Oppo Reno 12: Όσα περιμένουμε από τη σειρά στις διεθνείς αγορές

Oppo Reno 12, Oppo Reno 12: Όσα περιμένουμε από τη σειρά στις διεθνείς αγορές

Η Oppo έχει ήδη παρουσιάσει τη σειρά midrange τηλεφώνων Oppo Reno 12 στην Κίνα τον Μάιο, αλλά φήμες τη θέλουν να κάνει το διεθνές ντεμπούτο της πολύ σύντομα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Oppo αποφάσισε να υποβαθμίσει σοβαρά τις παγκόσμιες εκδόσεις των Reno 12 και Reno 12 Pro σε σύγκριση με τα κινεζικά μοντέλα.

Μια λίστα benchmark που εντοπίστηκε πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι το Reno 12 Pro θα έχει 12 GB αντί για 16 GB μνήμης RAM όπως το κινέζικο μοντέλο. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι το chipset που χρησιμοποιούν τα παγκόσμια και τα κινεζικά μοντέλα.

Tο Oppo Reno 12 Pro τροφοδοτείται από επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9200+ αλλά η παγκόσμια παραλλαγή φημολογείται ότι διαθέτει chipset MediaTek Dimensity 7300, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Ινδό tipster @Sudanshu.

Επίσης, μόνο το Reno 12 Pro διαθέτει τετραγωνισμένη οθόνη όπως τα κινέζικα Reno 12 και 12 Pro. Το κανονικό μοντέλο έρχεται με διπλή πλευρική κυρτή οθόνη.

Οι αναφορές που κυκλοφορούν στο Twitter υποστηρίζουν ότι το Oppo Reno 12 Pro δεν συνοδεύεται από φορτιστή στο κουτί, απλώς ένα καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του τηλεφώνου. Συγκριτικά, το κινέζικο μοντέλο διαθέτει φόρτιση SuperVOOC 80W στο κουτί.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές των τηλεφώνων υποστηρίζουν ότι τα Reno 12 και 12 Pro διαθέτουν οθόνες 3D AMOLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ανάλυση FHD+ και μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και τα δύο είναι εξοπλισμένα με chipset MediaTek Dimensity 7300, σε συνδυασμό με 12GB RAM και 256GB εσωτερική αποθήκευση. Το Reno 12 Pro έρχεται με εσωτερική μνήμη 512 GB ωστόσο.

Όσον αφορά τις κάμερες, και τα δύο τηλέφωνα της σειράς Reno 12 διαθέτουν σύστημα τριπλής κάμερας, αλλά το μοντέλο Pro είναι πολύ καλύτερο. Το κανονικό μοντέλο διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα Sony LYT-600 50 megapixel, μια ultrawide κάμερα 8 megapixel (αισθητήρας Sony IMX355) και μια κάμερα macro 2 megapixel.

Συγκριτικά, το Reno 12 Pro διαθέτει τους ίδιους κύριους αισθητήρες Sony LYT-600 50 megapixel και εξαιρετικά ευρείς αισθητήρες Sony IMX355 8 megapixel, αλλά προσθέτει μια εντυπωσιακή τηλεφακό κάμερα 50 megapixel (2x οπτική, 20x ψηφιακή).

Επίσης, το vanilla Reno 12 έρχεται με selfie snapper 32 megapixel, ενώ το Reno 12 Pro έχει πολύ καλύτερη μπροστινή κάμερα 50 megapixel.

Άλλα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων που αναφέρονται στην αναφορά περιλαμβάνουν πιστοποιήσεις IP65, υποστήριξη διπλής SIM και 5G, IR blaster, NFC (Near Field Communications) και διπλά ηχεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την τιμή για τις διεθνείς παραλλαγές, αλλά το Oppo Reno 12 κοστίζει μόλις 375 $ στην Κίνα, ενώ το φθηνότερο μοντέλο Pro κοστίζει 470 $. Δεδομένου ότι οι παγκόσμιες παραλλαγές έχουν υποβαθμιστεί σοβαρά ως προς τις προδιαγραφές, ελπίζουμε η Oppo να μειώσει σημαντικά την τιμή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones AI OPPO OPPO Find X

Oppo Find X8 Ultra: Με ακόμα καλύτερη κάμερα ζουμ περισκοπίου

Η Oppo μόλις πραγματοποίησε το event με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, όπου γνωστοποίησε ότι θα φέρει τις δυνατότητες σε όλα τα τηλέφωνα.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo: Συνεργάζεται με Google και Microsoft για να φέρει πάνω από 100 δυνατότητες AI στα τηλέφωνά της έως το τέλος του 2024

Η Oppo έχει δεσμευτεί να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις σειρές smartphone της και στοχεύει να έχει 50 εκατ. χρήστες παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους.

Smartphones OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Φήμες για τέσσερις κάμερες 50 MP χωρίς IMX858

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα αποκαλύπτουν τι είδους σύστημα κάμερας θα έχει το Oppo Find X8 Ultra.

Smartphones OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Reno12 Pro: Στην ΤΕΝΑΑ το εξαιρετικά λεπτό smartphone με την μπαταρία 5.000mAh

To Oppo Reno12 Pro έχει πιστοποιηθεί στην TENAA αποκαλύπτοντας ένα πλήρες σύνολο προδιαγραφών.