Oppo vs Apple για το Retina Flash

Η Apple την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε μια νέα τεχνολογία την οποία ονόμασε Retina Flash. Τo Retina Flash αφορά στην μπροστινή 5 Megapixel κάμερα, καθώς όταν βγάζεις μια selfie η οθόνη λειτουργεί σαν True Tone flash, αυξάνοντας την φωτεινότητά της για να φωτίσει το υποκείμενο της φωτογραφίας.

Αλλά η Oppo δεν έμεινε εκεί καθώς “πέταξε” και μια μπηχτή στην Apple, λέγοντας ότι άλλοι υπερηφανεύονται για το Screen Flash ονομάζοντάς το Retina Flash. Επίσης παραθέτουν μια εικόνα δείχνοντας και τις δύο υλοποιήσεις τις ιδέας από Oppo και Apple μαζί.

Πάντως τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες δεν χάνουν την ευκαιρία να τρολάρουν την Apple για τις τεχνολογίες που παρουσιάζει και μοιάζουν με κάποιες που ήδη έχουν δοκιμαστεί από άλλες εταιρείες.

Oppo vs Apple για το Retina Flash, Oppo vs Apple για το Retina Flash

Oppo vs Apple για το Retina Flash, Oppo vs Apple για το Retina Flash

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mpidis

Και καλά κάνει. Εγώ αυτό το screen flash το είχα στο huawei ascend p6. Έχουν κατακλεψει όλες τις εταιρίες. Άντε και σύντομα ταπ ταπ στην οθόνη για ενεργοποίηση και απενεργοποιηση.

giannis

δεν ειναι κακό που το βαλαν. καλα εκαναν.
αλλα:
1. το παρουσιαζουν σαν μεγάλη καινοτομια
2. το 1 προκαλει απιστευτο θορυβο απο το βελασμα των προβατων

azriel84

Ενώ το TouchID που έτρεξαν όλοι να το βάλουν ή τώρα το 3D Touch που έτρεξε η Huawei να την προλάβει αλλά τα κινητά της με αυτό το feature θα κυκλοφορήσουν από το 2016 και μετά δεν είναι κλέψιμο έτσι; H Apple τα τελευταία χρόνια μια χαρά κάνει και κλέβει στοιχεία από όλους αφού είδε ότι το θέμα με τις πατέντες κτλ δεν προχωράει. Από την στιγμή που είναι όλοι ο κλέψας του κλέψαντος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να μπει και η Apple στο παιχνίδι.

Σημαντική λεπτομέρεια. Στην υλοποίηση της Oppo η οθόνη ανάβει απλά σαν flash για selfies. Στην υλοποίηση της Apple η οθόνη συμεριφέρεται σαν True Tone flash για πιο φυσική απεικόνιση της επιδερμίδας. Copy and evolve. Κάτι μου λέει πως η Oppo του χρόνου θα το βάλει και αυτή στα μοντέλα της και ναι, γιατί όχι στην τελική;

Costas

Εδώ μιλάνε για καινοτομία τα 12mp camera και το πενάκι στο iPad τι να λέμε τώρα! Α μην ξεχάσω τα αχρείαστα 2gb ram!

azriel84

@Costas

Την λέξη καινοτομία την έχετε κάνει πιπίλα εδώ μέσα. Όταν του χρόνου όλα τα Android θα έχουν force touch όπως είχαν φέτος touch id δηλαδή τι θα λέτε; Και προσωπικά να σου πω και το άλλο…η “καμερούλα” των 8Mpixel του iPhone για κάποιο λόγο (χμμμ για να δω μήπως επειδή ήταν γαμάτη για το μέγεθος της;) ήταν σημείο αναφοράς στην ποιότητα εικόνας και κοιτούσε στα μάτια κάμερες άλλων κινητών με διπλάσια Mpixel, μεγέθη διαφράγματος και άλλα τέτοια εντυπωσιακά στα χαρτιά…

lalakis

Τι τσακωνεστε ρε λακαμαδες, το να κλεβει η μια την αλλη και να γινονται ολο και καλυτερα τα κινητα, ολους εμας συμφερει…

Μήνας

Δεν είναι θέμα τρολαρισματος αλλά θέμα κοροιδιας πλέον όλο καινοτομίες είναι η Apple δίνοντας ονομασίες σε διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα τα βάφτιση σαν δικά της, και κάποτε έκανε δικαστήρια για αυτά… Καλός κακός κάποτε στην άγνοια του κόσμου νόμιζαν ότι περνάνε καμία τεχνολογία με το retina κτλπ πλέον έχει μείνει στα fh και κοκορεβονται για τον επεξεργαστή καλό το μάρκετινγκ αλλά πλέον καθιέρωσε 2 μεγέθη συν 2 μικρό αναβάθμισης συσκευών!

Ekimolaos

@azriel84
Για τσέκαρε λίγο αυτό που είπες για το πρωτοπόρο “TouchID” και κάνε και μια διασταύρωση πηγών καλού κακού. Και την επόμενη φορά θα σε παρακαλέσω πρώτα να κάνεις το research και μετά να γράφεις.

Άντε γιατί το αστείο με τις καινοτομίες της Apple, που είναι το μεγάλο θύμα που όλοι κλέβουν, εχει κρατήσει πολύ. Κανένας σας δεν μπαίνει στον κόπο να google-άρει πια; Τόσο δύσκολο είναι; Αν δεν μπορείς, ρώτα την Siri, λέγοντάς της “Hey Siri!” (άλλη μια καινοτομία), είμαι σίγουρος πως θα σου βρει απάντηση 😉

Σπυρος

@azriel84

Ολα καλα τα λες φιλε μου αλλα να σου πω οτι το force touch που λες οτι ετρεξε η huawei να προλαβει δεν το προλαβε γιατι υπηρχε ηδη στο apple watch και σε macbook…

Mpidis

Τα mp δεν παίζουν ρόλο αλλά δεν παίζει ρόλο το διάφραγμα θα μας τρελάνεις?

Costas

@aziel84
Για σένα και τον Λευτέρης δεν υπάρχει γιατρειά.
https://www.youtube.com/watch?t=29&v=sfkbxzilVC4

inblx

Touch ID και Touch ID. Δεν ξέρετε να πείτε τίποτα άλλο.
Ή πρώτη εταιρία που έβαλε Fingerprint Scanner σε κινητό για να ξεκλειδώνει ήταν η Motorola με το Atrix. Ή πρώτη εταιρία που κυκλοφόρησε μεγάλο Tablet με πενάκι ήταν η Samsung Samsung, και με πληκτρολόγιο η Microsoft, ως pro tablet. Και το πενάκι που έφτιαξε, μάλλον αντέγραψε από τους άλλους πρέπει να είναι το πιο τρισάθλιο που υπάρχει. Μόνο και μόνο ο τρόπος που φορτίζει…..

Δεν έχει ιδέα τι κάνει πλέον. Έκανε τα νέα iPhone πιο παχιά με μικρότερη μπαταρία και ή κάμερα ακόμα προεξέχει. Τα Pixel τις κάμερας είναι μικρότερα από την προηγούμενη. Αυτό είναι λίγο λογικό γιατί έχει μεγαλύτερη ανάλυση, όμως γιατί να μην μεγαλώσει το μέγεθος του αισθητήρα για να έχει ακόμα μεγαλύτερα pixels με μεγαλύτερα MegaPixles…?

Παντός γενικά δεν διαφωνώ, όλα αυτά είναι καινοτομίες……

……άλλων

Darth

@Σπυρος και πριν απο αυτο το είχε blackberry και μαλιστα ειναι δικιά της πατέντα (όποιος το χρησιμοποιοι πληρώνει)

Goal123

Δύο γάιδαροι (πρόβατα) μαλώναν σε ξένο αχυρωνα.

παπαροκάς tiamat

Και η lg το χει αυτου του τυπου selfie flash… γενικά αυτη η εταιρεια η apple γεννηθηκε να αντιγραφει στεγνα! Ειναι κλέφτες ιδεων!!

Μου θυμιζει τον γνωστο συνθέτη της πλακας φοιβο ο οποιος τη δεκαετια του 2000 κατεκλεψε οτι ανατολιτικο τραγούδι εβρισκε και χεστηκε στο ταληρο εδω! Ωραια μαγκια η κλεψιά παίδες!! Και ειναι τσαμπα…

Nick

Αυτή όμως που είναι μανούλα στις αντιγραφές είναι η Samsung δεν της έχει αφήσει της apple τίποτα μα τίποτα όμως από εμφάνιση μέχρι και κάρτα sd!!!

χρηστος

Nick η apple δεν αντέγραψε το design του Meizu mx4

NZ

Μα γιατί τσακώνεστε; Χαλαρώστε! Βάλτε ένα ποτηράκι κρασί, καθίστε στο μπαλκόνι, μουσική δωματίου να παίζει και αναλογιστείτε κάποια πράγματα! Το κράξιμο και το τρολ να γίνεται από αυτούς που δουλεύουν σε apple – samsung – lg – huawei – xiaomi κλπ. Ο/Η @azriel84 έχει δίκιο. Από τη στιγμή που οι δικαστικοί αγώνες για τις πατέντες κατάντησαν πλέον γραφικοί, καλά κάνει η apple (και η κάθε apple), να παίρνει τεχνολογίες και να τις αφομοιώνει στα δικά της προϊόντα. Εδώ η Sammy προχώρησε σε κινητά χωρίς αποσπώμενη μπαταρία ή micro SD και πέσατε να τη φάτε! Ανέβασε τις τιμές της και τη στήσατε στα 3 μέτρα! Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτό το ρεζιλίκι γιατί και εμάς χαλάει και γενικά δημιουργεί κακό κλίμα στο φόρουμ. Το αν το έβαλε πρώτη η apple ή η Sammy ΧΕΣΤΗΚΑ! Με ενδιαφέρει σαν χρήστης να έχω αυτό που γουστάρω περισσότερο, αυτό που μου αρέσει, αυτό που είναι στα γούστα μου κλπ Έπεσε κράξιμο στην Apple από τους android users για το iPhone 6/6+ με το γνωστό “Apple users, welcome to 2012” όταν ανακοινώθηκε η τεχνολογία NFC, αλλά πολύ-πολύ πρόσφατα ξεκίνησε η υπηρεσία Google Pay μέσω NFC στις ΗΠΑ, όταν το μηλαράκι έχει ήδη προχωρήσει αυτή την υπηρεσία στην… Συνέχεια »

Marios

ΦΙΛΕ @NZ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!
ΣΩΒΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ!
Βραβω και ευγε σε εσενα και στα λιγα ατομα που σκεφτονται οπως εσενα γιατι μονο ατομα σαν και εσας ειναι αξια να λεγονται φαν της τεχνολογιας!

clown

Όπου γράφει ο τίτλος Apple ή Samsung τα σχόλια από κάτω λένε πάντα τα ίδια και τα ίδια. Έγιναν ανούσια και απλά χάσιμο χρόνου. Δεν είναι δικές σας οι εταιρείες, δεν έκλεψαν από εσάς μια τεχνολογία και στο κάτω κάτω τόσα χρόνια η κλεψιά πάει σύννεφο στην Ελλάδα (αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα) οπόταν στο ίδιο καζάνι είναι όλοι.

Απλά κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία της “αντίπαλης” ομάδας όποια κι αν είναι αυτή. Η κάθε εταιρεία μπορεί να έχει τη δική της καινοτομία, τεχνολογία κλπ αλλά να μένει στην αφάνεια για πολλούς λόγους. Τώρα ποιά καταφέρνει στο τέλος να κάνει επιτυχία με μια τεχνολογία δική της ή “κλεμμένη” είναι θέμα δύναμης, marketing κλπ κλπ

Το μόνο καλό είναι ότι πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να ξεχωρίσουν με νέες τεχνολογίες και έτσι έχουμε ένα ανταγωνισμό στο ποιά θα υλοποιήσει καλύτερα μια τεχνολογία.

akis

για την samsung που προσπαθεί να αντιγράψει την σταθερότητα του iOS και να κάνει τις συσκευές της να μοιάζουνε με iphone δεν μιλάτε???

από το κουτί τις συσκευής μέχρι και τα ακουστικά έχει αντιγράψει…! απλά τραγική…! αλλα αυτό που δεν θα καταφέρει ποτε είναι να δημιουργήσει το δικό της iphone…!!!!

απλά πουλάει παραμυθάκια και μοιράζει καραμελίτσες….

τώρα φτιάχνει και συσκευή με 6GB ram?

βλέπεις τα 3 για το άθλιο touchwiz είναι λίγα…!!!

Mpidis

Περιμένω την στιγμή που η apple θα φτιάξει edge κινητό και θα το παρουσιάσει σαν καινοτομία. Το touch wiz πάει μπάλα αγοράκι όπως και κάθε android από kitkat και μετα . Δεν έχετε τι να πείτε και λέτε τα ίδια. Αντιγραφή είναι να αφαιρείς sd και αποσπωμενη μπαταρία? Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα. Το s6 εμφανησιακα δεν μοιάζει πουθενά με το i6 πέρα μόνο στο κάτω μέρος της. Η 《επαναστατική》 apple σας εν έτη 2015 έχει κατακλεψει ότι καινοτομία υπάρχει στον τεχνολογικό πλανήτη.

NZ

@Mpidis ηρέμησε αγόρι μου! Αν διαβάσεις σωστά θα καταλάβεις ότι ο σχολιασμός για την αποσπώμενη μπαταρία και τη micro SD, πήγαινε στο γεγονός ότι η Samsung άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία της στην τελευταία σειρά, με αποτέλεσμα να σχολιαστεί αρνητικά σε υπερθετικό βαθμό από εσάς τους ψαγμένους! Και θα σε παρακαλέσω να μην μου συγκρίνεις τους Κορεάτες που βγάζουν “ναυαρχίδες” κάθε 6 μήνες και mid range κινητά κάθε 2! Αυτό δεν είναι marketing φίλε μου, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και λυπάμαι που θα στο πω, αλλά το συγκεκριμένο τμήμα του μήλου είναι άπιαστο! Όπως επίσης καιρός είναι να καταλάβεις και εσύ και όλοι οι χρήστες του Android το εξής: Η Samsung, LG, HTC, κλπ εταιρίες κατασκευάζουν υπερτούμπανα κινητά (σε αυτό ναι θα συμφωνήσω, υπάρχουν κινητά που είναι πολύ δυνατά), για να τρέξουν ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ άλλοιυ! Όταν αυτές οι εταιρίες θα έχουν δικές τους συσκευές με δικό τους λειτουργικό, κομμένο και ραμένο στα μέτρα της συσκευής, τότε θα μιλάτε! Εντυπωσιάζουν με τους 5.478.624.896 πυρήνες, με τα 5896 Gb μνήμης, με τα 850000 mA (λες και είναι μπαταρία διαστημοπλοίου) και κάτι τρέχει στα γύφτικα, όταν το Android σαν λειτουργικό, δοσμένο σε pure μορφή από τη Google και παραμετροποιημένο από τις ίδιες κατασκευάστριες εταιρίες, αντιμετωπίζει… Συνέχεια »

Bloodmaster

Ποιο το κακό που αντιγράφει ο ενας τον αλλο πχ.το knock code ειναι ενα feature της LG που μακαρι να ειχαν ολες οι συσκευές.Απο την αλλη απαράδεκτη η apple που οτι (δηθεν) καινούργιο βαλει στις συσκευες τις (που υπαρχει στην αγορα εδω και 2-3 χρονια) να το παρουσιάζει λες και ηρθε απο το διάστημα.12 mp καμερα ειχε το sony xperia s μοντελο του 2011.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Topdim

Να είναι καλά η Apple και οι καινοτομίες της…
Το βίντεο του Kimmel τα λέει όλα για την ειδική αυτή κατηγορία καταναλωτών!
Περιμένω το i-Diet που θα σας λέει τι και πως θα τρώτε.
Το i-Toilet-paper για το πως θα… και άλλα τέτοια καινοτόμα προϊόντα για εσάς τους i…

Mpidis

@ΝΖ εσυ γτι θίχτηκες? Το σχολιο μου δεν πηγαινε σε σενα. Οι πωλήσεις δεν κάνουν αυτόματα ένα κινητό καλύτερο από ένα άλλο. Ούτε βέβαια οι πυρινες η ράμ κτλ. Για μπαταρία δεν θα έπρεπε να μιλάς όμως γτι η apple έχει την χειρότερη αυτονομία.

NZ

@Mpidis και σε ποιους πήγαινε το σχόλιό σου; Φίλτατε δε θίχτηκα σε καμία περίπτωση! Μέχρι στιγμής το iPhone 5 που έχω, μετά από 3 χρόνια χρήσης και με το τελευταίο update, 1 μέρα φουλ μπαταρία με χρήση. Με ελάχιστη χρήση 1,5 μέρα. Σε stand by 2,5 μέρες.
And YES G’damm it! It still f@@@ing works!!!

NZ

@Mpidis….Για την μπαταρία ναι έχεις ένα δίκιο. Αλλά θα σου κάνω την εξής ερώτηση:
Έχει όπως γράφεις τη χειρότερη αυτονομία. Σύμφωνα με τι; Με το Android; Ναι εκεί θα συμφωνήσω!
Σύμφωνα με το iOS; Λυπάμαι, εκεί δε θα συμφωνήσω.
Αυτό πραγματικά που με εκνευρίζει (και θα αναφερθώ γενικά, όχι ειδικά) είναι το εξής:
Συγκρίνουμε δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα:
Διαφορετικά λειτουργικά, διαφορετική διαχείριση μνήμης, διαφορετικές cpu, διαφορετική αρχιτεκτονική, διαφορετικό UI, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, διαφορετικές συσκευές κλπ κλπ.
Αυτές οι χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ν.Κορέα), είναι τόσο τεχνολογικά μπροστά, που εσύ-εγώ-εμείς, δεν τους φτάνουμε ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Και στο λέω από προσωπική εμπειρία, πέρυσι που πήγα στο Τόκυο. Φίλε, απλά δε φαντάζεσαι! Οι άνθρωποι εκεί είναι τόσο μπροστά που δεν ασχολούνται ΚΑΝ με τις διαφορές αυτές, με το τι προσφέρει ο ένας, τι ο άλλος κλπ. Κυκλοφορείς σε μια πόλη 25 εκατ. κατοίκων και όπου σταθείς, όπου βρεθείς έχεις mobile internet σε ασύληπτες ταχύτητες (free), τόσες mobile υπηρεσίες κ.ο.κ. που το πολιτισμικό σοκ είναι δεδομένο (ένα απλό παράδειγμα)! Και εμείς εδώ φαγωνόμαστε για μ@λ@κίες!
You get my point!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.