αδιάφορο για ποιον λόγο) και έτσι πετυχαίνει τόσο κατανάλωση όσο και κέρδη. Η αναφορά στην αγορά της Ελλάδας είναι ατυχής. Είμαστε σταγόνα στον ωκεανό των πωλήσεων της Apple και υποτίθεται ότι το άρθρο κάνει αναφορά στην αγορά της Κίνας όπου φαίνεται ότι η Apple δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Θα ήθελα να δω όμως το κέρδος της Apple και της Oppo σε πραγματικά εκατομμύρια στην αγορά της Κίνας για το περασμένο διάστημα για να μπορούμε να κάνουμε μία σύγκριση. Πόσες συσκευές πούλησε η κάθε μία και τι κέρδος έβγαλε από την κάθε συσκευή και συνολικά. Για να ξέρουμε τι σημαίνει “we beat Apple που λέει ο κύριος της Oppo”. Και επαναλαμβάνω, αν η Apple δεν πετύχει τους στόχους της θα αλλάξει πολιτική. Το γεγονός όμως πως πουλάει ακριβά προϊόντα που κάνουν 1,5 μισθό στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι κάνει κάτι λάθος. Και στην Αφρική μπορεί να κάνει 15 μισθούς ένα iPhone. Πρέπει να ρίξει την τιμή για να πουλήσει… Συνέχεια »

John

@techgeek
Φτιάχνει οθόνες η Apple; Oχι αγοράζει από την LG , φτιάχνει κάμερες; Oχι , αγοράζει απο την Sony , ομοίως μνήμες απο την Samsung και την Toshiba , 4G modem από την Qualcomm κτλ κτλ
Δηλαδή για να καταλάβεις είναι σαν να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο Mercedes το οποίο έχει κινητήρα Hyundai , πλαίσιο Toyota και αναρτήσεις Mitsubishi και συναρμολογείται στην Κίνα.
Όσο για το R&D της apple ψάξε λίγο και θα δεις ότι είναι πολύ χαμηλό για τέτοιου μεγέθους εταιρεία (υπήρχε και άρθρο στο techblog παλιότερα).

Chris_BMW

@John
Ρίξε μια μάτια στην A class κ μετά ξανά σχολίασε .. όλοι ειδικοί …

armageddon

Και τα κινητά της samsung αποτελούνται στην συντριπτική πλειοψηφία απο ξένα κομμάτια. Αυτό απο μόνο του δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Εκείνο που δεν μπορούνε να κατανοήσουν οι Tech maniacs του Techblog είναι οτι, η κάθε εταιρεία έχει μέγιστο κέδρος όταν αγοράζει απο το να κατασκευάζει. Γι’αυτό λοιπόν η Samsung και άλλες κινέζικες εταιρείες δανείζονται κομμάτια απο τρίτες εταιρείες, επειδή σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα ήταν απαγορευτικό για την κάθε εταιρεία. Η Apple δεν θα μπορούσε να έχει εργοστάσια με τόσο χρήμα; Αναρωτηθείτε μερικοί προτού αρχίσετε να γράφετε άρες και μάρες. Η Apple έχει R&D και δίνει τον σχεδιασμό σε τρίτους κατασκευαστές. Καλά κάνει, και δείχνει με τον τρόπο αυτό μία εταιρεία που ξέρει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της. Άλλοι είναι σχεδιαστές και άλλοι εργολάβοι. Οι Αρχιτέκτονες και οι Πολιτικοί σχεδιάζουν και υπολογίζουν, και οι εργολάβοι κατασκευάζουν.
Ακόμη και η Mercedes και άλλες μεγάλες εταιρείες πλεόν κατασκευάζουν αυτοκίνητα στην Κίνα.

John_Mercedes

Μπερδεύεις την συνεργασία που μπορεί να έχει μια μάρκα με μια άλλη για ανταλλαγή κινητήρων ή πλαισίου (πχ. Mercedes με Nissan-Infiniti) με ένα προϊόν που φτιάχνεται κατά 99% από εξαρτήματα άλλων εταιρειών (έστω και κορυφαίων στον τομέα τους) στην Κίνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤ

Απο την στιγμή που πουλάει άλλου η apple γιατι να χαμηλώσει τις τιμές οσο βλέπει οτι βγάζει κέρδη και οτι υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν όσο και αν κανει εκει όχι μόνο δεν θα χαμηλώσει τις τιμές αλλα θα τις αύξηση κιόλας.

Γιώργος Μι

Αυτά που λέει ο @techgeek και ο @armageddon

Γιώργος Κ.

Προσπαθώ να βρω ποιος είναι ο πάλι ποτέ Chris T εδώ μέσα αλλά αν και έχω καταλήξει σε δυο άτομα δεν είμαι ακόμη σίγουρος. Θα δω πως θα εξελιχθεί η συζήτηση …

menios

o iδρυτής της oppo να κοιτάει το μαγαζάκι του και τις φιλοσοφίες του καφενείου να τις κρατά για τον εαυτό του. άν νοιάζετε τόσο για τους άλλους ας ξεκινήσει να πουλάει και αυτός με 3,99 στα μάμπο τζαμπο. τι άλλο θα διαβάσουμε…

kos

Εσείς που είστε ικανοποιημένοι με την τιμή του θα σας χαλούσε να το πέρνατε σε χαμηλότερη τιμή;

menios

@kos προσωπικά ναί. ο λόγος απλός. επειδή θα καταντούσε σαν τα androids τα οποία πουλιούνται με το κιλό. άν το iphone είχε 400 ευρώ τότε τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είχαν 100-150 το μέγιστο.
να στο πώ διαφορετικά. φαντάσου μία lamborghini να είχε ίδια τιμή με ένα fiat. τί λές να γινότανε; για δώσε ιδέες λίγο…η αγορά πάντα αυτοπροσαρμόζεται. αυτό να το ξέρεις. όταν έρθει η στιγμή να πουλιέται το iphone 500 τότε θα αγοράζεις και τα υπόλοιπα 200.

Agnostos13

Η Apple δεν πουλαει mass products…
Ο Κινεζος νομιζει οτι η Apple κυνηγαει να πιασει την αγορα σε ποσοτητα! Λαθος!
Σε τζιρο θελει να πιασει την αγορα και σε κερδη…
Απλα για καποιες χωρες ειναι τοσο ακριβα τα προιοντα που δεν μπορει να μπει καν στην αγορα με τις ναυαρχιδες της (πχ στην Ινδια τα περισσοτερα κινητα που πωλουνται κοστιζουν 30-100$).
Τωρα οσον αφορα την παρομοιωση με την ferrari αν και στις επιδοσεις ειναι ακριβες σαν συνολο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα γιατι δεν ειναι luxurious και limited προιοντα τα iphone οπως οι ferrari…

menios

ο λόγος για τον οποίον στο iphone ανέβηκε η τιμή είναι ένας. αυτός ονομάζεται samsung. όταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής ανεβάζει τιμές, τότε και ο πρώτος ακολουθεί με τον ίδιο τρόπο. δεν μπορεί η apple να αφήσει τον εαυτό της να εξισωθεί με τους ανταγωνιστές της. άν θέλετε να αγοράζετε πιό φθηνό iphone σταματήστε να αγοράζετε samsung γαλαξίες και Σημειώσεις με 900 πλάς ευρώ. επειδή αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει επειδή ακόμη και τα κινέζικα ήδη ανεβήκανε πολύ, μην ρίχνετε τις ευθύνες σε αυτούς που σας βολεύει.

Ιωάννης jb

John.. Η ασχετοσυνη σου χτυπάει κόκκινο!!
Κ πως γίνεται τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιοι να είναι φαν των κορεατων?? Ότι να ναι

Αυτό το τελευταίο δε το κατάλαβα!!
Δλδ τους δίνουν ακόμα iphone 5s??
Δεν τους έχουν δώσει καν το πλέον πολύ μέτριο iphone 6?? Είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Οι δηλώσεις του ιδρυτή της oppo έχουν βάση κ νομίζω πως ισχύουν! Αλλά αργά ή γρήγορα ακόμα κ οι κινέζοι καταναλωτές θα καταλάβουν ότι έκαναν μλκ που προτίμησαν εταιρίες όπως η χαβαη, χαομι κ οπο ζοπο!!
Δυστυχώς όμως η sony εκεί είναι επικηρυγμένη..
Η apple πανάκριβη άρα τη βλακεία θέλουν δε θέλουν θα τη κάνουν

Ιωάννης jb

Σωστός ο μενιος μου αρέσει ή λογική του!!!
Χαχαχα πάλι οι βλακες οι κορεάτες τα φταίνε!!!!

JohnWave

Κάποια στιγμή θα ήθελα κάποιος οπαδός του iphone, λογικός και όχι φανατικός να μου εξηγήσει πως δικαιολογείται η ακριβότερη τιμή του iphone σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ήρεμα και όμορφα να πιάσουμε έναν έναν τους βασικούς και επιμέρους τομείς και να συγκρίνουμε. Προσωπικά τα πράγματα για μένα έχουν ως εξής :

> Κατασκευή : Ισοπαλία μιας και οι android ναυαρχίδες έχουν τα τελευταία χρόνια πολύ καλή κατασκευή.
> Οθόνη : Κατώτερο το iphone και το παραδέχεται και η Αpple.
> Mπαταρία/Fast charging/Wireless charging : Κατώτερο το iphone
> Eπεξεργαστής single core : Aνώτερο το iphone
> Eπεξεργαστής multi core : Kατώτερο το iphone από κάποιες android ναυαρχίδες, ανώτερο από κάποιες άλλες.
> Κάμερα : Κατώτερο το iphone σε σχέση με Samsung, LG και Google.
> Updates : Aνώτερο το iphone.
> Bezels : Kατώτερο το iphone.
> Ήχος : Δεν γνωρίζω.
> Συμβατότητα/συνδεσιμότητα με περιφερειακές όχι apple συσκευές : Κατώτερο το iphone.

Ας μου πει κάποιος λογικός κάτοχος iphone αν διαφωνεί σε κάτι από τα παραπάνω και αν ναι να μου εξηγήσει γιατί συγκεκριμένα και όχι στον αέρα. Αν δεν διαφωνεί τότε θα ήθελα να μου πει πως δικαιολογείται η τιμή του iphone σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Chris_BMW

@JohnWave

Η απάντηση στο ερώτημα σου ειναι τα παλαιότερα i phone.
Δες χωρίς παροπίδες πόσα 4s κυκλοφορούν σήμερα εκεί έξω!
μοντέλα του 11…
Το δικό μου το λειτουργούσα εγώ προσωπικά για 2,5 χρόνια και εδώ κ 2 χρόνια το λειτουργεί η μητέρα μου.
4,5 χρόνια… και δεν έχει αλλάξει καν μπαταρία…

Chris_BMW

@JohnWave
Τέλος θα ήθελα να μου δώσεις και μια εξήγηση στο παράδειγμα που θα σου φέρω τωρα :
Opel insignia 140ps ~27000€
Mercedes c class 156ps ~37000€
Τι δικαιολογεί τα επιπλέον 10.000€;;;;
Άλλο ένα Corsa δηλαδή ….

menios

@JohnWave αγόρασε ένα Iphone και μετά θα δείς οτι όλα αυτά που παρέθεσες σαν μία κούρσα androids smartphones δεν θα σε νοιάζουν. εκείνο που δεν μπορείς να έχεις σε κανένα android smartphone είναι η εμπειρία ios. για το πώς δικαιoλογείται η τιμή αυτό απαντήθηκε απο πολλά παιδιά και πιστεύω και απο εμένα. επειδή όμως σε τρώει το σαράκι, θα σου σημειώσω. > Κατασκευή : ανώτερη. (πόση ανώτερη ερωτώ όσο σε σχέση με το κατώτερη που λές εσύ;) > Οθόνη : γούστα είναι και δεν παραδέχθηκε κανείς τίποτε. διαφορετικά και η sony, LG κ.α δεν θα βάζανε ips lcd. απλά όταν η τεχνολογία ωρίμασε με τις oled, τότε αποφάσισε να κάνει το βήμα. πάντα αυτό έκανε και κάνει. > Mπαταρία/Fast charging/Wireless charging : δεν το χρειάζεσαι με το iphone. άλλωστε υπάρχουν και powerbanks σε μέγεθος μπαταρίας AA και δεν θα χρειαστείς και μπρίζα. το fast κάνει κακό στην μπαταρία. όσους γνωρίζω το έχουν απενεργοποιημένο. > Eπεξεργαστής single core : όταν έχεις Iphone δεν σε νοιάζει. > Eπεξεργαστής multi core : όταν έχεις Iphone δεν σε νοιάζει. > Κάμερα : καθόλου κατώτερη. απο τις ποιοτικότερες με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. τέλειο δεν υπάρχει. > Updates : το καλό του να έχεις ios.… Συνέχεια »

John

Όντως η εμπειρία IOS είναι εκπληκτική , πχ. θέλεις να βάλεις ένα τραγούδι mp3 για ήχο κλήσης ή να μεταφέρεις τις φωτογραφίες από το κινητό στο laptop και πρέπει να παιδεύεσαι με τις ώρες.

Agnostos13

@JohnWave: Ας ξεκινησουμε απο τη συγκριση και θα καταληξουμε στο δια ταυτα: >Κατασκευή: Ας πουμε ισοπαλια αν και Gorilla Glass και Series 7000 αλουμινιο δεν ειναι το ιδιο με γυαλια και ντενεκεδες αγνωστου ταυτοτητας… > Οθόνη: Κατωτερο το iPhone σε αναλυση (αν το συγκρινεις με 2K και 4K) αν και πρακτικα αδιαφορο αν δεν χρησιμοποιεις VR. Σε γενικες γραμμες Ισοπαλια >Αφη: iPhone 3 επιλογες (ακουμπημα, πατημα, παρατεταμενο ακουμπημα) ο ανταγωνισμος 2 αρα ανωτερο το iPhone. > Mπαταρία/Fast charging/Wireless charging : Αν και το iPhone ειναι το πλεον αποδοτικο σε σχεση με τον ανταγωνισμο η μικρη μπαταρια το κραταει πισω… > Eπεξεργαστής: Το iphone διαθετει τον κορυφαιο της κατηγοριας στα benchmarks (κατα μεσο ορο) μεχρι στιγμης (συμπεριλαμβανομενης και της GPU). > Κάμερα: Υπολειπεται το iPhone ελαχιστα των κορυφαιων (Pixel, S7 κλπ). > Updates : Aνώτερο το iphone (μονο με Nexus μπορει να συγκριθει). > Bezels : Υποκειμενικο… Αλλοι το προτιμουν bezeless αλλοι οχι! Αρα ισοπαλια. > Ήχος : Δεν γνωρίζω. > Συμβατότητα/συνδεσιμότητα με περιφερειακές όχι apple συσκευές : Κατώτερο το iphone. (δεν ειναι plug and play) >Ασφαλεια: Μονο οι ιοι και οι backdoors που εμφανιζονται στο καθε λειτουργικο κανει το iPhone ανωτερο απο καθε αποψη. >Ιδιοτικοτητα: Οτι πληροφορια μοιραζεσαι στο iOS… Συνέχεια »

Kos

@menios
Ποτέ δεν θα μπορούσε το
Maranello να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο σε τέτοια τιμή. Ούτε θα ήταν εφικτό 400αρι για iPhone. Αυτό που θέλω να πω ότι
οτι ή τιμή του είναι υπερεκτιμημένη και μάλιστα αρκετά όπως και όλων, σκέψου
μόνο πόσο παραπάνω πληρώνει ο καταναλωτής για 1g ram παραπάνω ή για λίγο μεγαλύτερη μνήμη.Το κόλπο είναι παλιό δημιουργείς μία ανάγκη και χτίζεις πάνω σε αυτή.Η Apple κρατάει τα σκήπτρα.

Nikopoup

Θεωρείται κάτι premium όταν μπορεί ο καθένας να το αγοράσει σε 200 δόσεις τον 3 ευρώ?

Nto k

Σε ότι αφορά τα benchmark, το απόλυτα αποδεκτό geekbench multiscore , αλλά λέει. Mate9, oneplus3t… Το antutu είναι επίσης γνωστό ότι, όχι μόνο είναι γραμμένο για iοs, αλλά και ότι μέσα σε ένα βράδυ πέρυσι το Φεβρουάριο άλλαξε εντελώς τον τρόπο μέτρησης του σκορ, ώστε να βγει πρώτο στη λίστα το κινητό που ως μια μέρα πριν ήταν στην 21η Θέση!!! Καταλαβαίνετε αξιοπιστία

Ιωάννης jb

Ενα smartphone πόσο θέλεις να κάνει για να το θεωρήσεις premium?? 819 αρχική τα 32 γιγα!!!!
Για να πάρεις με δόσεις πρέπει να έχεις κ πιστωτική ξέρεις, πιστωτική έχει ένας στους 10..
Να ήταν όλα τόσο εύκολα… θα είχαμε ταξιδέψει μέχρι κ σε άλλα αστέρια…
Μυαλό 10χρονου κ πολύ λέμε

Sin. Tir

agnostos 13. Καταρχήν θεωρώ τα iPhone φοβερές συσκευές.Επισης δεν έχω διάθεση να σου την πω, απλά να διαφωνήσω. Αλλά… Μου αρέσει που μόνος κάνεις τις συγκρίσεις, μόνος δίνεις αυθαίρετα και τις απαντήσεις με νικητή το αγαπημένο σου κινητο(και ένα από τα δύο δικά μου, 5s, mate9) . Κι εγώ αυθαίρετα βλέπω ότι σχεδόν σε όλα η απάντηση είναι αλλιώς…Πραγματικα σχεδόν σε όλα είναι αλλιώς. Ακόμα και στο μόνο benchmark που κερδίζει, το antutu, τα έγραψε όλα ο φίλος πριν. Xωρις την παραμικρή διάθεση για αντιπαράθεση.

menios

επειδή βλέπω πολλά παιδιά να βρίσκονται σε σύγχυση με το θέμα antutu και λογικό, αξίζει να τονίσουμε ποιές ήταν οι αλλαγές στο συγκεκριμένο benchmark και μέσα σε μία νύχτα είδατε αυτές τις αλλαγές. το πρώτο και το κυριότερο ήταν η gpu και το δεύτερο το ux. ψάξτε το λίγο και θα δείτε οτι η μόνη συσκευή που είχε αναλογικά την ίδια τιμή αύξησης στο antutu ήταν το nexus 9 με gpu Nvidia Tegra K1. με antutu 5 έβγαζε 57000 και κάτι ψιλά και με antutu 6 99000. άν δεν γνωρίζετε μην αναπαράγετε άδικα τέτοια σκόπιμη παραπληροφόρηση. οι PowerVR της Apple ήταν και είναι οι πιό ισχυρές. κάντε μία έρευνα πρώτα και μετά κατηγορείστε όσο θέλετε.

Agnostos13

@Sin. Tir:
Εγώ έκανα το αντίστοιχο που έκανε ο φίλος παραπάνω…
Σύγκριση>αποτέλεσμα
Βοήθησε με να βρούμε που έχω κάνει λάθος (ή ανάποδα) το αποτέλεσμα αν διαφωνείς…

james

Αλουμινιο 7.000 που λεει καποιος πιο πανω, βρηκα με 2 δολαρια το κιλο λιανικη τιμη. Φτιαχνεις καμια δεκαπενταρια αηφον με τοσο. Gorilla glass δε, εχουν και τα κινητα του 200ρικου.

JohnWave

@menios, sorry αλλά ζήτησα απάντηση από όχι φανατικό.

@Agnostos13, ισοπαλία σε οθόνη;;; Ισοπαλία στα bezels ;;; Στη μπαταρία γιατί ξέχασες να αναφέρεις το fast charging και το wireless; Eπίσης γιατί στο τέλος άρχισες να αναφέρεις επιμέρους θέματα λογισμικού; Μπήκα εγώ στη διαδικασία να αναφέρω πόσο πιο παραμετροποιήσιμο είναι το android; Μάλλον δεν μπορούμε να συζητήσουμε.

KnightRider

@JohnWave
Στον ήχο τα iPhone δεν έχουν κάρτα ήχου DAC 24bit και δεν έχει bluetooth Aptx

@Agnostos13
Για το Store της Apple δεν έχει καλές εφαρμογές ώστε να κάνεις πιο function πράγματα – επίσης έχει τύχει με iPhone5 φιλου μου να κατεβάσει μια εφαρμογή και δεν έπαιζε ενώ είχε αναβαθμισμενο ios οπότε οι εφαρμογές δεν είναι οι καλύτερες + λογω περιορισμένου λειτουργικού δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Agnostos13

@JohnWave:
Σορρυ φιλος αλλα το smartphone δεν ειναι μονο hardware αλλα και software…

Ιωάννης jb

Το iphone ιππότη έχει ήχο που δε συναντάς σε άλλες συσκευές…
Πάρε όποιο smartphone θέλεις κ σύνδεσε το σε επαγγελματικά ηχεία σαν τα ev-elx… Πάρε μετά ένα iphone ακόμη κ ένα παλιό σαν το i6… Έχει διαφορά!!!!
Ποιότητα κλήσης θα βρείς κ αλλού κ μάλιστα καλύτερη…
Αλλά είναι κάτι που πάνω κάτω όλοι το έχουν σε καλό επίπεδο

Nikopoup

Μυαλό 10 χρόνου ξέρουμε ποιος έχει.. Όσο για την πιστωτική όσους ξέρω έχουν και από μια. Κάποτε τις έδιναν με τα γαριδάκια. Όταν βλέπω τον καθενα να έχει ένα iPhone ή ένα s7 ή οτιδήποτε αυτής την κατηγορίας μόνο premium δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Να είχε ένα vertu να πω μάλιστα. Σιγά μην θεωρούμε premium συσκευές τον 700 ευρών

Agnostos13

@Nikopoup:
Και ομως…με 200 εως και 200.000.000 δοσεις των 3€ μπορεις να αγορασεις κατι premium!
Φτανει να μπορεις να παρεις τις δοσεις…

Nikopoup

Άλλο είναι έχεις 24 δόσεις των 36 ευρώ και άλλο 24 δόσεις των 1000 ευρώ. Φαντάζομαι τις πρώτες μπορούν να τις πάρουν όλοι. Βασικά τι να πάρουν? Μια κάρτα αρκεί να έχεις την περνάς σε ένα μηχάνημα και τσουπ τις πήρες. Το πώς θα πληρώσεις είναι άλλο. Δεν θα κρίνω εγώ πως αγοράζει ο καθένας. Αλλά όταν μπορεί να το πάρει ο καθένας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Agnostos13

@Nikopoup:
Με αυτη τη λογικη βαλε και κανα rolex στο λογαριασμο…τωρα πως θα το πληρωσεις ειναι αλλο…
Καρτες υπαρχουν!

Rolex σου λεει…ποιος δεν εχει να δωσει 5000-10000 σε δοσεις;

menios

@JohnWave μα δεν είμαι φανατικός. αντικειμενικός είμαι με την δική μου άποψη στο τί μου αρέσει.όταν επιλέγεις κινητό δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον λειτουργικό με γνώμονα το hardware ξερά και ωμά. εκτός των άλλων η οθόνη, η κάμερα, κατασκευή, bezels και όλο αυτό το πακετάκι που ανέφερες είναι όλα υποκειμενικά. άν διαφωνείς πές μου. σου το είπα απο την αρχή. άν θέλεις ios πάς σε Apple. μόνο αν θέλεις android στέκει η λογική σου αλλά και αυτή εν μέρει με τελείως υποκειμενικό τρόπο. σε άλλους αρέσουν οι κάμερες των LG σε άλλους της Sony κλπ. η χρωματική απόδοση και αποτύπωση στην κάθε φωτογραφία είναι διαφορετική. στην οθόνη άλλοι θέλουν amoled άλλοι ips. στην κατασκευή υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός, χρώματα, ποιότητα. συνεπώς και διαφορετικά γούστα. στα bezels άλλοι δεν θέλουν αλά S8 άλλοι θέλουν αλά sony, άλλοι αλά Apple, άλλοι κάτι σε ντεμί κ.ο.κ. ελπίζω να κατάλαβες τι συζητάμε. αυτό το ανώτερο και κατώτερο που λές δεν υπάρχει. υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά γούστα και ανάγκες. όταν το κατανοήσεις θα καταλάβεις ποιός είναι ο φανατικός και ποιός ο περισσότερο αντικειμενικός. στο τέλος σου έγραψα μία πρόταση. άν αγόραζες ποτέ με την ίδια λογική αμάξι, τότε δεν θα έπεφτες ποτέ κάτω απο Porsche.… Συνέχεια »

Nikopoup

Η δικιά μου η κάρτα έχει 2500 όριο. Η δικιά σου 200. Φαντάζομαι πως δεν μπορούμε να πάρουμε και οι 2 Rolex.

Agnostos13

@Nikopoup:
Εγω δεν εχω καρτα… δεν ετρωγα γαριδακια…

james

Χρειάζεται να έχεις κλείσει τα 18 για να έχεις πιστωτική. Γι’αυτό άλλος λέει ότι ένας στους δέκα έχει, ο άλλος λέει ότι δεν τρώει γαριδάκια κλπ. Στον κόσμο των ενηλίκων ένα 20ευρο το μήνα δεν είναι σοβαρή υπόθεση…

Nikopoup

Τότε δεν είναι για σένα αυτή η συζήτηση. Ευχαριστούμε πάντως για την συμμετοχή σου

Agnostos13

Κινητα με 72 ατοκες δοσεις…διακοποδανεια…και καρτα ουτε για αναπαντητη…
Ετσι ναι!

james

Μην ανησυχείς, και κάρτα με την πιστωτική βάζουμε (στο δεύτερο) και στο τέλος του μήνα τα έχουμε όλα πληρωμένα. Δε θα σου φάμε λεφτά, μην αγχώνεσαι…

Agnostos13

@James: Πιστωμενα εννοεις…οχι πληρωμενα!

james

Τι σημασία έχει; Ό,τι μου στέλνει η πιστωτική να πληρώσω, το πληρώνω. Αυτή είναι η χρησιμότητα της. Με εξυπηρετεί με μία υπηρεσία και εγώ εξυπηρετώ το δικό μου μέρος της συμφωνίας.

Agnostos13

Ενταξει τωρα εσυ εισαι και χλιδας…Τα δανεικα να ναι καλα!

james

Agnostos13 δεν το έχεις καταλάβει πως λειτουργεί. Δεν είναι θέμα χλιδής. Αντί να βγάλω από την τσέπη μου πχ τα 3/5 του μισθού μου για να πάρω πχ iPhone και τον υπόλοιπο μήνα να είμαι οριακά, το βάζω στην κάρτα και συνεχίζω τη ζωή μου χωρίς να τρέχει τίποτα.

Agnostos13

Ξερω πολυ καλα πως λειτουργει η πιστωτικη λογω δουλειας…
Οποτε τοση ωρα προσπαθεις να με πεισεις οτι μπορεις να παρεις ανετα iphone με λεφτα που δεν εχεις (ή για τον α ή β λογο δεν μπορεις να διαθεσεις)… Και οτι ο καθενας μπορει να παρει iphone με λεφτα που δεν εχει…
Με αυτη τη λογικη συμφωνω οτι (σχεδον) ο καθενας μπορει να καταφερει να παρει iphone…

Agnostos13

ΥΓ. Απο περιεργεια τι κινητη συσκευη εχεις;

james

Αυτός είναι μόνο ένας από τους τρόπους. Μπορείς άμα θέλεις να βάζεις στον κουμπαρά σου δύο ευρώ τη μέρα και του χρόνου να πας να το πάρεις. Και με τα κάλαντα τα Χριστούγεννα μπορεί να σου έρθει και φθηνότερα/μέρα

james

Έχω nexus 5x από Σκρουτζ 245 ευρώ. Εγώ δεν τσιμπάω από premium και αλουμινοκατασκευες

Agnostos13

Φανταζομαι και το Nexus το εβαλες 245 δοσεις ετσι; Μην πεσει εξω ο οικογενειακος προυπολογισμος!

james

Agnostos13 νομίζεις οτι με προσβάλεις τώρα;

Agnostos13

Ελπιζω οχι…

Kos

Όποιος μπορεί να αγοράσει το smartphone που επιθυμεί ας το κάνει….για τους άλλους που ενοχλούνται που μπορεί να το αποκτήσει ο καθένας ας παρακαλέσουν την Apple να ανεβάσει και άλλο τις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.