Oppo X 2021: Το concept smartphone με rollable οθόνη


Όπως περιμέναμε, η Oppo παρουσίασε τη δική της πρόταση στα smartphones με rollable οθόνη, με το concept της Oppo X 2021. Η πρόταση της Oppo έρχεται με οθόνη που επεκτείνεται, προσφέροντας οποιοδήποτε μέγεθος μεταξύ 6,7 ιντσών όταν είναι κλειστή και 7,4 ιντσών όταν η οθόνη είναι πλήρως ανοιχτή.

Ένα κορυφαίο παράδειγμα που έδωσε η Oppo για αυτή την τεχνολογία είναι ο χρήστης να βλέπει ένα βίντεο ή να παίζει ένα παιχνίδι και η οθόνη να ρυθμίζεται μόνη της στη σωστή αναλογία απεικόνισης. Η κυρτή οθόνη είναι τεχνολογίας OLED, με την εταιρεία να προσθέτει από κάτω laminate υψηλής αντοχής με πάχος μόλις 0,1 χιλιοστών στο λεπτότερο σημείο του.

Oppo, Oppo X 2021: Το concept smartphone με rollable οθόνη

Επίσης, το X 2021 καταφέρνει να μην έχει καθόλου crease στην οθόνη, καθώς η Oppo έχει προσθέσει δύο συρόμενα motors κάτω από την οθόνη, τα οποία μπορούν να μεγεθύνουν ή να μειώνουν το μέγεθος της οθόνης με ταυτόχρονα ισοδύναμη πίεση και στις δύο πλευρές. Το δυναμικό frame της συσκευής περιλαμβάνει ένα σταθερό πλαίσιο και ένα κινούμενο, τοποθετημένο στην κορυφή, ενώ έχει και μεταλλικά στρώματα στο κάτω μέρος για στήριξη.

Η Oppo δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας για το X 2021, αν και αυτό είναι κάτι που περιμέναμε. Όπως έχουμε δει και με άλλα concept smartphones της εταιρείας, μπορεί να μη το δούμε καν στην αγορά στην παρούσα μορφή του.

https://www.youtube.com/watch?v=mxe0y8vwrfQ&ab_channel=HicTech

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Salach9

*κλειστή

Solon

Υπέροχο αλλά οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει σε αυτή την υλοποίηση δεν του δίνουν νόημα ύπαρξης. Αν από τις 6,7 πήγαινε 9 ίντσες τότε ναι. Το τέλειο θα ήταν να άνοιγε στις 10.1. Θα άδειαζα τον λογαριασμό μου άμεσα αν έβγαινε κάτι τέτοιο στην αγορά!

Αλέξανδρος

Solon και οι 8′ ίντσες μια χαρά είναι αν είχες tablet οχτάιντσο. Για το 10” ίντσες δε το συζητώ, θα αργήσει αλλά δε θα είναι rollable, δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Πάντως ωραία συσκευή!

Last edited 3 years πριν by Αλέξανδρος
Dimitris

Τώρα τα κοιτάζουμε και κάποτε λέγαμε δεν υπάρχουν.

FANIS

mαματο!!! πολυ ωραια υλοποιηση!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.