Το πρώτο iPhone σφραγισμένο στο κουτί κοστίζει έως και 22k δολάρια

Smartphones · iPhone

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι, μια από τις πιο κομβικές στιγμές στην ιστορία των smartphones, ήταν όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο Apple iPhone. Για την εποχή του έφερε πολλά επαναστατικά χαρακτηριστικά, τα οποία επαναπροσδιόρισαν τι μπορεί να κάνει ένα smartphone. Μέχρι και σήμερα, οι συσκευές αυτές είναι περιζήτητες, αφού κοστίζουν αρκετά δολάρια για να […]

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι, μια από τις πιο κομβικές στιγμές στην ιστορία των smartphones, ήταν όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο Apple iPhone. Για την εποχή του έφερε πολλά επαναστατικά χαρακτηριστικά, τα οποία επαναπροσδιόρισαν τι μπορεί να κάνει ένα smartphone. Μέχρι και σήμερα, οι συσκευές αυτές είναι περιζήτητες, αφού κοστίζουν αρκετά δολάρια για να τις αποκτήσεις, αλλά πόσο κοστίζει άραγε το πρώτο iPhone σφραγισμένο στο κουτί του;

Σύμφωνα με τις αγγελίες στο eBay, όπου το χαρακτηρίζουν ως συλλεκτικό αντικείμενο, ένα σφραγισμένο στο κουτί του iPhone μπορεί να κοστίσει έως και 22.000 δολάρια. Σίγουρα, αυτοί που κατά τύχη ή σκοπιμότητα δεν άνοιξαν το κουτί, σήμερα θα νιώθουν αρκετά χαρούμενοι για την επιλογή τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τιμή δεν είναι μια φαντασίωση των ιδιοκτητών, αλλά ποσά τα οποία όντως πληρώνουν για να αποκτήσουν ένα “ολοκαίνουργιο” iPhone του 2007.

Όσο σημαντικό και να ήταν το πρώτο iPhone, σήμερα απέχει αρκετά από αυτό που θα λέγαμε το τέλειο smartphone. Ο Steve Jobs είχε επιλέξει δίκτυο Edge αντί για 3G, πράγμα που σήμαινε ότι εάν χρησιμοποιούσες τον browser θα έχανες τηλεφωνικές κλήσεις. Είχε 2 megapixel κάμερα, χωρίς autofocus και flash και δεν υποστήριζε bluetooth και MMS. Ωστόσο τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή οθόνη αφής, το έκαναν αμέσως επιτυχία.

original apple iphone ebay

original apple iphone ebay

original apple iphone ebay

Πηγή

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. thanosgr13 thanosgr13

    το κινητο που αλλαξε τα παντα απλα

  2. Demis Demis

    εκτος κουτιού αραγε ποσο παει σε άριστη λειτουργική κατάσταση

  3. Gvirginia Gvirginia

    @Demis
    ~100+€

    ΥΓ: Είδα κουτί με παρελκόμενα (χωρίς το τηλέφωνο) να πουλιέται 65€…

  4. Demis Demis

    καλα ειναι τοτε :p εκτος και αν το σφραγίσω χαχαχα

  5. Ιωάννης jb Ιωάννης jb

    Apple αξία!!! Κ άξια….

  6. Fotis Fotis

    Το κινητό που μας απάλλαξε από τις σαβούρες τις Νοκια

  7. KnightRider KnightRider

    Τα Νοκια κάνανε ομως πολλα περισσοτερα απο οτι το 1ο iphone,αξια ειχε το Nokia N95

  8. Impressive-Instant Impressive-Instant

    Δεν ξέρω για το πρώτο iPhone πόσο κοστίζει αντικειμενικά, αλλά ένα Ericsson T-39m στα 350 ευρώ, θέλω πολύ να το χτυπήσω.

  9. tester tester

    Παίρνεις το παλιό iphone, το πας σε μια εταιρεία ανασυσκευασίας, και στο σφραγίζουν ωραιότατα

  10. GS GS

    Τι λένε ρε! 22 χιλιάρικα για το πρώτο μήλο? Πάνε καλά? Οι άνθρωποι ψάχνουν για πρόβατα για να τα διώξουν.Αλλά άμα βρουν κερδισμένοι θα βγουν.Πόσο κάτω θα καταντήσει το ανθρώπινο μυαλό !?

  11. M.G M.G

    Η απόλυτη επένδυση, αν το πουλήσεις φυσικά. Το αγόρασες 500$ και το πουλάς σε 10 χρόνια 20Κ. Υπολογίστε για τι ποσοστό μιλάμε. 5 να είχες καβατζώσει τότε, καθάρισες.

  12. Beowolf_Ahates Beowolf_Ahates

    Συζητήσεις, υποκουλτούρας καφενέ…
    Αφού βλέπεις την γυάλινη σφαίρα με το μέλλον, να έπαιρνες iPhone,…αντί για μετοχές, Προπο ή τα νούμερα του τζόκερ.

  13. bezilys bezilys

    Ούτε χρυσάφι να μην ήταν…..για τα κορόιδα…

  14. Chris_BMW Chris_BMW

    Bezilys@ Ακόμα κ εδω να βγάλετε τον κομπλεξισμό σας μερικοί…. Αυτοκίνητα κοστολογούνται εκατομμύρια € .. Να υποθέσω οτι κ αυτοί κορόιδα ειναι .. Αλλα τι λέω μονο αν έχει το μήλο εισαι κορόιδο …

  15. TechGeek TechGeek

    22k το κινητό που άλλαξε την ιστορία των κινητών προς το καλύτερο για πάντα. Και λέει ο άλλος κορόιδα. Κορόιδο είναι κάποιος που δεν ξέρει από ιστορία και ποια πράγματα έχουν μεγάλη αξια. Επίσης το πρώτο iPhone πούλησε 1-2 εκατομμύρια μονο και θεωρείτε υπερβολικά σπάνιο να το βρείς καινούργιο σε κουτί κτλ. Να είστε σίγουρη σε πολλά μουσεία τεχνολογίας θα βρείς το πρώτο iPhone είτε τώρα είτε στο μέλλον. Όχι ρε αρνάκια του android θα άξιζε το galaxy S1 22k? Που έκανε τι? Αντέγραψε πλήρως το iPhone? Δεν θα άξιζε 22k το κινητο που μας πήγε από τις πλέον τότε βλακείες της Nokia που είχες 20 apps και 3 παιχνίδια και μας πήγε σε σύγχρονο app store που τελικά βοηθησε ώστε και ένα μέτριο κινητό με app store γίνετε το απόλυτο εργαλείο? Ναι ρε κορόιδα λέμε. Μάθετε από ιστορία της τεχνολογίας πριν βγάλετε κάποιον κορόιδο.

  16. KnightRider KnightRider

    Δηλ δεν θεωρειται κοροιδια όταν πληρωνεις τοσα πολλα λεφτα να μην εχεις καποιες δυνατοτητες ??? Και τοτε ηταν πανακριβο και εντελώς αδικαιολόγητο για τα χαρακτηριστικά του.
    Οταν βγηκε το 1ο iPhone απορώ τι το ιδιαιτερο ειχε αφού:
    – δεν ειχε εγγραφη βιντεο
    – περιορισμος bluetooth
    – 2mp καμερα χωρις focus
    – ούτε microSD όπως παντα
    – ούτε GPS
    – απαίσια ποιότητα ήχου ηχογράφησης
    – ούτε Java (για την εποχή εκείνη)
    – ούτε 3G δικτυο υποστήριζε
    – δεν ειχε ουτε εφαρμογες για να βαλεις καλυτερο video player

    Το 2007 οταν βγηκε το N95 εκανε πολλά περισσοτερα απο οτι το iPhone χωρις τα μειονεκτηματα που ανεφερα απλα το κακο ηταν οτι δεν ηταν αφης αλλα ηταν λιγο φθηνοτερο σε σχεση με το iPhone – Δηλ και για τοτε δεν θεωρείται κοροιδια αυτο ???

  17. KnightRider KnightRider

    Ποια ήταν η αξία του ?? επειδή πούλησε και έκανε τους ανθρώπους πλύση εγκεφάλου ??

    Η αξία η πραγματική είναι όταν ένα κινητό έκανε χιλιάδες λειτουργίες με πολλές δυνατότητες για την εποχή εκείνη και οχι επειδή πουλησε.

  18. manosz manosz

    Όσοι λένε μπούρδες τα Nokia τα τότε είναι για το γάιδαρο..θέλει πολλά καρβέλια το μήλο να την φτάσει..Τώρα για το πρώτο αιφον και την τιμή…σε μερικούς βάζουν χμμ..δάχτυλο και τους αρέσει και από πάνω..

  19. M.G M.G

    Οι μεγαλύτεροι, πάρτε το επετειακό του χρόνου, καλή έκδοση, βάλτε το σε κανά συρτάρι και σε 10 χρόνια δώστε το στον γυιό σας να βγάλει εύκολα φραγκάκια. Τα λέμε το 2027.

  20. bezilys bezilys

    @Chris_BMW δεν είμαι κομπλεξικός απλά λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι.για πιο λόγο να δώσει κάποιος τόσα λεφτά γιαυτό το πράγμα,ακόμα και πλούσιος να είναι?θα του χρησιμεύσει κάπου ?όχι,ετοτε γιατί?για να λέει ότι έχει το “κινητό που άλλαξε την ιστορία των κινητών προς το καλύτερο”??χαχαχαχα τι άλλο θα δω εδώ μέσα

  21. Gvirginia Gvirginia

    @bezilys
    Χρησιμεύουν πουθενά οι αντίκες, τα νομίσματα και γενικά τα περισσότερα πράγματα που αγοράζουν οι συλλέκτες?

  22. KnightRider KnightRider

    @bezilys

    Έτσι είναι, σκέψου ότι κορόιδα είναι αυτοί που κάθονται και ακούνε αυτούς που λένε τέτοιες μπαρούφες και τα πιστεύουν + που ακόμη τους υποστηρίζουν και τους δίνουν και αξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων